Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kyberšikana Prezentace v předmětu MOBBING a BOSSING PhDr. Pavel Beňo
Advertisements

Postačí zapnout počítač, připojit se k internetu a dát se do chatování, zahrát si hru pro více hráčů nebo hledat kamarády a sexuální deviant se může.
Co nám škodí na internetu
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Bezpečnost na internetu
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Datová schránka VY_32_INOVACE_06 Sada 12 Základní škola T. G.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Název: Co nám hrozí na internetu
Informační a komunikační technologie
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Pravidla soutěže Vytvořte hudební videoklip (současné hudební styly, např.: Rap, Hip hop, elektronická hudba apod.) zaměřený na téma kyberšikany (kyberšikana,
Internet.
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Opakování učiva pro 8. ročník
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
NEBO-LI PRONÁSLEDOVÁNÍ OBĚTI CIZÍM ČLOVĚKEM, VYHROŽOVÁNÍ POMOCÍ SMS A VULGÁRNÍCH Ů Viktor Vašát 12 let 7.b Základní škola Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk.
Kyberšikana Radka Blažková.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Alena Dvořáková 12 let 7.A Základní škola Šumperk, Vrchlického 22,Šumperk 7871 Tel.:
Vytvořil: David Dvořák VII.B, 12 let Základní škola Šumperk,Vrchlického 22, Šumperk Tel:
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Posílání SMS VY_32_INOVACE_19 Sada 12 Základní škola T. G. Masaryka,
Kyberšikana Cyberbulling.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
počítačová BEZPEČNOST
Kyberšikana.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – aplikace Fotoaparát (video) VY_32_INOVACE_13.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/
Počítačová bezpečnost
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Škodlivý software, počítačové viry
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Kyberšikana.
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
KYBERŠIKANA.
Psychologie ve školní praxi (seminář)
Kyberšikana – manuál pro rodiče
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Elektronická pošta.
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví

Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112

 K jejím základním projevům patří zasílání obtěžujících, ponižujících a útočných zpráv pomocí všemožných komunikačních kanálů. Dalšími příklady kyberšikany jsou například fyzické napadení oběti spojené s natáčením na video, úmyslné provokování a natáčení rozčilené oběti na videozáznam.

 Nevyžádaná zpráva, , nebo obrázek. Časté posílání stejného u jedné, nebo více osobám.

 Nabourávání se do cizích sítí, počítačů. Zjišťování cizích údajů, zpráv a uveřejňování těchto údajů. Nabourávání se i do stránek státních organizací jako např.: policie, vláda, banky atd.

Děkujeme za pozornost  Vypracovali: Lukáš Kancnýř Vojtěch Štindl