Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. Místní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Advertisements

1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
MAS ve Zlínském kraji příprava na období Zlín,
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Celostátní síť pro venkov
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Program rozvoje venkova , Všeradice
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Evropské fondy po lopatě
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. CLLD.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. Strategie.
Integrovaný nástroj CLLD v IROP Komunitně vedený místní rozvoj
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu Ing. Jiří Krist Integrovaný nástroj CLLD v IROP Komunitně vedený místní rozvoj.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
FONDY EU Programové období
Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu Olomouc Mgr. František Kopecký předseda Krajského sdružení MAS Olomouckého kraje.
Integrovaný nástroj CLLD v IROP komunitně vedený místní rozvoj
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Integrovaný nástroj CLLD v Operačních programech Komunitně vedený místní rozvoj Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Integrovaný regionální operační program
LEADER metoda pro oživení venkova
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Moje práce na Broumovsku
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. Místní akční skupiny Stav informací k listopadu 2014

Základní pojmy Místní akční skupina (MAS) je společenství občanů, neziskových organizací, soukromé podnikatelské sféry a veřejné správy (obcí, svazků obcí a institucí veřejného moci), které spolupracuje na rozvoji venkova, zemědělství a získávání finanční podpory z EU a z národních programů, pro svůj region, metodou LEADER. Z principu je MAS neziskovou organizací nezávislou na politickém rozhodování. Základním cílem MAS je zlepšování kvality života a životního prostředí ve venkovských oblastech. o spolek, ústav, o.p.s. nebo z.s.p.o. Základním cílem MAS je zlepšování kvality života a životního prostředí ve venkovských oblastech. 2

Základní pojmy Komunitně vedený místní rozvoj - Community-led Local Development (CLLD) je nástrojem pro zapojení občanů na místní úrovni pro nalezení odpovědí na sociální, environmentální a ekonomické výzvy. CLLD je přístup, který sice vyžaduje čas, ale za relativně malé finanční investice, může mít podstatný vliv na vytváření nových myšlenek a společné zavadění těchto nápadů do praxe Strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD) - je ucelený rozvojový dokument, vztahující se na území MAS, který propojuje subjekty, záměry a zdroje. 3

LEADER jako jedna z hlavních metod pro rozvoj regionu Myšlenka v EU již od roku 1991 ZÁKLADNÍ PRINCIPY METODY LEADER: 1) existující strategie místního rozvoje 2) partnerství na místní úrovni tvořící MAS 3) přístup „zdola – nahoru“ 4) integrované a vícesektorové akce 5) inovační přístup 6) spolupráce 7) vytváření sítí 4

Územní působnost MAS 5 Statistika zapojení do MAS: * Venkov = obce do 25 tis. obyvatel, bez vojenských újezdů Počet MAS k MAS Počet obcí v území působnosti MAS5 808 Porovnání počtu obcí v ČR93 % Počet obyvatel obcí v území působnosti MAS Porovnání počtu obyvatel vůči ČR57 % Porovnání počtu obyvatel vůči VENKOVU*93 % Výměra obcí v území působnosti MAS km 2 Porovnání výměry vůči ČR90 % Porovnání výměry vůči VENKOVU*95 % mimo MAS (nazapojeno)396 obcí obyvatel

12. září

12. září

MAS PRV

9

Doporučení k zapojení místních aktérů do MAS Pokyny ke komunitně vedenému místnímu rozvoji určené místním aktérům tento dokument vypracovali odborníci na místní rozvoj a upravila jej Evropská komise Pokyny mají usnadnit uskutečňování komunitně vedeného místního rozvoje a prosazovat osvědčené postupy. Pokyny nejsou pro subjekty podílející se na provádění fondů ESI ani pro členské státy právně závazné, nýbrž poskytují vodítko, obsahují doporučení a odrážejí osvědčené postupy. Cílem je poskytnout subjektům, které se přímo účastní MAS, některé praktické nástroje a předložit návrhy na uskutečňování CLLD v různých situacích Dokument dostupný na

Hlavní úkoly MAS dle EN 1303/2013 a) zvyšování způsobilosti místních aktérů pro vypracovávání a provádění operací, včetně jejich schopností v oblasti projektového řízení; b) vypracování nediskriminačního a transparentního výběrového řízení a objektivních kritérií pro výběr operací, jež brání střetu zájmů a zajišťují, aby nejméně 50 % hlasů při rozhodování o výběru měli partneři, kteří nejsou veřejnými orgány, a umožní provádět výběr na základě písemného postupu; c) při výběru operací zajišťování souladu se strategií komunitně vedeného místního rozvoje tím, že stanoví jejich pořadí podle přínosu těchto operací k plnění záměrů a cílů strategií; 11

Hlavní úkoly MAS dle EN 1303/2013 d) příprava a zveřejňování výzev k podávání návrhů nebo průběžného postupu pro předkládání projektů, včetně vymezení kritérií výběru; e) přijímání a posuzování žádostí o podporu; f) výběr operací a stanovení výše podpory, případně předkládání návrhů orgánu odpovědnému za závěrečné ověření způsobilosti před schválením; g) sledování průběhu provádění strategie komunitně vedeného místního rozvoje a podporovaných operací a vykonávání zvláštních hodnotících činností souvisejících s touto strategií. 12

CLLD dle Dohody o partnerství CLLD bude realizován nejen prostřednictvím Společné zemědělské politiky, ale i prostřednictvím dalších operačních programů v rámci EFRR a ESF. Integrovaný regionální operační program (IROP) OP Životní prostředí (OP ŽP) OP Zaměstnanost (OP Z) Program rozvoje venkova (PRV) Z EZFRV bude vyčleněno minimálně 5 % v Programu rozvoje venkova. Z EFRR bude indikativně pro CLLD využito 4,95 % a z ESF indikativně 2,17 %. 13

CLLD dle Dohody o partnerství Hlavním fondem pro hrazení provozních a animačních nákladů MAS bude EFRR: Integrovaný regionální operační program (IROP) SPECIFICKÝ CÍL 4.2: Posílení kapacit komunitně vedeného místního rozvoje za účelem zlepšení řídících a administrativních schopností MAS Plánovaná alokace 2 mld. Kč (z prozatím alokovaných 10 mld. Kč) Předpokládá se podpora až 170 MAS (v závislosti na výsledku standardizace MAS a posouzení strategií CLLD) s průměrnou alokací na strategii CLLD ve výši 120 mil Kč (4,8 mil. EUR). SCLLD připravuje 178 MAS. 14

Alokace CLLD 2014–2020 (stav k září 2014 * ) 15 OPPlánovaná alokace (mil. Kč) IROP10 206,7 OPŽP500,0 OPZ1 729,9 PRV3 080,0 (OPPIK)0 (OPVVV)300** Celkem15 816,5 *finální alokace je vázána na schválené OP ** jedná se pouze o pokrytí možných animačních nákladů

Děkuji za pozornost V prezentaci bylo využito aktuálních informací od MMR Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin.