Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dlouhodobý majetek Budeme se zde věnovat dlouhodobému majetku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dlouhodobý majetek Budeme se zde věnovat dlouhodobému majetku."— Transkript prezentace:

1 Dlouhodobý majetek Budeme se zde věnovat dlouhodobému majetku.
Účtujeme o něm na účtech účtové třídy 0. Konkrétní účty majetku jsou v účtových skupinách 01, 02 a 03. Je to aktivum, tedy: Proto se o pohybu majetku účtuje následovně: Dlouhodobý majetek Počáteční stav Přírůstek Úbytek

2 Dlouhodobý majetek Dlouhodobý majetek členíme na:
Nehmotný (účtová skupina 01) Hmotný (účtové skupiny 02 a 03) Finanční (účtová skupina 06) Dlouhodobým majetkem se rozumí majetek, který má pořizovací cenu nad hladinou stanovenou ve vnitřní účetní směrnici a životnost delší než jeden rok. Ostatní je krátkodobý. Od tohoto se musí odlišit hladiny stanovené zákonem o daních z příjmů, dle kterého se rozděluje majetek na dlouhodobý a krátkodobý z daňového pohledu.

3 Dlouhodobý majetek Účetnictví Zákon o daních z příjmů Dlouhodobý nehmotný majetek Nad 1 rok životnosti a nad pořizovací cenu stanovenou vnitřními účetními předpisy Nad 1 rok životnosti a pořizovací cena nad Kč Dlouhodobý hmotný majetek Nad 1 rok životnosti a pořizovací cena nad Kč Další informace se budou týkat dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku. O finančním majetku bude prezentace zvlášť. Dlouhodobý nehmotný majetek bude dále označován jako DNM Dlouhodobý hmotný majetek bude dále označován jako DHM. Dlouhodobý majetek obecně bude dále označován jako DM.


Stáhnout ppt "Dlouhodobý majetek Budeme se zde věnovat dlouhodobému majetku."

Podobné prezentace


Reklamy Google