Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se orientuje na ose x, y. Přiřadí zadaným bodům správné souřadnice, pojmenuje je, zapíše. Samostatně sestrojí zadané souřadnice bodů. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Určí osu x, y, pojmenuje a znázorní souřadnice bodů. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 5.ročník Autor PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku 15.11.2012 Vzdělávací oblast Matematika a její aplikace Souřadnice bodů Matematika. 5. ročník VY_32_INOVACE_383, 20. sada, M2

2 Souřadnice bodů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

3  pomocí souřadnic popisujeme polohu bodů v rovině  narýsujeme dvě kolmé osy  vodorovná osa – x  svislá osa – y Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

4  souřadnice bodů se zapisují do hranatých závorek  jako první se píše souřadnice na vodorovné ose x, pak souřadnice na ose svislé y  A [ 2, 6] ( bod A má souřadnice : na ose x 2, na ose y 6) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

5 y x 012345 6 7 8 9 1 2 3 4 5 A B C bod A[1,5] bod B[7,1] bod C[4,3] Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

6 Úkol: Narýsuj osy souřadnic x, y. Vyznač na obou osách dílky po 1 cm. Sestroj body: K [4,2] L [2,7] M [3,5] N [ 8,3] Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

7 y x 01 2 345 6 7 8 9 1 2 3 4 5 A C D 1 osa x: osa y: 5 1 2 4 1 5 bod A [, ] bod C [, ] bod D [, ] Přiřaď souřadnice: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

8 Použitá literatura: RNDr. Justová, J. Matematika pro 5. ročník základních škol. 1.díl. 5.vyd. Všeň : Alter, 2010. ISBN 978-80-7245-212-5. s. 45 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se."

Podobné prezentace


Reklamy Google