Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_070318 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_070318 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek."— Transkript prezentace:

1 červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_070318 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879.

2 Vychází ze syntetické evidence, je podrobnější, stupeň podrobnosti si určuje účetní jednotka podle svých potřeb, využívá se k účtování DM dle jednotlivých druhů a složek, analytické účty dlouhodobého finančního majetku se vedou dle jednotlivých cenných papírů. Analytická evidence DM

3 Eviduje majetek, který není veden v účetnictví; napomáhá účetnictví a doplňuje ho o informace důležité pro účetní jednotku. Operativní evidence DM Zápis o uvedení DM do užívání, zápis o vyřazení DM, doklad o přeřazení DM mezi útvary. Používané účetní doklady

4 Příklad vedení analytické evidence Syntetický účet Analytické účty MD 022 – Samostatné movité věci D MD 022/01 – Počítače D MD D D 022/02 – Stroje022/03 – Automobily

5 Inventární předmět se zapíše do inventární knihy. Je evidován až do doby vyřazení pod přiděleným inventárním číslem. Po zápisu o převzetí DM do užívání se předmět stane inventárním předmětem. Nejnižším stupněm analytické evidence jsou inventární karty.

6  Název a popis DM,  inventární číslo,  umístění DM,  datum a způsob pořízení,  způsob a výši ocenění,  datum zařazení do užívání,  zvolený způsob a roční částky daňových a účetních odpisů,  oprávky, zůstatkovou cenu,  datum a způsob vyřazení. Inventární karta obsahuje:

7


Stáhnout ppt "Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_070318 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek."

Podobné prezentace


Reklamy Google