Rozhovory Abraháma s Hospodinem 3 Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. Abrahám uslyšel, jak k němu mluví Hospodin
Advertisements

Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
JAK DOSÁHNOUT ZASLÍBENÍ... Jozue 14:5 Synové Izraele udělali, co Hospodin přikázal Mojžíšovi, a rozdělili si zem.6 Synové Judovi přišli v Gilgalu za.
Integrita bezúhonnost
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.
Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Kain a Ábel (Gn 4,1-16) 4:1 I poznal člověk svou ženu Evu a ta otěhotněla a porodila Kaina. Tu řekla: "Získala jsem muže, a tím Hospodina." 2 Dále porodila.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
9. Izákovi se narodila dvojčata– Ezau a Jakub
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Ve společenství s Matkou Boží
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
UDÁLOSTI U HORY SINAJ Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Ježíšova velekněžská modlitba I
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Jsem přijat(a) za vlastní(ho). Způsoby chápání křesťanství Křesťanství zákona (povinností, řádu) Křesťanství akce, výkonu a pojistky.
Centrum pro katechezi v Olomouci porušuje smlouvu, odvrací se od Boha, ztrácí jeho otcovskou péči. porušuje smlouvu, odvrací se od Boha, ztrácí.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenoval první král izraelského lidu? SAUL 2. Kdo určil krále Izraelitům? HOSPODIN, SAMUEL HO PŘEDSTAVIL.
Moudrosti od Ronníka F5 + myška.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
26. Elijáš na hoře Karmel Po mnoha dnech, třetího roku, se stalo slovo Hospodinovo k Elijášovi: „Jdi a ukaž se Achabovi, chci dát zemi déšť.“ Elijáš.
Abrahámova přímluvná modlitba
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci „Nic se neboj, Abrame, já jsem tvůj štít, tvá přehojná odměna.“ - Kdo je s Bohem, nemusí se bát. Abram.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
ABRAHÁM VZOREM MODLITBY Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
MODLITBA – CHOZENÍ S BOHEM Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
1. U stolu tvého církev tvá | zvěstuje, Ježíši | tvou smrtí že jsme spaseni, | poklade nejvyšší! | Tys věčně smířil s Otcem nás; | tvá oběť věčný platí.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Od naslouchání ke skutkům Vzorem: poslední večeře.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Čas utíká. Život letí. Dálky rozdělují. Děti rostou. Práce přichází a odchází. ŽENY.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
BIBLICKÉ ZÁKLADY SVÁTOSTI SMÍŘENÍ. Nejzchytralejší ze vší polní zvěře, kterou Hospodin Bůh učinil, byl had. Řekl ženě: „Jakže, Bůh vám zakázal jíst ze.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo to byl Eliáš? PROROK 2. Proč šel Eliáš za králem Achabem? ABY MU OZNÁMIL, ŽE PŘIJDE OBDOBÍ SUCHA 3. Kde žil.
Modlitba v domě Hospodinově: Anna, Samuel, David Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc Mojžíš se často a dlouho zdržuje při rozhovorech s Pánem. Jedná se o důvěrný vztah k věrnému Bohu. Při těchto.
Kde mají původ Velikonoce?
MŠE SVATÁ. Příprava k bohoslužbě oběti
A Písmo svaté. * Boží Duch se vznášel nad vodami (Gen 1,2) * Oznámení Abrahámovi, že se mu narodí syn (Gen 18,1n) * Příslib narození Samuela (1Sam 1,11n)
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Bez víry však není možné zalíbit se Bohu. (Žd 11,6)
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
1. Jsem bouří žití znaven, ty při mně stůj: přístavem buď mi, hradem sám, Pane, můj. Když loďka žití mého už marně hledá cíl, ty pomoz rukou svojí, v přístav.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
1. Bože, tebe chválíme, | před tebou se skláníme | s neskonalou radostí, | se srdečnou vděčností, | neb nám sebe dáváš znáti, | něžně miluješ nás vždy,
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Kněz:nebo: Modlitba na závěr přinášení darů Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modleme se, aby Bůh přijal.
PROČ SE LIDÉ NEMAJÍ RÁDI … i když je to bolí?. Co raději prožíváte?
Kdo hledá, najde! AC Ivanovice n.H., Kdo hledá, najde! AC Ivanovice, Hledání je důležité Člověk si musí najít svou cestu. Jestli.
Úsměv je levnější než elektřina
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Rozhovory Abraháma s Hospodinem 3 Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc 2013

Po těch událostech chtěl Bůh Abrahama vyzkoušet. Řekl mu: „Abrahame!“ Ten odvětil: „Tu jsem.“ A Bůh řekl: „Vezmi svého jediného syna Izáka, kterého miluješ, odejdi do země Mórija a tam ho obětuj jako oběť zápalnou na jedné hoře, o níž ti povím!“ Za časného jitra osedlal tedy Abraham osla, vzal s sebou dva své služebníky a svého syna Izáka, naštípal dříví k zápalné oběti a vydal se k místu, o němž mu Bůh pověděl. (…) Hospodinův posel zavolal pak z nebe na Abrahama podruhé: „Přisáhl jsem při sobě, je výrok Hospodinův, protože jsi to učinil a neodepřel jsi mi svého jediného syna, jistotně ti požehnám a tvé potomstvo jistotně rozmnožím jako nebeské hvězdy a jako písek na mořském břehu. Tvé potomstvo obdrží bránu svých nepřátel a ve tvém potomku dojdou požehnání všechny pronárody země, protože jsi uposlechl mého hlasu.“ (…) (Gn 22, 1-24) I vztáhl Abraham ruku po obětním noži, aby svého syna zabil jako obětního beránka. Vtom na něho z nebe volá Hospodinův posel: „Abrahame, Abrahame!“ Ten odvětil: „Tu jsem.“ A posel řekl: „Nevztahuj na chlapce ruku, nic mu nedělej! Právě teď jsem poznal, že jsi bohabojný, neboť jsi mi neodepřel svého jediného syna.“ (…)

Řekl mu: „Abrahame!“ Ten odvětil: „Tu jsem.“ Abrahám měl srdce neustále otevřené pro Hospodina. Proto opět slyší jeho hlas a okamžitě odpovídá. I když má zkušenost, že Bůh je ve svém volání náročný. Abrahám měl srdce neustále otevřené pro Hospodina. Proto opět slyší jeho hlas a okamžitě odpovídá. I když má zkušenost, že Bůh je ve svém volání náročný. Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc 2013

A Bůh řekl: „Vezmi svého jediného syna Izáka, kterého miluješ…“ Abrahám bez váhání poslechne. Přestože od něj Hospodin žádá to, co je v jeho životě nejcennější. Syn = rodina, zdraví, přátelé, jistoty, … Abrahám bez váhání poslechne. Přestože od něj Hospodin žádá to, co je v jeho životě nejcennější. Syn = rodina, zdraví, přátelé, jistoty, … Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc 2013 Abrahám Hospodinu neustále důvěřuje. Plně se odevzdává do jeho vůle.

Hospodinův posel zavolal pak z nebe na Abrahama podruhé … Bůh prostřednictvím posla opět volá. Abrahám odpovídá, přestože poslední zkušenost s Božím hlasem je tak bolestná. Nyní od Boha přichází osvobození, spása, požehnání. Bůh prostřednictvím posla opět volá. Abrahám odpovídá, přestože poslední zkušenost s Božím hlasem je tak bolestná. Nyní od Boha přichází osvobození, spása, požehnání. Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc 2013

Smyslem oběti není naše ztrápené srdce, ale jeho očištění.