Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizace 24. 10. 2012 Účetnictví projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Advertisements

Dlouhodobý majetek Výukový text o účtování o dlouhodobém majetku v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek.
zpracovaný v rámci projektu
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
David Novák 28/ Auditní činnost v rámci ROP Jihozápad.
Evidence a inventury majetku
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizace Když plán je jiný než skutečnost.
ing. Květoslava Plechatá
ÚČTOVÁ TŘÍDA 1 ZÁSOBY.
Účtování zásob „16“.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Příprava rozpočtu a řízení projektu Prusinovice, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_265.
FINANCE 2014/2015.
Dlouhodobý majetek Charakteristika, členění, oceňování
Hospodaření II katedra FISCUS. MAJETEK Soubor věcí a práv, která jsou v právoplatném držení jedné nebo více osob Úprava majetku vyplývá ze Stanov Junáka.
Účtování dlouhodobého majetku „14“
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Dlouhodobý majetek Odpisy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Dlouhodobý majetek Budeme se zde věnovat dlouhodobému majetku.
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování dlouhodobého hmotného.
ROZPOČET a UZNATELNÉ NÁKLADY AKCE V Grantových schématech realizovaných Libereckým krajem v rámci Společného regionálního operačního programu (SROP) Zajišťuje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DPH v účetnictví města Přeštice od Přeštice Obec s rozšířenou působností obyvatel, obyvatel správního obvodu ve 30 obcích Nevykonává.
FINANČNÍ A ÚČETNÍ SOUVISLOSTI
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
ÚČETNICTVÍ KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ KAPITOLA: CIZÍ KAPITÁL – ÚČTOVÁNÍ O REZERVÁCH, ÚVĚRECH A PŮJČKÁCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Daň z příjmů právnických osob Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Nejčastější chyby a problémy při realizaci projektů.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
ZÁSOBY – PŘENESENÁ DAŇOVÁ POVINNOST Ing. Bohuslav Major Skalský Dvůr 2015.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244_TÉMA_ Dlouhodobý majetek Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Inventarizace majetku a závazků
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Inventarizace majetku a závazků
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Transkript prezentace:

Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizace Účetnictví projektu

Oddělení účetní evidence Nutné vést oddělenou účetní evidenci (AU, ORG, ORJ) Nutné správně účtovat náklady na investice/neinvestice!!! ÚSC a DSO rozúčtování na zdroj a nástroj

Investice/neinvestice Tak jak jste si stanovili do žádosti a přeneslo se do smlouvy Přesun není možný Účtování služeb na investice (jako součást pořizovací ceny majetku) či na neinvestice (jako služby) akceptujeme, pokud řádně podložíte, že odpovídá rozpočtové skladbě a účetním směrnicím dané účetní jednotky

Majetek (vybavení) Způsobilým výdajem je pořízení samostatných movitých věcí, popř. souborů movitých věcí, jejichž vstupní cena je vyšší než Kč, Kč (nehmotný majetek) Nezpůsobilým výdajem projektu je drobný hmotný majetek Řádná inventarizace majetku Správné zařazení majetku Inventární karty

Soubory movitých věcí Soubor movitých věcí musí odpovídat zákonem stanoveným podmínkám a účetním směrnicím účetní jednotky –Doba použitelnosti delší než rok (každá položka souboru) –Pořizovací cena souboru je vyšší než 40 tis. Kč –Musí mít „samostatné technicko – ekonomické určení“ –Nutnost vedení podrobné evidence souboru s možností identifikace jednotlivých položek

DPH Pokud je projekt ve veřejné podpoře a příjemce je plátce DPH, je DPH výdajem nezpůsobilým (výjimka je de minimis) Pokud je projekt mimo rámec veřejné podpory má příjemce DPH jako způsobilý výdaj –Pokud nemá nárok na odpočet DPH!!!! Byť i jen částečně (poměr) Reverse charge neboli přenesená daňová povinnost –Stavební a montážní práce –Pokud v rámci pouze veřejnosprávní činnosti – neuplatní se RCH –Pokud v rámci hospodářské činnosti – uplatní se RCH –Pokud poměrově – uplatní se DPH Pozor na změny v udržitelnosti

DUZP Nutné, aby spadalo do fyzické realizace dané etapy –Jednoetapový projekt –Víceetapový projekt –Rozhodné pro způsobilost výdajů!!!

Fakturace Náležitosti faktury Každá faktura důkladně podložena soupisem prací Rozdělit způsobilé a nezpůsobilé výdaje

Závěr Důležitá je komunikace s účetní, sdělit jí, že investiční akce je v rámci dotace, kde jsou určitá pravidla navíc, které nejsou součástí její běžné agendy.

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Jeronýmova 1750/ České Budějovice Děkuji za pozornost Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizaci