Investiční podpora projektů sociálních služeb ve vyloučených lokalitách oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace b) investiční podpora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Investiční podpora transformace pobytových zařízení sociálních služeb
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU investiční podpora Výzva č. 8 Integrovaného operačního programu (IOP): investiční podpora neinvestiční.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti finanční podpory z EU 08/2011 Mgr. Barbora Šolková.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
3.1 Služby v oblasti sociální integrace
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Snídaně starostů , Jedlí
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Aktuální dotační příležitosti IROP
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Aktuální informace ke KPSVL
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Investiční podpora projektů sociálních služeb ve vyloučených lokalitách oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace b) investiční podpora při zajištění dostupnosti takových služeb, které umožní návrat příslušníků nejvíce ohrožených sociálně vyloučených romských lokalit zpět na trh práce a do společnosti

Program prezentace I.Informace o výzvě k předkládání projektových žádostí V ýzva č. 6, Zaměření podpory II.Vyhodnocení průběžných výsledků výzvy č. 3 a 6 Úspěšnost žadatelů předložené / realizované projekty, nejčastější zaměření projektů Realizace projektů III.Prostor pro dotazy

Výzva č. 6 - podpora romských lokalit Datum vyhlášení výzvy: 31. května 2011 Výzva s kontinuálním příjmem žádostí Ukončení příjmu žádostí: 30. června 2013 Specifický cíl 3.1b) Zajištění dostupnosti sociálních služeb ve vybraných sociálně vyloučených romských lokalitách, které umožní integraci cílových skupin do společnosti a na trh práce Alokovaná částka pro výzvu: ,- Kč ( ,- Kč SF, ,- Kč SR) Oprávnění žadatelé: obce NNO (obecně prospěšné společnosti, občanská sdružení, evidované církevní právnické osoby)

Zaměření podpory Investiční podpora Vybrané druhy sociálních služeb Vybrané druhy činností Vybrané druhy sociálních služeb Fakultativní činnosti k sociálním službám

Zaměření podpory 1) Vybrané druhy a formy sociálních služeb registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů odborné sociální poradenství (OSP) – ambulantní, terénní forma poskytování sociální služby, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) – ambulantní popřípadě terénní forma, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (SAS) – terénní popřípadě ambulantní forma, terénní programy (TP) – terénní forma, sociální rehabilitace (SR) – terénní, ambulantní forma, krizová pomoc (KP) – terénní, ambulantní, pobytová forma, kontaktní centra (KC) – ambulantní popřípadě terénní forma, domy na půl cesty (DNPC) – pobytová forma, azylové domy (AD) – pobytová forma.

Zaměření podpory 2) Fakultativní činnosti - volnočasové aktivity, - vzdělávací aktivity, - sportovní aktivity, - odborné poradenství. Tyto činnosti lze realizovat pouze jako fakultativní činnost v návaznosti na poskytovanou sociální službu uvedenou v bodě 1 nebo v návaznosti na sociální službu již poskytovanou v rámci příslušné sociálně vyloučené romské lokality. Bližší specifikace podporovaných druhů sociálních služeb a činností je uvedena v Příručce pro žadatele a příjemce a v příloze č. 1 Technické a finanční limity. Místo zaměření podpory Projekty mohou být realizovány/mít dopad na celém území ČR s výjimkou území hlavního města Prahy.

Zaměření podpory Cíle výzvy zajištění sociálních služeb v souladu s individuálními potřebami uživatelů, které jim umožní návrat do společnosti a na trh práce zvýšení dostupnosti sociálních služeb ve vyloučených romských lokalitách zvýšení kvality nových či stávajících sociálních služeb Z investičních prostředků je podporována: –výstavba objektů, –rekonstrukce objektů, –nákup objektů, –vybavení nových či stávajících vybraných registrovaných sociálních služeb.

Vyhodnocení průběžných výsledků výzvy č předložených projektů -23 žadatelů (4 žadatelé předložili projekt opakovaně, 1 žadatel předložil dva různé projekty) -NNO 9 žadatelů/11 projektů -Obce14 žadatelů/18 projektů -8 projektů staženo žadatelem (projekty obcí) -7 v kontrole ex-ante -1 po vydání Registrace akce

Vyhodnocení průběžných výsledků výzvy č. 3 Vyřazené projekty -6 projektů vyřazeno v hodnocení kvality (5 projektů NNO, 1 projekt obce) -3 projekty vyřazeny v kontrole ex-ante (žadatelé obce) -17 projektů odstoupilo či bylo vyřazeno v průběhu hodnocení s celkovými plánovanými výdaji 244 mil. Kč -Celková alokace výzvy č mil. Kč

Vyhodnocení průběžných výsledků výzvy č. 3 Schválené/realizované projekty -13 projektů schváleno VK -6 projektů NNO, 7 projektů obcí (1 obec odstoupila od realizace) -12 projektů realizováno (aktuálně 106 mil. Kč) -4 Moravskoslezský kraj, 2 Olomoucký kraj, 3 Ústecký kraj, 1 Středočeský kraj, 1 Karlovarský kraj, 1 Královéhradecký kraj; Podpořené registrované soc. služby: 4 NZDM, 6 SAS, 8 OSP, 2 AD, 4 TP, 1 SR -3 projekty ukončeny (2,5 mil. Kč)

Sociální služby

Podpořené projekty – výzva č. 3 Název projektuŽadatel Příspěvek EU + SR Technická kapacita služeb Centrom Centrom, o.s Polyfunkční centrum Chánov D. R. K., o.p.s NOVÝ MAJÁK Obl. charita K.H Koupě a rekonstrukce azylového domu v Rumburku Cedr, o.s Multifunkční centrum sociálních služeb v Kobylé nad Vidnavkou Kobylá nad Vidnavkou Dům sociálních služeb Betlém Cheb Obl. charita Plzeň Komunitní centrum v Orlové Orlová

Podpořené projekty – výzva č. 3 Název projektuŽadatel Příspěvek EU + SR Rozvoj sociálních služeb pro město Broumov - vybavení prostor pro sociální služby Broumov Výstavba nízkoprahového a poradenského centra v Ostravě - Kunčičkách Ostrava – Kunčičky Poradenské centrum KHAMORO Havířov Vybudování zázemí pro poskytování sociálních služeb na Javornicku Ester, o.s Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ve věku od 15 do 26 let Most

Vyhodnocení průběžných výsledků výzvy č. 6 Výzva č předložených projektů (za 332 mil. Kč) -24 žadatelů (2 žadatelé předložili přepracovaný projekt podaný do 3. výzvy) -NNO 3 žadatelé/3 projekty -Obce 21 žadatelů/24 projektů -0 projektů staženo žadatelem

Vyhodnocení průběžných výsledků výzvy č. 6 Vyřazené projekty -2 projekty vyřazeny v hodnocení kvality (1 projekt NNO, 1 projekt obce) -0 projektů vyřazeno v kontrole ex-ante -2 vyřazené projekty s plánovanými výdaji 31 mil. Kč Celková alokace výzvy č mil. Kč

Vyhodnocení průběžných výsledků výzvy č. 6 Schválené/realizované projekty -8 projektů schváleno VK (s celkovými nároky 220 mil. Kč) -1 projekt NNO, 7 projektů obcí -7 Ústecký kraj, 1 Karlovarský kraj -Podpořené registrované soc. služby: 6 NZDM, 7 SAS, 1 OSP, 1 AD, 5 TP

Sociální služby

Podpořené projekty – výzva č. 6 Název projektuŽadatel Příspěvek EU + SR Šance pro komunitní život v Obrnicích I. - rovné příležitosti pro dospělé a rodiny Obrnice Revitalizace centra sociálních služeb Dobrá Voda Klášter Nový Dvůr, OCSO Rekonstrukce Centra sociální integrace Krásná Lípa Sociální centrum Kamínek v Chomutově – rekonstrukce a vybavení Chomutov Podpora komunitního života v Trmicích Trmice

Podpořené projekty – výzva č. 6 Název projektuŽadatel Příspěvek EU + SR Sladkovského 1365 Roudnice n. L Jungmannova 670 Roudnice n. L Integrované centrum prevence Bílina

Co se díky IOP zlepší -Zlepšení dostupnosti sociálních služeb v sociálně vyloučených lokalitách -Podpoření a zvýšení integračního potenciálu pro sociálně vyloučené -Inovace a zkvalitnění materiálně-technické základny stávajících vybraných sociálních služeb určených cílové skupině -Technické zhodnocení budov určených k poskytování sociálních služeb

Kontakty  Kontaktní místo pro podávání informací pro zpracování žádostí: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR odbor implementace fondů EU oddělení realizace programů – sociální integrace a služby Na Poříčním právu Praha 2  Seznam poboček CRR k předkládání žádostí je v příloze č. 10 Příručky pro žadatele a příjemce.  Technické dotazy týkající se zpracování projektové žádosti v programu Benefit7 budou zodpovídat pracovníci poboček Centra pro regionální rozvoj

Kontakty Kontaktní osoby pro danou výzvu:  Kontaktní osoba pro danou výzvu: Mgr. Miroslav Nedorostek oddělení realizace programů – sociální integrace a služby tel.: ,  Ing. Jana Solověvová, finanční manažerka oddělení realizace programů – sociální integrace a služby tel.: ,

 Odbor programového financování:  Ing. Jiří Smítal oddělení finančního řízení dotací a IOP tel.: ,  Ing. Marie Jánská oddělení finančního řízení dotací a IOP tel.: , Děkuji za pozornost Kontakty