Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro hodnotitele Praha, 15. dubna 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Praha, 22. března 2010.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Seminář pro žadatele OP LZZ – Zvýšení adaptability zaměstnanců podniků v profesních oborových a odvětvových sdruženích 6.února 2009 Praha.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro žadatele Praha, 22. března 2010.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Podpora procesů uznávání
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro hodnotitele Praha, 15. dubna 2010

Obsah prezentace 1.Systém hodnocení 2.Možný počet dosažených bodů 3.Obecná kritéria 4.Specifická kriteria  Kritérium č. 1  Kritérium č. 2  Kritérium č. 3 5.Kriterium „Synergie“ (IPRM)

1. Systém hodnocení a výběru projektových žádostí Systém hodnocení a výběru grantových projektů:  formální hodnocení  hodnocení přijatelnosti  věcné hodnocení  výběrová komise Viz Příručka pro hodnotitele Projektů OP LZZ, Příručka Horizontální témata OP LZZ (D3), event. Příručka pro žadatele o finanční podporu OP LZZ (D1 – Desatero OP LZZ,

2. Možný počet dosažených bodů  posuzování projektu ve vztahu ke kritériím věcného hodnocení, která jsou obecná a specifická  u GP provádí 2 nezávislí hodnotitelé (v případě rozdílného hodnocení – doporučení jednoho hodnotitele neschválit a druhého schválit projekt, doporučení projektu oběma hodnotiteli, ale rozdíl více než 20 bodů – se provádí 3. Hodnocení; výsledné hodnocení v případě využití třetího hodnocení je dáno aritmetickým průměrem dvou k sobě bodově nejbližších hodnocení, tj. po vyloučení extrémního hodnocení)  podmínky splnil projekt, který získal v průměru min. 65 bodů z obecných kritérií Počet bodůmax. 125 b  obecná kritéria max. 100 b  specifická kritériamax. 15 b  IPRM10% z obecných kritérií (tedy maximálně 6,5-10 bodů)

3. Obecná kritéria věcného hodnocení:

 smysl a cíle projektu (zdůvodnění potřebnosti, vazba na cíle výzvy, zhodnocení cílů projektu)  cílová skupina (jasné vymezení, přiměřenost, přínos pro CS, způsob zapojení CS)  žadatel (kompetence, zkušenosti)  projektové řízení, udržitelnost a rizikovost (klíčové aktivity, harmonogram, udržitelnost projektu, kvalita řízení rizik, rizikovost projektu)  rozpočet projektu (přiměřenost, přehlednost, srozumitelnost, věcná správnost)  výsledky a výstupy (šíře, adekvátnost a reálnost MI, poměr výsledky-náklady) Hodnotitel zvolí slovní deskriptor + uvede komentář (je-li povinný).

4. Specifická kritéria věcného hodnocení: Kritérium komplexnosti (hodnocení šíře nabídky aktivit projektu pro cílovou skupinu) Podporované činnosti:  Další profesní vzdělávání zaměstnanců zaměřené na prohloubení, rozšíření, zvýšení, obnovení nebo udržení kvalifikace, získání a prohloubení dovedností, které zvyšují šanci na další uplatnění na trhu práce (IT technologie, jazyková příprava, komunikační dovednosti apod.);  Pracovně-profesní poradenství k zaměstnání směřující k uplatnění se na trhu práce;  Zprostředkování zaměstnání propuštěných zaměstnanců;  Doprovodné aktivity týkající se cílových skupin;  Uplatňování pružných forem organizace práce při účasti zaměstnanců v aktivitách projektu;  Podpora zahájení podnikatelské činnosti přípravou nových podnikatelů (poradenství, rekvalifikace, odborná praxe).

4. Specifická kritéria věcného hodnocení: Hodnotící škála tohoto kritéria: 5 bodů - projekt obsahuje všechny výše uvedené aktivity; 4 body - projekt obsahuje pět činností z výše uvedených aktivit; 3 body - projekt obsahuje čtyři činnosti z výše uvedených aktivit; 2 body - projekt obsahuje tři činnosti z výše uvedených aktivit; 1 bod - projekt obsahuje dvě činnosti z výše uvedených aktivit; 0 bodů - projekt obsahuje jednu činnost, která je v rámci výzvy nutná pro podání žádosti projektu.

4. Specifická kritéria věcného hodnocení: Kritérium specifických skupin Specifické skupiny zaměstnanců se ztíženými podmínkami uplatnění se na trhu práce z věkových a zdravotních důvodů, tj. osoby nad 50 let, do 25 let věku a osoby se zdravotním postižením. (dle míry realizovaných aktivit zohledňující specifické skupiny zaměstnanců s ohledem na požadavky pracovního trhu) 5 bodů dostane projekt, který obsahuje aktivity zacílené na všechny tři specifické skupiny zaměstnanců. 3 body dostane projekt, který obsahuje aktivity zacílené na dvě ze specifických skupin zaměstnanců. 1 bod dostane projekt, který obsahuje aktivity zacílené na pouze jednu ze specifických skupin zaměstnanců. 0 bodů dostane projekt, který neobsahuje aktivity zacílené na specifické skupiny zaměstnanců. Hodnocení tohoto kritéria:

4. Specifická kritéria věcného hodnocení: Kritérium inovativnosti Cílem je podpora nových metod, forem a obsahu vzdělávání – tj. rozšiřování nabídky vzdělávacích aktivit, jejich kvality, zavádění nových metod apod. 3 hlediska kategorizace inovativnosti aktivit: Inovace v produktu – obsah (zavedení nového vzdělávacího produktu pro CS nebo zavedení modifikace a vývoje) Inovace v procesu – forma (modifikace způsobu dodání vzdělávacích aktivit – např. využití metod E-learningu, B- learningu, využití videokonferencí, způsoby měření výsledků vzdělávání, inovace ve zpracování zpětné vazby účastníků…) Inovace v kontextu – systém (stávající aktivity jsou poskytovány novým způsobem, např.: interní lektoři a externí lektoři, rozvržení poměru teorie a praxe ve vzdělávání apod.)

4. Specifická kritéria věcného hodnocení: Hodnotící škála tohoto kritéria: 5 bodů – projekt navrhuje komplexní inovace obsahu, formy a systému (např. vývoj a aplikaci nových vzdělávacích modulů, nové způsoby organizace a měření výsledků vzdělávání, využití know- how zkušených organizací přímo pro cílovou skupinu apod.); 3 body – projekt navrhuje inovace obsahu a formy ve vzdělávání cílové skupiny (např. vývoj a aplikaci jednoho či dvou nových vzdělávacích modulů s moderním dodavatelským řešením apod.); 1 bod – v rámci projektu je řešen jen inovační obsah aktivity (např. zavedení na trhu běžného, ale pro cílovou skupinu nového vzdělávacího modulu apod.); 0 bodů – získá projekt, který neprokáže inovativnost v žádném ze tří uvedených hledisek. Informace uvedeny v Metodice hodnocení specifických kritérií (příloha výzvy č. 36).

5. Kritérium „Synergie“ (IPRM) Specifická bonifikace pro projekty zařazené do IPRM (Integrované plány rozvoje města): V případě, že předložený projekt je zároveň zahrnut do IPRM, bude mu přidělena bodová bonifikace ve výši 10 % ze získaného bodového ohodnocení. Tato bonifikace bude přičtena formou specifického kritéria „synergie“, které bude uplatňováno pouze pro projekty zahrnuté do IPRM. 10 %-ní bonifikaci je možné připsat pouze projektům, které v rámci hodnocení obecných kritérií získaly 65 a více bodů.

Děkuji za pozornost. Ing. Michaela Švojgrová