Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová"— Transkript prezentace:

1 Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová

2 Osnova Jak být na sociálních sítích v bezpečí?
Kolik lidí v ČR používá soc. Sítě? Kolik lidí používá sociální síte ve světě? Jaké nebezpečí vás může potkat? Facebook

3 Jak být v bezpečí? Nezveřejňovat osobní údaje Neposílat nevhodné fotky
Nesdělujte ostatním hesla Nedomlouvejte si schůzku pokud o tom nikdo neví Nevěřte všemu co na sociálních sítích uvidíte Nikdy neodpovídejte na neslušné zprávy Nebezpečí na sociálních sítích je velké jak se proti němu můžeme chránit a být na nich v bezpečí? 1. Nezveřejňovat osobní údaje /hlavně lidem které neznáme/ 2. Neposílat nevhodné fotky / když po vás někdo bude chtít podle vás nějakou nevhodnou fotku tak ho ignorujte a řekněte to dospělému/ 3. Nesdělovat hesla ostatním /i když to může být váš nejlepší kamarád nikdy mu nesvěřujte vaše heslo nevíte co se může stát/ 4. Nedomlouvejte si schůzku s člověkem kterého znáte jenom přes internet a nikdy předtím jste ho neviděli,nikdy nevíte kdo se za profilem na sociální síti může skrývat 5. Když nějaký váš přítel na sociální síť přidá fotku nikdy nevíte jestli je to ve skutečnosti on,takhle to chodí se všemi fotkami na soc. Sítích. 6. Pokud vám někdo pošle neslušnou zprávu radši na ni ani neodpovídejte pokud se jedná o nadávku člověka zablokujte pokud se jedná o zprávu s nevhodným obsahem člověka zablokujte a řekněte to dospělému

4 Kolik lidí v ČR používá sociální sítě?
Facebook – Twitter Google Pinterest Foursquare LinkedIn Jak ve světě tak i v ČR jsou soc. Sítě velmi populární kolik lidí v ČR používá sociální sítě?

5 Kolik lidí používá sociální sítě ve světě?
Facebook – Instagram – Google Twitter – Flickr – Foursquare – Pinterest – LinkedIn Když už jsme se podívali kolik lidí v ČR používá soc. Sítě tak se podíváme kolik lidí je používá ve světě

6 Jaké nebezpečí vás může potokat?
Kyberšikana Podvody Kybergrooming Kyberstalking Kyberšikana- je palčivý problém, který se rychle rozšiřuje i do českých škol a dětských kolektivů. Obecně se jako kyberšikana označuje užití komunikační a informační technologie, zejména mobilních telefonů a Internetu, k úmyslnému ublížení druhým. Podvody- Když vám někdo vám řekne že si od vás chce přes internet něco koupit ať mu to pošlete a pak pošle peníze nikdy mu nevěřte Kybergrooming- Jako kybergrooming se označuje chování, kdy si pachatel na internetu vytipovává oběť, snaží se získat její důvěru, vybudovat s ní blízký vztah a vylákat ji k osobní schůzce. Cílem setkání je oběť zneužít. Kyberstalking- je speciální případ stalkingu. Označuje dlouhodobé, opakované, systematické a stupňované pronásledování a obtěžování oběti pomocí informačních a komunikačních technologií.

7 Facebook Nejpoužívanější sociální síť Zakladatel: Mark Zuckerberg
Jendou z nejpoužívanějších soc. Sítí je zrovna facebook.protože ji používá hodně lidí tak vás na ní může čekat nejvíce nepezpečí. Facebook založil Mark Zuckerberg. Logo facebooku vypadá podobně jako člověk se skloněnou hlavou koukající do telefonu.

8 Zdroje


Stáhnout ppt "Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová"

Podobné prezentace


Reklamy Google