Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury 3. kolo výzvy – do 31.3. 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury. Struktura prezentace   Úvod k prioritě  Zaměření jednotlivých opatření  Implementace programu  Grantové.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů a sociální integrace v regionech Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor Sekretariátu Regionální rady soudržnosti, Škroupova.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
SEMINÁŘ Jak na to? Plzeň Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
1 Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Zlín III. kolo výzvy SROP PPŽ + Změny.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Besip Zlínského kraje Zlín,
Michal Šperling - EUREDIS
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury 3. kolo výzvy – do

Struktura prezentace   Úvod  Zaměření jednotlivých opatření  Implementace programu

SROP Priorita 2 – Regionální rozvoj infrastruktury Specifické cíle:  zvýšení kvality a průchodnosti regionální dopravní sítě  zlepšení dopravní dostupnosti  odstranění dopravních závad  zlepšení přístupu všech obyvatel k informačním a komunikačním technologiím (internet apod.) k informačním a komunikačním technologiím (internet apod.)

 Přehled opatření Opatření 2.2 Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Opatření 2.1 Rozvoj dopravy v regionech Podopatření Rozvoj regionální dopravní infrastruktury Podopatření – Rozvoj dopravní obslužnosti v regionech (vyčerpáno) Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury

Finanční rámec priority 2 pro 3. kolo výzvy (IP)  Opatření / podopatřenízbývá čerpat (Kč) 2.1.1silnice II. a III. tř , dopravní obslužnost 0,- (vyčerpáno) 2.2informační a komunikační technologie ,-

Podopatření Rozvoj regionální dopravní infrastruktury – individuální projekty  Podopatření je zaměřeno na: - podporu individuálních projektů na silnicích II. a III. třídy zaměřených na:  větší silniční projekty, realizované v centrech osídlení nebo spojujících tato centra se silniční sítí vyšší třídy;  silniční úseky napojující průmyslové či obchodní zóny na dopravní síť;  projekty, doplňující výstavbu silnic I. třídy, rychlostních komunikací a dálnic;  odstraňování bodových závad (mosty) a nepříznivých dopadů na obyvatelstvo;  zvýšení kapacity přístupových komunikací k hraničním přechodům

Koneční uživatelé (individuální projekty)   kraje  organizace zřizované kraji (SÚS) Minimální přípustná velikost projektů Minimální přípustná velikost projektů  Kč (silnice II., III. třídy) % celkemVeřejné celkem EU (ERDF) SRKrajeObceSFDISoukromé Silnice II. a III. třídy 

OPATŘENÍ 2.2 ROZVOJ INFORMAČNÍCH ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V REGIONECH „internet“ 

Opatření řeší podporu investic v oblasti informačních a komunikačních technologií (IKT) pro obyvatelstvo a pro regionální a místní veřejnou správu. Jeho součástí je podpora aktivit, spojených s veřejným přístupem k internetu pro občany v knihovnách, komunitních centrech, ve školách a se zajištěním IKT pro regionální a místní veřejnou správu. Opatření Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech 

Typy podporovaných projektů - 1   zavádění nejlépe širokopásmového internetu  budování míst veřejného přístupu k internetu (PIAP)  Zajištění, aby služby veřejné správy na místní a regionální úrovni byly interaktivní a přístupné všem, pokud možno prostřednictvím širokop. internetu

Zaměření projektů - 1   Přednost bude dána aktivitám, které podporují přístup veřejnosti k informačním a komunikačním technologiím (propojení individuálních projektů)a k rozvoji veřejných služeb;  Finanční zdroje projektů bude možné využít na zavádění internetu, na budování regionálních či místních komunikačních sítí, na nákup počítačů, základního příslušenství k PC a speciálních softwarů

Zaměření projektů - 2   Stavební obnova místností s veřejně přístupným internetem nesmí překročit 15% celkových uznatelných nákladů projektu  projekty musí zároveň uspokojivě řešit problém bezpečnosti přenosu dat a autentizace softwaru

Cílová skupina opatření   cílovou skupinou pro toto opatření je nejširší veřejnost  investice budou směřovat především do strukturálně a hospodářsky méně vyvinutých území regionů soudržnosti

Žadatelé  obce (svazky obcí)  Kraje (Projekt Internetizace knihoven PK - cca 11. mil.Kč ze SROP)  nestátní neziskové organizace (NNO)  organizace zřizované nebo zakládané obcemi či kraji (např. i školy)

Doporučená struktura financování   Minimální přípustná velikost projektu Kč EU/ERDF 75% ČR (MMR, obec, kraj) 25% % celkemVeřejné celkem EU (ERDF) SRKrajeObceSoukromé NNO Projekty obcí Projekty krajů Projekty NNO ,510--

 a) investiční náklady   projektová dokumentace do 2 % celkových uznatelných nákladů projektu (u stavebních projektů 5%)   stavební část stavby   technologická část stavby   náklady na pořízení nových strojů a zařízení   nákup počítačů včetně základního vybavení a SW   nákup použitého strojního a technologického zařízení   nákup pozemku (do max. výše 10 % celkových uznatelných nákladů)   nákup ostatních nemovitostí   základní vnitřní vybavení (nezbytné předměty, které jsou přímo a výhradně spojené s účelem projektu a jsou rozpočtovány)   leasing dlouhodobého hmotného majetku   náklady na označení projektu   nákup specifického dopravního prostředku   výdaje v naturáliích (do max. výše 10 % celkových uznatelných nákladů) Uznatelné náklady - 1

 b) neinvestiční náklady mohou maximálně dosáhnout výše 10% celkových uznatelných nákladů   režijní výdaje ( do 5 % celkových uznatelných nákladů)   finanční a jiné náklady (bankovní poplatky za zřízení a vedení zvláštního bankovního účtu)   právní služby (náklady na právní poradenství – musí být prokázáno, že byly vynaloženy v souvislosti s realizací projektu)   notářské poplatky za ověření dokumentů   odborné posudky   náklady na bankovní záruky c) DPH za podmínky, že konečný příjemce není plátcem DPH a nemá nárok na odpočet DPH na vstupu Uznatelné náklady - 2

   bytová výstavba   poplatky charakteru sankce   režijní výdaje žadatele nesouvisející s projektem   nákup osobních vozů   kancelářské vybavení (pokud nesouvisí s projekty na výzkum a vývoj a nenaplňuje hlavní cíle opatření, zlepšení odborných dovedností, odborný výcvik apod.)   DPH u plátců daně z přidané hodnoty   výdaje na opravu (např. oprava a údržba strojů a zařízení)   náklady na právní spory, pokuty, penále   úroky z úvěru, marže z leasingu   výdaje na pořízení subdodávky od třetí osoby, která dodává konečnému příjemci za cenu vyšší, než za stejných podmínek u běžného dodavatele či výrobce   daň z příjmu, z nemovitostí, darovací, dědická apod. Pokud neuznatelné nálady v projektu existují, musí být vykázány ve finančním plánu projektu a být vždy financovány z vlastních zdrojů žadatele. ZDROJ: Příručka pro žadatele pro 3. kolo výzvy Neuznatelné náklady - výběr

ELZA – ELektronická ŽÁdost – pro 3. kolo výzvy ROZPOČET PROJEKTU 

ELZA – Povinné PŘÍLOHY žádosti 

Povinné přílohy předkládané se spolu se žádostí - 1   soulad s rozvojovou strategií  čestné prohlášení  podrobný rozpočet projektu (závazný podklad ŘO SROP na  podklady pro ekonomické hodnocení projektu (do 90 mil. Kč bez. CBA; nové závazné osnovy FS)  doklady o právní subjektivitě žadatele  podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele  doklad o partnerství  doklady o prokázání vlastnických vztahů  územní rozhodnutí nebo sdělení stavebního úřadu o sloučení územního a stavebního řízení

Povinné přílohy předkládané spolu se žádostí - 2   doklad o posouzení vlivu projektu na ŽP  žádost o příspěvek z rozpočtu kraje (z Elzy)  formuláře ISPROFIN (3x tištěné + 1 x elektronicky)  seznam příloh (podepsaný)   projektová dokumentace zpracovaná do úrovně potřebné k vydání územního rozhodnutí (k podpisu smlouvy ke stavebnímu povolení)  projekt do 2.1.1– příslib spolufinancování ze Státního fondu dopravní infrastruktury (není ISPROFIN)  logický rámec projektu (ve 3. výzvě vypuštěn)

Povinné přílohy předkládané při podpisu smlouvy   stavební povolení nebo sloučené územní rozhodnutí a stavební povolení  smlouva o vedení účtu  doklad o zajištění finančního krytí projektu  smlouva s autorizovaným auditorem (jen nad 90 mil. Kč)  Povinné přílohy předkládané se žádostí nebo při podpisu smlouvy  projektová dokumentace (pro stavební povolení) NOVĚ – VZOROVÉ FORMULÁŘE k FS (Příloha č. 7 PPŽ) pro: vazby projektu; reference; personální zajištění vazby projektu; reference; personální zajištění Vše 2x (1x originál či ověřená kopie ; 1x prostá kopie) ZDROJ: Příloha č.1 Příručky pro žadatele pro 3. kolo výzvy

Vyplnění žádosti (ELZA)   Možnost využít kontextovou nápovědu přímo v programu  A) uložit žádost – znamená uložit rozpracovanou žádost  B) finální uložení žádosti – dojde k uzamčení žádosti a vygenerování oficiální elektronické žádosti (přípona.xml)  Tisk žádosti – se stejným kódem (UID) elektronické žádosti

PROCES ADMINISTRACE INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ V PODOPATŘENÍ 2.1.1, a 2.2

Předkládání projektů   předkládání individuálních projektů do , 12 hod  osobně na S-RR, KÚPK, Škroupova 18 Plzeň Plzeň  forma zapečetěných obálek (3 výtisky žádostí, 2 výtisky povinných příloh, 1x elektronická verze žádosti)  projekty mohou být realizovány průběžně do 31. srpna 2008, maximální doporučená délka realizace projektu je 24 měsíců.

KONTROLA A HODNOCENÍ PROJEKTŮ:   Kontrola formálních náležitostí  Kontrola přijatelnosti  Hodnocení kvality projektu ZDROJ: Příloha č. 7 Příručky pro žadatele pro 3. kolo výzvy (verze 3.0. z 11. února 2005)

Hodnocení kvality projektů - BODOVÁNÍ  1. hodnocení schopností a zkušeností žadatele (a partnerů) 10 % ekonomické kritérium, zkušenost s projekty, management ekonomické kritérium, zkušenost s projekty, management a pracovníci a pracovníci 2. potřeba a relevance projektu 30 % soulad s rozvojovými strategiemi, vazba na jiné aktivity, partnerství 3. Kvalita projektu 40 % ekonomická efektivnost projektu, hodnocení rozpočtu, ekonomická efektivnost projektu, hodnocení rozpočtu, proveditelnost, jasnost návrhu, udržitelnost výstupů proveditelnost, jasnost návrhu, udržitelnost výstupů 4. Horizontální kritéria 20 % vliv projektu na udržitelný rozvoj, rovné příležitosti, sociální integraci a informační společnost

Výběr a proplácení projektů   na úrovni Regionální rady NUTS II Jihozápad  podle dosažené bodové úrovně projektu  bodování je prováděno na základě bodovacích tabulek - SRR  náročnější projekty mohou posuzovat experti  proplácení až po ukončení realizace projektu a kontrole na místě ze strany Centra pro regionální rozvoj, a to pouze uznatelné náklady  u větších projektů nad 4 mil. Kč možnost etapizace

Kontroly realizovaných projektů  1.Předběžná - EX- ANTE  u vzorku žádostí schválených Regionální radou  kontrolu provádí CRR ve spolupráci se S-RR  před podpisem smlouvy o financování  na vědomí žadateli 48 hod. předem 2.Průběžná - INTERIM  provádí pracovníci CRR  se žádostí o proplacení  bez žádosti o proplacení (dodatek ke smlouvě, změna projektu, kontrola postupu zadávání veřejné zakázky..) 3. Následná - EX - POST  u vzorku zrealizovaných projektů  provádí pracovníci CRR  kontrola dokumentů, výstupů projektu apod.

Děkuji za pozornost Mgr. David JIRKA