Metody efektivního prodeje majetku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Platební podmínky.
Advertisements

Mgr. Petra Kasalová 26.března 2013
Některé netradiční způsoby prodeje nemovitostí předseda představenstva
„Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázků a textů je
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Zápisy právních vztahů k nemovitostem
LEASING z pohledu daně z příjmu
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
…aneb o exekucích a úpadku
Spory o doménová jména v ccTLD .cz
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 25. listopadu 2013.
Smlouvy kupní smlouva, smlouva o smlouvě budoucí, předkupní právo, smlouva o dílo, mandátní smlouva Mgr. Petra Malaníková.
Finalizace akvizičního procesu
NedRailways Nabídková řízení ve veřejné dopravě České republiky Pohled zahraničního uchazeče.
Dražba Zdenek Jelínek.
Obecní úřad jako správce daně.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Placení daní II Mgr. Karel Šimek
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Obchodní společnosti.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Předpisy na ochranu spotřebitele Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
TRENDY A BUDOUCNOST FINANČNÍHO PORADENSTVÍ V EVROPĚ 9.ŘÍJEN 2013 Ing. Tomáš Síkora, MBA, výkonný ředitel VYBRANÉ DOPADY NOZ DO POJIŠŤOVNICTVÍ.
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ. EXEKUCE (VÝKON ROZHODNUTÍ) Právní předpisy:  zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činností (exekuční.
Firemní právník Softwarová publikace pro zvýšení právní jistoty Vašeho podnikání snadná a rychlá ovladatelnost 2x ročně aktualizace HOTLINE zdarma obsah.
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Ekonomická transformace
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů (legislativní pohled) David Zimandl, ICZ a.s Brno.
EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PROSTĚJOV
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_153.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 10. prosince 2014.
– soutěž PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Osobní bankrot - Insolvence -
 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám  Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_167.
Exekuční řád po novelách
1. Založení OK = zakladatelské právní jednání - Společenskou smlouvou (je-li 2 a více společníků - Zakladatelskou listinou (je-li 1 společník - lze pouze.
Aneb Jak (ne)prodat městský pozemek uvádějí Lidl Tábor &
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
Snížení základního kapitálu akciové společnosti – základní zásady
Účtování DPH účet 343.
1 Exekuční právo-modelové řízení II. část JUDr. Ing. Radovan Dávid, Ph.D.
VZNIK A ZÁNIK PODNIKU (obchodní společnosti)
1 Exekuční právo-modelové řízení I. část JUDr. Ing. Radovan Dávid, Ph.D.
STRUKTURA OBCHODNÍ FAKTURY Hradcová Michaela, Šťastná Veronika, Ustohal Ondřej, Skákalová Jana.
Pohledávky obcí 2015 Ing. Michal Obrusník. Pohledávka jako majetek obce § 38 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, uvádí základní povinnosti obcí při hospodaření.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Obchodní smlouva. Vymezení obchodní smlouvy písemnost, ve které si dodavatel a odběratel zavazují k určitým povinnostem a získávají také určitá práva.
Placení daní a daňová exekuce Michal Radvan. Základní termíny Lhůta pro placení = lhůta pro podání DP Lhůta pro placení = lhůta pro podání DP Daňový dlužník.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti:Insolvence, konkurz, exekuce Ročník / obor studia:II.
Vymáhání daní Základy finančního práva Olga Sovová.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Struktura obchodní faktury
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Výchova k občanství 9.ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Rozhodčí řízení Přednáška 10 VŠFS 2016.
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Účtování DPH účet 343.
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ.
SOUČASTNOST A BUDOUCNOT
Transkript prezentace:

Metody efektivního prodeje majetku Ing. David Slavata, Ph.D. Oceňování majetku B

Metody Dražba Aukce Obchodní soutěž a výběrové řízení Vyjednávání

Veřejná dražba historie 101/1815 Dražební řád 79/1896 Exekuční řád 174/1950 o dražbách mimo exekuci 427/1990, o převodech vlastnictví státu k některým věcem na jiné PO nebo FO

Typy dražeb Holandská dražba Anglická dražba

Malá privatizace základní pravidla Prodej drobných provozoven (restaurace, obchody, drobná výroba) z vlastnictví státu do vlastnictví FO, PO Kombinace anglické a holandské dražby Dražební komise Nejnižší podání bylo možno snížit na 10% Kauce Při shodnosti nabídek vydražil nejrychlejší dražitel

Veřejné dražby současnost Zákon č. 26/2000 Sb. (303/2013), o veřejných dražbách Zákon č. 99/ 1963 Sb. občanský soudní řád 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu

Zákon o veřejných dražbách Dražby dobrovolné Dražby nedobrovolné

Definice dražby Veřejné jednání, které je konané na návrh navrhovatele v němž přechází práva k předmětu dražby na vydražitele.

Pojmy Dražitel Dražebník Licictátor Nejnižší podání Dražební věřitel Navrhovatel Vydražitel

Dražební proces Uzavření smlouvy o provedení dražby mezi navrhovatelem a dražebníkem Vydání vyhlášky o konání dražby Uskutečnění dražby Převod vlastnictví po zaplacení vydražené ceny

Náležitosti dražební vyhlášky Označení typu dražby Označení dražebníka Místo a datum konání dražby Označní a popis předmětu dražby Nejnižší podání a minimální příhoz Dražební jistota Způsob úhrady ceny Lhůta pro uhrazení ceny Výše odměny pro vydražitele

Základní pravidla Možnost elektronických dražeb Nuntost zveřejnění na www.centralniadresa.cz Při současném stejném nejvyššímpodání se rozhoduje losem Při částce nejvyššího podání nad 500 tis. je splatnost 30 – 90 dnů U neúspěšných dražitelů se jistina vrací (na účet nebo v hotovosti) Možnost snížení nejnižšího podání (70% u nedobrovolné dražby)

Občanský soudní řád Dražby dle OSS provádějí: Soudy Finanční úřady Exekutoři Celní úřady

Aukce Nejsou upraveny žádným právním předpisem Pravidla aukce jsou vytvářena na míru dle požadavků zákazníků Jedná se o sofistikovanější verzi vyjednávací metody

Typy aukcí Aukce prodejní Aukce nákupní

Srovnání Dražeb a Aukcí Vlastnictví se nabývá u dražeb přechodem (potvrzení dražebníka), u aukcí převodem (kupní smlouva) Zpochybnění aukce po dobu 10 let Zpochybnění dražby do 3 měsíců Neexistují pravidla pro dražbu na nákup Aukce je méně formální

Děkuji za pozornost