Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kyberšikana.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kyberšikana."— Transkript prezentace:

1 Kyberšikana

2 Popis Kyberšikany -Je to druh šikany,který využívá elektronické prostředky. -Řada jejích projevů může zapadat do trestných činů. -Nejobvyklejším projevem je zasílání obtěžujících, urážejících či útočných mailů a SMS, vytváření stránek a blogů dehonestujících ostatní . -Popřípadě může sloužit k posílování normální šikany.

3 Výhody Kyberšikany Kyberšikana má na rozdíl od šikany řadu výhod. Šikovný a inteligentní pachatel je jen těžko polapitelný, postižení nemají tendenci si stěžovat. Otevírá tedy pole i těm, kteří nemají žádné přátele a tudíž si nemohou utvořit tlupu.Může se navíc týkat všech věkových skupin a může je zasáhnout doslova přes celý svět.

4 Nejznámější případ Případ Star Wars kid,kdy internetové zveřejnění videonahrávky, na níž se Ghyslain Raza nepříliš úspěšně pokoušel ztvárnit postavu Darth Maula, přivedlo chlapce na pokraj psychického zhroucení a musel se ze své nabyté popularity dlouhodobě léčit.

5 Rizika Na druhé straně kyberšikana může být velmi nebezpečná pro jejího pachatele – při nerozumné formě užití či souhře náhod může vést k odhalení a jednoznačnému prokázání šikany. V případě by ani nahrávka z mobilu použita jako klíčový důkaz v procesu s násilníky (a to navzdory tomu, že ji autor na internet nevyvěsil a smazal ji ihned poté, co se dozvěděl o dívčině sebevraždě - policejní technici totiž dokázali smazaný film zrekonstruovat).

6

7 Šikana pomocí Blogů Velmi rozšířenou se stává šikana využívající fenoménu blogů. V podstatě může mít čtyři hlavní podoby: -vkládání agresívních a útočných komentářů do cizího blogu -vytváření blogů a příspěvků na vlastním blogu s texty, které poškozují a šikanují oběť vytváření „falešných blogů“ – tj. blogů, které se tváří, že je psala oběť šikany. -nabourání cizího blogu a jeho úprava ke škodě oběti

8 Vytvořil: Martin Feruga IX.B
Zdroje: -google.cz -Wikipedia


Stáhnout ppt "Kyberšikana."

Podobné prezentace


Reklamy Google