Největší náboženský podvod O tom, že církev nestála vždy na Boží straně. Jozef Bajusz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život v obecenství – Zpověď
Advertisements

ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Únik z mého Adventisticko-Katolického vězení viny
Tomáš, jeden ze Dvanácti, zvaný Blíženec, nebyl s nimi, když Ježíš přišel. Ostatní učedníci mu říkali: "Viděli jsme Pána! " On jim však odpověděl: "Dokud.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Exodus 20:8-11 Pamatuj na den odpočinku, že ti má být svatý. Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci. Ale sedmý den je den odpočinutí Hospodina,
Hřích působí destrukci, otroctví, smrt, ale….
Kdy to bylo stvořeno?
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Existuje spravedlnost?
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
Proč je důležité studovat Principy
Dosáhni cíle!.
SOBOTA.
1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím.
Vzkříšení z mrtvých a druhý příchod Ježíše Krista
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Povolání Leviho (Lk 5,27-32) 5:27 Pak vyšel a spatřil celníka jménem Levi, jak sedí v celnici, a řekl mu: Pojď za mnou." 28 Levi nechal všechno, vstal.
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Desatero božích přikázání
K srdci nevedou dálnice, nýbrž tiché cesty…
Zdroj životního optimismu Jak převážit váhy spravedlnosti ve svůj prospěch? Jozef Bajusz.
Honza Kuklínek Římanům 7k – Smrt vyřeší skoro všechno Kdo je v Kristu, je nové stvoření. Co je staré, pominulo, hle, je tu nové! 2 Korintským 5:17.
Až na samý časový okraj vzniku vesmíru nahlédla americká sonda WMAP. Podle jejího měření se vesmír rozepnul do obrovských rozměrů v triliontině sekundy.
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
DOBRO –ZLO. DOBRO Bůh sám je dobro. Dobro neexistuje mimo Boha.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Kde mají původ Velikonoce?
1. Když nebeský duši mou proniká mír, ať hrozí mi svět ze všech stran, mé srdce už nestrhne bouřlivý vír, bezpečnou kotvou mou můj je Pán. Šťasten jsem.
1. Moudrosti poklad z nebe | je Slovo Boží nám, | jímž k poznání nám sebe | podává Pán Bůh sám. | Však plné zjevení | je v Kristu Boží tváře | k našemu.
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
VĚROUKA JUDAISMU ŽIDOVSKÝ MONOTEISMUS ZÁKON PROROCI MESIANISMUS BIBLE
1. Přijď Králi věčný náš, | jenž vše v své moci máš, | a žehnej nám! | Uč podle pravdy cest | ti oběť chvály nést, | a jak ti milé jest, | v nás kraluj.
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
Vyznání víry - OTEC Křesťanské vyznání víry
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Ježíš.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
KSV/LVM Liturgie – vzor modlitby (lex credendi a lex orandi)
Transkript prezentace:

Největší náboženský podvod O tom, že církev nestála vždy na Boží straně. Jozef Bajusz

„Zjevení, které Bůh dal… co se má brzo stát… Blaze tomu, kdo předčítá slova tohoto proroctví, a blaze těm, kdo slyší a zachovávají, co je tu napsáno, neboť čas je blízko “ Zj 1,1-4 n číst n vyslechnout n zachovávat

Co budu dělat? n 5 % lidí myslí n 15 % lidí si myslí, že myslí n 80 % lidí nechává za sebe myslet jiné

Zj 13,4 Zj 13,12 Zj 13,15.16 Zj 14,7 Zj 14,8 Zj 14,9.10 Ďábel Bůh Klekat = uctívat, uznávat všichni nutí hrozí vyzývá informuje varuje

Kdo je ta šelma? Co je její znamení? n„n„n„n„Tu jsem viděl jak se z moře vynořila dravá šelma… A drak jí dal svou sílu trůn i velikou moc...“ Zj 13,2 n„n„n„n„A veliký drak, ten dávný had, zvaný ďábel a satan...“ Zj 12,9 V pozadí je ďábel!

n„n„n„n„Tu jsem viděl, jak se z moře vynořila dravá šelma … Ta šelma, kterou jsem viděl, byla jako levhart, její nohy jako tlapy medvěda a její tlama jako tlama lví.“ Zjev 13,1.2 n„n„n„n„Viděl jsem v nočním vidění… z moře vystoupila čtyři veliká zvířata… První bylo jako lev,… druhé se podobalo medvědu,…další bylo jako levhart,… čtvrté zvíře strašné…“ Dan 7,2-7 Kniha Zjevení v Novém zákoně a kniha Daniel ve Starém zákoně se doplňují.

„Daniel řekl: ’Viděl jsem v nočním vidění, hle, čtyři nebeské větry rozbouřily Velké moře. A z toho moře vystoupila čtyři velká zvířata, odlišná jedno od druhého.‘ “ Daniel 7,2.3

„Ta čtyři veliká zvířata, to čtyři králové povstanou v zemi.“ Daniel 7,17 Daniel 7. a 2. kapitola se doplňují.

„První bylo jako lev a mělo orlí křídla. Viděl jsem, že mu byla křídla oškubána, bylo pozvednuto od země a postaveno na nohy jako člověk a dáno mu lidské srdce.“ Daniel 7,4 1. Babylón - „ozdoba všech království“ př.Kr.

„Hle, další zvíře, druhé, se podobalo medvědu. Bylo postaveno tváří k jedné straně. Mělo v tlamě mezi zuby tři žebra a bylo mu řečeno: ’Vstaň a hojně se nažer masa!‘ “ Daniel 7,5 2. Médo-Persie př.Kr. tři žebra = Libye, Egypt,Babylón

„Potom jsem viděl, hle, další zvíře bylo jako levhart a mělo na hřbetě čtyři ptačí křídla. Bylo to zvíře čtyřhlavé a byla mu dána vladařská moc.“ Daniel 7,6 3. Řecko př.Kr. křídla = rychlost čtyři hlavy = čtyři generálové

„Potom jsem v nočním vidění viděl, hle, čtvrté zvíře, strašné, příšerné a mimořádně mocné. Mělo veliké železné zuby, žralo a drtilo a zbytek rozšlapávalo svýma nohama. Bylo odlišné ode všech předešlých zvířat a mělo deset rohů.“ Daniel 7,7 4. Řím 167 př.Kr po Kr. Železná monarchie

„Potom jsem v nočním vidění viděl, hle, čtvrté zvíře, strašné, příšerné a mimořádně mocné. Mělo veliké železné zuby, žralo a drtilo a zbytek rozšlapávalo svýma nohama. Bylo odlišné ode všech předešlých zvířat a mělo deset rohů.“ Daniel 7,7 5.Rozpad říše na deset království stejný postup u Dan 2 kp. „A deset rohů - z toho království povstane deset králů. Daniel 7,24

„A deset rohů - z toho království povstane deset králů. Po nich povstane jiný, ten se bude od předchozích lišit a sesadí tři krále.“ Daniel 7,24 6. Ještě další „Malý roh“… jiný, rozdílný „Prohlížel jsem rohy, a hle, vyrostl mezi nimi další malý roh - tři z dřívějších rohů byly před ním vyvráceny. Hle, na tom rohu byly oči jako oči lidské a ústa, která mluvila troufale.“ Daniel 7,8

vyhlasme pátrání = znaky malého rohu Charakteristika - identifikace

„Prohlížel jsem rohy, a hle, vyrostl mezi nimi další malý roh Daniel 7,8 „A deset rohů - z toho království povstane deset králů. Po nich povstane jiný, ten se bude od předchozích lišit a sesadí tři krále.“ Daniel 7,24 „..., který vyrostl…a jevil se větší než ostatní.“ Daniel 7,20 Daniel 7,20 1. Vznikne na troskách starého Říma 2. Vznikne po roce 476 po Kr. 3. Jiný, liší se, je větší než ostatní

n 4. Tři krále sesadí = Herulové n Vandalové n Vých. Gotové „A deset rohů - z toho království povstane deset králů. Po nich povstane jiný, ten se bude od předchozích lišit a sesadí tři krále.“ Daniel 7,24 „Prohlížel jsem rohy, a hle, vyrostl mezi nimi další malý roh - tři z dřívějších rohů byly před ním vyvráceny. Hle, na tom rohu byly oči jako oči lidské a ústa, která mluvila troufale.“ Daniel 7,8

„Bude mluvit proti Nejvyššímu a bude hubit svaté Nejvyššího. Bude se snažit změnit doby a zákon. Svatí budou vydáni do jeho rukou až do času a časů a poloviny času.“ Daniel 7,25 5. Mluví rouhavě - troufale „Prohlížel jsem rohy, a hle, vyrostl mezi nimi další malý roh - tři z dřívějších rohů byly před ním vyvráceny. Hle, na tom rohu byly oči jako oči lidské a ústa, která mluvila troufale.“ Daniel 7,8

n 3. Rouhá se Bohu (v. 5) Lidé se dopouštějí rouhání proti Bohu: a) Jan 10,33 - když si činí nárok na Božské přednosti a privilegia. b) Luk 5,21 - když tvrdí, že odpouštějí hříchy. n 5. Mluvit rouhavě =

n 6. Oči lidské = inteligence n vidí do všeho, kontroluje „Prohlížel jsem rohy, a hle, vyrostl mezi nimi další malý roh - tři z dřívějších rohů byly před ním vyvráceny. Hle, na tom rohu byly oči jako oči lidské a ústa, která mluvila troufale.“ Daniel 7,8

n 7. Pronásledování věrných následovníků Boha n = n = svaté války „Viděl jsem, že ten roh vedl válku proti svatým a přemáhal je.“ Dan 7,21 „Bude mluvit proti Nejvyššímu a bude hubit svaté Nejvyššího. Bude se snažit změnit doby a zákon. Svatí budou vydáni do jeho rukou až do času a časů a poloviny času.“ Daniel 7,25

n 8. Změna Božího zákona n doba = n doba = čas (bohoslužby) „Bude mluvit proti Nejvyššímu a bude hubit svaté Nejvyššího. Bude se snažit změnit doby a zákon. Svatí budou vydáni do jeho rukou až do času a časů a poloviny času.“ Daniel 7,25

n 9. Doba absolutní moci. n Doba trvání: „Bude mluvit proti Nejvyššímu a bude hubit svaté Nejvyššího. Bude se snažit změnit doby a zákon. Svatí budou vydáni do jeho rukou až do času a časů a poloviny času.“ Daniel 7,25

„… a měla moc po čtyřicet dva měsíce.“ Zjevení 13,5 Prorocké počítání času: den=rok (Ezechiel 4,6) „… kde ukryta před hadem byla zachována při životě rok a dva roky a polovinu roku.“ Zjevení 12,14 „… aby tam oni bylo postaráno po tisíc dvě stě šedesát dní.“ Zjevení 12,6 „Svatí budou vydáni do jeho rukou až do času a časů a poloviny času.“ Daniel 7,25

Doba absolutní moci 1260 let

CHARAKTERISTIKA „MALÉHO ROHU“ (I) 1. MÍSTO: mezi 10 rohy - v Evropě 2. ÚDOBÍ PŮSOBENÍ: po deseti rozích, po roce 476 po Kr. 3. VLASTNOSTI: deset rohů představovalo vojenské a politické síly. „Malý roh“ je jiného charakteru. Je větší. 4. JEHO POČÁTKY A DŮSLEDKY JEHO PŮSOBENÍ: tři z deseti rohů „malý roh“ vyvrátil.

5. JAK SE CHOVÁ K BOHU: Mluví rouhavě. 6. CHOVÁNÍ VŮČI BOŽÍMU LIDU: Pronásleduje Boží lid a bojuje proti němu. 7. VZTAH K BOŽÍMU ZÁKONU: Snaží se změnit zákony. 8. DOBA JEHO PANOVÁNÍ: 1260 prorockých dnů = 1260 doslovných let po Kr. = 1260 let

Je to jen minulost? Týká se to i mně? „A drak jí dal svou sílu i trůn i velikou moc. Jedna z jejích hlav vypadala jako smrtelně raněná, ale ta rána se zahojila. A celá země v obdivu šla za tou šelmou. Klekali před drakem, protože dal té šelmě svou moc…“ Zjev13,3.4

Zj 13,4 Zj 13,12 Zj 13,15.16 Zj 14,7 Zj 14,8 Zj 14,9.10 Ďábel Bůh Klekat = uctívat,uznávat všichni nutí hrozí vyzývá informuje varuje

„Zde se ukáže vytrvalost svatých, kteří zachovávali Boží přikázání a věrnost Ježíši.“ Zjevení 14,12 Na kterou stranu se postavíš Ty?? Co je znamení šelmy? Co je znamení Boží?

„Dále rádi zachováváme ta nejstarší ustanovení církevní, jako svěcení neděle apod., která jsou vynalezena kvůli dobrému pořádku a pokoji.“ Augsburské vyznání článek 15 Boží zákon nebo lidská tradice? „Všechny věci, které bylo povinné činit v sobotu, jsme přeložili na den Páně, neboť tento den jest ctihodnější než židovská sobota.“ Eusebius. 4.století, kom. 92.žalmu

Kde je rozdíl mezi pravdou a klamem? Koho chceš poslouchat?

n„n„n„n„…jako by den Páně měl už nastat. …protože nenastane,, dokud nedojde ke vzpouře proti Bohu a neobjeví se člověk nepravosti, syn zatracení. Ten se postaví na odpor a povýší se nad všecko, co má jméno Boží, nebo čemu se vzdává božská pocta. Dokonce usedne v chrámu Božím a bude se vydávat za Boha…“ 2 Tes 2,2-4 Bible toto odpadnutí předpovídá:

„Vím, že po mém odchodu přijdou mezi vás draví vlci, kteří nebudou šetřit stádo. I mezi vámi samými povstanou lidé, kteří povedou scestné řeči, aby strhli učedníky na svou stranu. Buďte proto bdělí a pamatujte,…“ Skut 20, Tlak z venku 2. Rozklad uvnitř

„Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřijde k Otci, než skrze mne.“ Jan 14,6 Chci stát na straně Ježíše Krista

n Viděl jsem jakoby jiskřící moře, planoucí ohněm, a viděl jsem ty, kteří zvítězili nad dravou šelmou, nesklonili se před jejím obrazem a nenechali se označit číslicí jejího jména. Zjev 15,2

n „Zde jsem a nemohu jinak. Ať mi Bůh pomáhá.“

Skutečná pravda o smrti Skutečná pravda o smrti Co se děje pět minut po smrti ? Další přednáška je na téma:

Monsignore Luis Segur říká: „Byla to katolická církev, která… přenesla tento odpočinek na neděli… Tím, že protestanté zachovávají neděli, vzdávají navzdory svému vlastnímu přesvědčení hold autoritě katolické církve.“ Plain Talk about Protestantism of Today, str. 213