– soutěž PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika zásob
Advertisements

Účtování prodeje materiálu
LEASING z pohledu daně z příjmu
Majetek podniku.
Identifikátor: VY _32 _INOVACE _PJ/3. KA, 3. KN/EK/6 Název výukového materiálu: PODNIK – MAJETEK PODNIKU Anotace: Majetková a kapitálová výstavba podniku.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek - pořízení.
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
Financování Vniřní a vnější. Vnitřní financování  Důvody:  Větší hospodářská a finanční nezávislost  Lepší likvidita  Lepší přístup k úvěrům  Menší.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Bilance a bilanční princip
Poznámky pro výuku Předmět: účetnictví Autor: Ing. Lenka Růžičková
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ÚČTOVÁNÍ NA ROZVAHOVÝCH ÚČTECH
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základy účetnictví - rozvaha Označení.
Finanční řízení podniku
OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB PŘI POŘÍZENÍ prosinec 2012VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková,
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pracovně právní vztahy.
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava,
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 34Číslo.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.10 Ročník2. ročník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_227.
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Rozvaha.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 22. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Bankovní systém říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
MAGICKÝ ČTYŘÚHELNÍK květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060210
OPOTŘEBENÍ A ODPISOVÁNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU
Dlouhodobý majetek Odpisy
Majetek podniku Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Úvěrové služby bank říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana.
ROZVAHA říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070108
ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU ROVNOMĚRNÉ
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
EKONOMIKA LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_269.
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
* HOSPODAŘENÍ PODNIKU 2 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví.
ZÁSOBOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a.
VÝSLEDKOVÉ ÚČTY říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070113
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel.
Holínská, E.: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 2. přednášky předmět účetnictví majetek podniku - aktiva struktura aktiv vlastnický.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Msc. Marcela Vojáčková.
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
HOSPODAŘENÍ PODNIKU listopad 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060106
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
prosinec 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070208
DRUHY ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel.
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Majetek podniku a zdroje financování
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč25.01 Ročník1. ročník.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Výrobní faktory v podnikové činnosti 2.Majetek podniku a jeho členění 3.Členění z hlediska složení majetku podniku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
MAJETEK V PODNIKU A ZDROJE FINANCOVÁNÍ
Transkript prezentace:

– soutěž PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ prosinec 2012VY_32_INOVACE_EKO_060119

Majetek podniku a podnikové činnosti Majetek Zdroje financování Zásobování Investiční činnost Personální činnost

100 bodů

200 bodů

300 bodů

500 bodů

0 bodů

Vstupní cena dlouhodobého nehmotného majetku: je vyšší než Kč je vyšší než Kč není stanovena

Vyberte položku, která nepatří do oběžného majetku. akcie s nominální hodnotou 100 Kč směnka na Kč peníze v pokladně

Vyberte druh majetku, který se eodepisuje. automobil s pořizovací cenou Kč automobil s pořizovací cenou Kč SW v hotelu s pořizovací cenou Kč SW v hotelu s pořizovací cenou Kč pozemek pod venkovským penzionem s pořizovací cenou Kč pozemek pod venkovským penzionem s pořizovací cenou Kč

V restauraci vyrobili těsto na cukroví, z hlediska zásob se jedná: o hotový výrobek o nedokončenou výrobu o polotovar vlastní výroby

Dodavatel nevyžaduje platbu okamžitě, ale do 14 dnů. Tak vznikne: dlouhodobý cizí zdroj financování krátkodobý cizí zdroj financování bankovní úvěr

Přehled o původu, ze kterého byl pořízen majetek, se nazývá: rozvaha vlastní kapitál finanční struktura

Co nepatří mezi krátkodobé cizí zdroje? bankovní úvěr závazky vůči státu závazky vůči zaměstnancům

Do které skupiny pasiv patří emitované obligace? dlouhodobý bankovní úvěr vlastní kapitál dlouhodobé cizí zdroje

V jaké lhůtě musí dodavatel odpovědět na reklamaci? bez zbytečného odkladu do 30 dnů do 14 dnů

Čistá prostěradla se v hotelu skladují: v technickém skladu v suchém skladu v příručním skladu

Co stanoví norma zásob? minimální výši zásob průměrnou výši zásob maximální výši zásob

Vyberte správnou verzi rovnice zásob: N = S + KZ - PZ PZ + KZ = N + S PZ + S = KZ + N

Zásah do majetku, při kterém se nemění funkce, ale mění se parametry, se nazývá: obnova rekonstrukce modernizace

Pronájem s cílem získat najatý majetek do vlastnictví, jehož délka se blíží délce životnosti, se nazývá: provozní leasing finanční leasing operativní leasing

Peněžní částka, která musí být zaplacena při podpisu smlouvy, se nazývá: koeficient navýšení první splátka akontace

Smlouva o dlouhodobém pronájmu vychází obvykle z právní úpravy v obchodním zákoníku: o kupní smlouvě o leasingové smlouvě o nájemní smlouvě

Co patří mezi podstatné náležitosti pracovní smlouvy? výše mzdy místo výkonu práce doba, na kterou se poměr sjednává

Výpovědní lhůta běží od prvního dne: následujícího po datu uvedeném na výpovědi následujícího po datu uvedeném na výpovědi následujícího po doručení výpovědi měsíce následujícího po doručení výpovědi měsíce následujícího po doručení výpovědi

Ve kterém z následujících případů nemusí být uveden důvod ukončení pracovního poměru? PP je ukončen dohodou PP je ukončen výpovědí ze strany zaměstnavatele PP je ukončen výpovědí ze strany zaměstnavatele PP je ukončen okamžitým zrušením ze strany zaměstnance PP je ukončen okamžitým zrušením ze strany zaměstnance

Pracovní poměr končí „právním úkonem“: když uplyne doba, na kterou byl pracovní poměr sjednán když uplyne doba, na kterou byl pracovní poměr sjednán když zanikne organizace, která je zaměstnavatelem když zanikne organizace, která je zaměstnavatelem když je zrušen ve zkušební době