Správná volba pro vaše investice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Platební podmínky.
Advertisements

Obchody na burze Ing. Zdeněk Jelínek.
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Hospodaření s penězi Milena Tichá
BURZY A BURZOVNÍ OBCHODY
Investiční produkty pro opatrné nebo začínající investory.
Investiční certifikáty a příklady jejich použití
Investování II (podílové fondy) Základy ekonomiky a účetnictví – 9
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Náklady VY_32_INOVACE_ při výrobě, obchodování, dopravě apod. dochází k spotřebě či opotřebení výrobních faktorů - pokud tuto spotřebu či opotřebení.
ZŠ a MŠ L.Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Investiční společnosti a podílové fondy
Makroekonomika a stát VY_32_INOVACE_ Zásahy státu do ekonomiky - Keynesovská teorie - neoklasická (monetaristická) teorie.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 11.srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_1.2.9.
Objem a struktura trhu. Průmyslový řetězec Skládá se ze všech sektorů průmyslu, které jsou zapojeny do realizace výrobku Proces od získávání surovin přes.
VY_32_INOVACE_ Osobní finance.
VY_62_INOVACE_1_2_15 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet investování.
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Opakování FINANČNÍ GRAMOTNOST
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Podzimní kampaň 2014 FLOTILOVÉ POJIŠTĚNÍ Praha- Pankrác
Barevný svět dluhopisů pro pokročilé Dámský investiční klub České spořitelny Jaromír Zdražil.
Kdy nakoupit a kdy prodat? Časovat či nečasovat investice? Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, a. s. TISKOVÁ KONFERENCE EGAP 31. ledna 2005.
VY_62_INOVACE_1_2_14 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet spoření.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Vkladové služby.
Ekonomika investic.
Velká hospodářská krize
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 26.srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_
Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,
Financování podniku Kalkulace – vyčíslení nákladů při výrobě slouží k tvorbě ceny sleduje strukturu a výši nákladů na ni závisí,zda firma prodělá,nebo.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Jak vypadá profesionální poradenské řešení Petr SYROVÝ €FA.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Asset Management: smíšená portfolia
ČS nemovitostní fond Dámský investiční klub České spořitelny Ing. Martin Skalický MRICS.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy : Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Mezinárodní obchod a pohyb kapitálu
Tržní riziko Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Rizikový faktor  výnos, tzn. změna.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční rizika Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Kreditní riziko.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZEK_715 Ročník: 2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Písemná práce, tržní ekonomika,
Jakub Petr. Bez možnosti vyzkoušet si oblečení Větší výběr sortimentu Nižší cena Ušetření času Nakupování z pohodlí Nakupování z pohodlí domova Problémy.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2013 Finanční management Americká opce Futures SWAP Opce načasování.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Jiří Dušek Milan Neumann.  Proč zrovna zlato?  Proč investovat do zlata?  Jak a kde investovat?
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
Příčiny a důsledky hypoteční krize. Finanční krize – příčiny; hypoteční krize pád nadhodnocených akcií internetových firem většina společností.
F INANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY F INANČNÍ PORTFOLIO rozložení finančních investic firmy investice se liší výnosností a rizikem cílem je minimalizovat riziko Termínovaný.
Kam s penězi, aby nezahálely
Kapitálový trh – charakteristika CP
Raiffeisen investiční společností
Česká mincovna, a. s. Kdo je Váš partner v oblasti drahých kovů
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Hospodaření obcí v roce 2016
Finanční a kapitálový trh VOKT (P-1)
Struktura finančního trhu
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti   Vzdělávací materiál: Prezentace.
IAS 2 ZÁSOBY.
IAS 2 ZÁSOBY.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
MAJETEK PODNIKU Kateřina dušáková.
Transkript prezentace:

Správná volba pro vaše investice

Ve spolupráci s Českou mincovnou jsme pro Vás připravili nové možnosti investic

Proč investovat právě do drahých kovů? za posledních 8 let se cena zlata čtyřnásobně zvýšila hodnota zlata zůstává neměnná, mění se jen hodnota peněz které lze za zlato pořídit světový finanční experti doporučují 20 až 30% portfolia uložit ve zlatě, zvláště dnes je důležité diverzifikovat své investice drahé kovy jsou investice s dlouhodobým horizontem drahé kovy jsou mezigeneračním produktem, mohou být investicí pro vaše děti i vnoučata

Kdo jsme jsme společnost zprostředkovávající investice do drahých kovů spolupracujeme s jediným výrobcem na uzemí České republiky – Českou mincovnou působíme i v jiných oblastech podnikání (realitní a vzdělávací činnost)

Proč investovat právě do drahých kovů? oproti tzv. papírovým aktivům nejsou ovlivňovány ekonomickou situací státu zlato je v podstatě jediná měna, která by „přežila“ krach světové ekonomiky drahé kovy jsou imunní vůči inflačním vlivům, naopak jeho cena v čase krizí výrazně stoupá v posledních 5 letech vzrostla cena meziročně o více než 24%

Investiční zlato mince - smart mince, zahraniční mince a mince ČNB slitky - měly by mít uvedeny tyto údaje: značku výrobce, váhu, údaj o rizosti, unikátní výrobní číslo slitku, certifikát pravosti hlavní výhoda investičního zlata - osvobození od DPH jedná se o nejlikvidnější investiční zlato

Investiční zlato jednotkou hmotnosti investičního zlata je jedna trojská unce (1 Oz) což je 31, 1 gramů prodávané slitky mají obvykle hmotnost mezi 1g až 1 kg historicky nejčastější hmotnost slitku je 1 Oz další možností je koupě zlaté cihly, ta má standartně hmotnost 12,5 kg

Investiční zlato dalším důležitým parametrem je ryzost - číselné vyjadření obsahu drahého kovu ve slitku či jiném výrobku jednotkou ryzosti je karát investiční zlato je vždy 24 karátové, což odpovídá ryzosti 999.9/1000 Dobrá mince má ve své nabídce pouze slitky a mince od renomovaných výrobců, např. Argor Heraeus, Royal Australian Mint, Metalor

Ceny investičního zlata konečná prodejní cena všech investičních slitků a mincí se odvíjí od aktuální ceny na světové burze aktuální cena zlata (spotová) platí pouze pro objem jednoho obchodu v minimálním množství 1000 Oz (31,1 kg kovu), k této ceně se připočítává marže výrobních a distribučních společností (výroba, pojištění, doprava) investiční zlato se obchoduje především v USD aktuální cenu lze sledovat na www.kitco.com

Vývoj cen zlata od roku 2000 do roku 2013

Zlaté slitky a mince Zahraniční investiční mince Investiční slitky Smart mince Mince ČNB

Další produkty dobré mince Spoření ve zlatě Zlatý sejf Zlatý certifikát Zlatý uvěr Zlatá půčka

Spoření ve zlatě oproti bankovním službám dlouhodobě výnosnější, jistější než akcie a burzovní spekulace záleží pouze na Vás jakou částku budete spořit (již od 200 Kč) doba spoření od 2 let zajistíme pro Vás nákup, případné uskladnění (trezorová místnost) a případný prodej zakoupené slitky či mince jsou plně ve Vašem vlatnictvá (nejedná se o pouhé podíly jak je obvyklé)

Spoření ve zlatě – výnosy výnos není předem vyčíslen odvíjejí se od aktuální ceny zlata pravidejným spořením je eliminováno riziko spojené s kolísáním cen - nakupujete ze průměrnou cenu vhodná alternativa penzijního spoření

Zlatý sejf skladování Vašich investičnách slitku a zlata při stejných parametrech jaké užívá ČNB stále jste vlastníkem fyzického zlata nikoliv virtuálního reálnost se dokláda unikátním výrobním číslem a v případě mincí jsou schránky zajišťovány plombou 100% pojistné krití vaší zlaté investice oproti ostatním poskytovatelům pevná cena 150 Kč/ročně

Zlatý certifikát kombinace zlatého investičního stlitku a vlastnických práv - jste vlastníkem fyzického zlata, ale nemusíte se o něj fyzicky starat jednoduše přenositelná vlastnická práva bez nutnosti fyzického vyzvednutí (dar, prodej) Certifikát obsahuje bezpečnostní prvky a je vytišten ve Státní tiskárně cenin uskladnění ve vysoce zabezpečené trezorní místnosti

Pojďte s námi investovat...