Technické kreslení Svět práce, 7. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_413, 21. sada, Přírodověda
Advertisements

Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Seznamuje žáka s předpoklady pro různá povolání. Druh učebního.
Seřaď obrazce podle velikosti
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Martina Špačková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s jednoduchými pojmy z oblasti.
Technické kreslení Svět práce, 7. ročník
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozdílem mezi obsahem a obvodem a zjistí jak vyvodit vzorec pro výpočet. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy.
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
PČ_140_Technické zobrazování_Postup kreslení technického výkresu
Zlomky Matematika VY_32_INOVACE_100 – 5.sada, M Anotace
Měření fyzikálních veličin – Měření délky
Léčivé rostliny VY_32_INOVACE_332, 17. sada, SP Svět práce, 6. ročník
Strojírenství Technické kreslení Pravoúhlé promítání (ST16)
Stavba dřeva Svět práce, 7. ročník VY_32_INOVACE_335, 17. sada, SP
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
TECHNICKÉ ZOBRAZOVÁNÍ
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Číslo v digitálním archivu školy
PČ_139_Technické zobrazování_Technické kreslení
Magnetické vlastnosti látek
Elektromagnetické jevy
ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem Lucemburska, obsahuje ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje.
Měření fyzikálních veličin – Měření hmotnosti
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02_ZT_TK_1 Ročník: I. Základy techniky Vzdělávací oblast: Odborné.
Měření fyzikálních veličin – Měření času
Zobrazování - základy..
Pč_139_Technické zobrazování_Technické kreslení
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Technické zobrazování
Tato prezentace byla vytvořena
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Náležitosti výrobního výkresu
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:srpen 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Měření fyzikálních veličin – Měření objemu
Smyslová ústrojí člověka
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova
TECHNICKÉ ZOBRAZOVÁNÍ
Technická grafika a konstruování
TECHNICKÉ KRESLENÍ Pravoúhlé promítání 6. cvičení[1]
PRAVOÚHLÉ PROMÍTÁNÍ – ÚVOD[1]
TECHNICKÉ KRESLENÍ Pravoúhlé promítání 2. cvičení[1]
TECHNICKÉ KRESLENÍ NÁZORNÉ PROMÍTÁNÍ[1]
TECHNICKÉ KRESLENÍ Pravoúhlé promítání 10. cvičení[1]
TECHNICKÉ KRESLENÍ Pravoúhlé promítání 1. cvičení[1]
TECHNICKÉ KRESLENÍ Pravoúhlé promítání 8. cvičení [1] Autor: Ing. Jindřich Růžička Škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola.
Základy technického zobrazování
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Technické zobrazování
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ. 1
Pravoúhlé a kosoúhlé promítání
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
ŘEZ VÁLCE OB21-OP-STROJ-DEG-MAT-L ŘEZ VÁLCE OB21-OP-STROJ-DEG-MAT-L
Digitální učební materiál
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ. 1
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

Technické kreslení Svět práce, 7. ročník VY_32_INOVACE_340, 17. sada, SP ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základy technického kreslení, přehledně a názorně žákům vysvětluje způsob technického zobrazení těles Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy  Žák se seznámí se základy technického kreslení, zhotoví jednoduchý technický výkres se všemi jeho technickými náležitostmi Pro koho je materiál určen  Žáci 7. ročníku ZŠ Autor  Mgr. Martina Špačková Datum vzniku  1.9. 2012 Vzdělávací oblast  Člověk a svět práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková. 1

TECHNICKÉ KRESLENÍ V. část TECHNICKÉ ZOBRAZENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Vitulová

TECHNICKÉ ZOBRAZENÍ Plošná zobrazení skutečných trojrozměrných předmětů musí být přiměřeně názorné, ne příliš obtížné pro porozumění, ani pro vlastní kreslení. Obrázky nakresleného předmětu mají být výrazné, s velkým rozdílem tloušťky obrysových a ostatních čar. K zobrazení předmětu se užívají promítání: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

TECHNICKÉ ZOBRAZENÍ promítání názorné – na jednu průmětnu. Hodí se pro rychlou představu o tvaru součásti, pro výukové účely, pro výkresy pracovních postupů, návody na obsluhu strojů apod. Obrázky se však nedají spolehlivě kótovat a uplatňují se jen tam, kde je rozhodující názornost. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

TECHNICKÉ ZOBRAZENÍ promítání pravoúhlé (kolmé) – na tři průmětny Plochy na kterých se předmět promítá nazýváme hlavní průmětny a jsou to půdorysná, nárysná, a bokorysná průmětna. Jsou k sobě kolmé a protínají se v osách x, y, z. Zobrazení pohledů si představíme pomocí promítacích paprsků. Díváme-li se na těleso: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

TECHNICKÉ ZOBRAZENÍ zepředu – odvodíme NÁRYS shora – odvodíme PŮDORYS z boku – odvodíme BOKORYS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

POHLED SHORA POHLED ZEPŘEDU POHLED Z BOKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

Úkol č. 5 Na výkres formátu A4 narýsuj nárys, půdorys a bokorys tělesa, které jsi obdržel(a). Vyrýsuj i okraje a popisové pole. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.

Použité zdroje [cit. 2012-11-02]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:First_angle_projecting.png Autor neuveden. Technický výkres. www.wikipedie.cz [online]. [cit. 2012-11-02] . Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Technick%C3%BD_v%C3%BDkres#Stroj.C3.ADrensk.C3.BD_v.C3.BDkres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Špačková.