Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm"— Transkript prezentace:

1 Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektu CZ / / Číslo materiálu VY_32_INOVACE_229 Autor Mgr. Romana Rybiařová Název , ová adresa Datum (období) Únor 2014 Ročník 7. ročník ZŠ praktická, lehké mentální postižení Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Anotace Prezentace jako učební materiál je určena žákům 7. ročníku ZŠ praktické. Seznamuje žáky s pojmem , ová adresa, možnostmi jejího zápisu, upozorňuje na znaky, které adresa nesmí obsahovat a také obsahuje návod, jak si založit vlastní ovou schránku. Součástí prezentace je také mini test, určený k vytištění.

2 E-mail se poprvé rozšířil mezi veřejnost až v roce 1996.
zkráceně říkáme taky „meil“ funguje na internetu Internet = celosvětová počítačová síť Co je to ? je to elektronická pošta (říkáme taky ová schránka) je to způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronický komunikační systém se poprvé rozšířil mezi veřejnost až v roce 1996.

3 novak@seznam.cz E-mailová adresa
ová adresa obsahuje tento znak znak může být v ové adrese pouze jedenkrát adresa, která je dána podle internetového serveru, na kterém si založíme. volíme si sami Příklady ových adres:

4 Co nesmí být v e-mailové adrese?
čárka – , dvojtečka - : středník - ; háčky a čárky nad písmeny – ě á ý lomítko - / Správné ové adresy:

5 reditel@skolazlin@cz
Úkol č.1 - Jsou ové adresy napsány správně? NE NE ANO NE NE NE Úkol č. 2 – Zkuste si napsat TEST Kliknout pro test, vytisknout, rozstřihnout na 4 mini testy a vyplnit. Úkol č. 3 – založ si vlastní ovou schránku

6 Jak si založit ? Otevřete si internetový prohlížeč (např. Explorer, Mozilla, Opera….) Vyberte si vhodného poskytovatele ové schránky Například: Seznam.cz Google.com Centrum.cz Klikněte na odkaz "Založit novou ovou schránku„, nebo „Gmail“

7 Vyplňte daný formulář Heslo si musíte pamatovat!!!!!
Musíte opsat všechny znaky z obrázku. Zaškrtněte políčko "Souhlasím s podmínkami použití služeb..“ Registraci potvrďte tlačítkem "Založit účet".

8 klikni Krok 1 Krok 2 Vytvoř nový účet

9 Vyplňte daný formulář Zaškrtněte políčko "Souhlasím se smluvními……“
Krok 3 Vyplňte daný formulář Zaškrtněte políčko "Souhlasím se smluvními……“ Registraci potvrďte tlačítkem „Další krok".

10 A to je pro dnešek vše. Ted už víte, jak si vytvořit vlastní ovou adresu. Začněte využívat všech služeb, které ová schránka nabízí.

11 Zdroje www. office.microsoft.com
AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vlastní tvorba, printscreeny


Stáhnout ppt "Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm"

Podobné prezentace


Reklamy Google