Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B4.00003.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B4.00003."— Transkript prezentace:

1 Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B4.00003

2 Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Dotace MPSV ČR z OP LZZ na realizaci neinvestičního projektu ve výši 18 745 050,- Kč. Příjemce dotace: Pardubický kraj. Financování zajištěno z 85% Evropským sociálním fondem prostřednictvím OP LZZ a 15% státním rozpočtem ČR. Období realizace 1. 2. 2014 – 30. 6. 2015 Cíl projektu: zlepšení tíživé sociální situace obyvatel podpořených sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji.

3 4 klíčové aktivity 1.Poskytování terénních sociálních služeb. 2.Nízkoprahová centra pro děti a mládež s cílovou skupinou osob ve věku 15 – 26 let. 3.Supervize. 4.Řízení, administrativa a publicita projektu.

4 Sociální služba terénní programy: Poskytována dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Cílová skupina – obyvatelé vyloučených romských lokalit ve věku 15 – 64 let. Služba je zajišťována poskytovateli, kteří byli vybráni na základě veřejné zakázky. Cílem služby – zlepšení celkové sociální situace uživatelů služby s důrazem na zlepšení postavení na trhu práce (např. poradenství při hledání vhodného zaměstnání, umožnit přístup ke službám, které usnadní vstup případně setrvání na trhu práce…).

5 Podpořené lokality v ORP Poskytovatelé terénních programů Česká TřebováNaděje ChrudimŠance pro Tebe. o.s. PardubiceSKP – CENTRUM, o.p.s. SvitavyMěsto Svitavy Ústí nad OrlicíSKP – CENTRUM, o.p.s. Vysoké MýtoMěsto Vysoké Mýto

6 Sociální služba Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež (NZDM): Cílová skupina – starší děti a mládež ve věku 15 – 26 let. Poskytována dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Služba je zajišťována poskytovateli, kteří byli vybráni na základě veřejné zakázky. Cílem služby – zlepšení celkové sociální situace uživatelů služby s důrazem na minimalizaci nežádoucího chování a páchání trestné činnosti prostřednictvím smysluplného trávení volného času v bezpečném prostředí (vzdělávací aktivity, doučování, sociálně právní poradenství, kontraktní rozhovory, sportovní a zájmové). Aktivity směřují ke zlepšení situace cílové skupiny na trhu práce.

7 Podpořená obecPoskytovatelé NZDM Hrochův TýnecŠance pro Tebe. o.s. ChrudimŠance pro Tebe. o.s. PardubiceSKP – CENTRUM, o.p.s. SvitavyBonanza, o.s. PrachoviceŠance pro Tebe, o.s. Vysoké MýtoSKP – CENTRUM, o.p.s.

8 Supervize pro terénní pracovníky a pracovníky v NZDM: Metoda ke zvyšování kvality a profesionality práce terénních pracovníků a pracovníků v NZDM. Prevence syndromu vyhoření. Umožňuje diskusi o tématech souvisejících s náplní a výsledky jejich práce. Vzájemná podpora, poskytování zpětné vazby, sdílení společných problémů své práce.

9 Inovativní produkt projektu Brožura o zaměstnavatelích v Pardubickém kraji Seznam firem pro pracovníky s nízkou kvalifikací. Popsán postup pro zájemce o zaměstnání. Adresy a odkazy na instituce, které poskytují pomoc pro uchazeče o zaměstnání. Úvodní strana v romském jazyce.

10 Podpořené osoby v rámci projektu V průběhu realizace projektu se předpokládá, že bude podpořeno 1081 osob

11 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B4.00003."

Podobné prezentace


Reklamy Google