Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Člověk a svět práce Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_321 Ročník: 7. Sada: Technické činnosti Druh: Učební materiál Autor: Mgr. Jakub Machel Název: Pravoúhlé promítání Anotace: Pomocí prezentace je vysvětlena problematika pravoúhlého promítání. Seznamuje s definicí, náhledem, bokorysem a půdorysem a popisuje postup při jejich tvorbě. Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Pravoúhlé promítání Technické kreslení

3 Pravoúhlé promítání Je rovnoběžné promítání, kde myšlené rovnoběžné promítací přímky svírají s příslušnou průmětnou (promítací rovina) úhel 90°. Zobrazený předmět je umístěn mezi pozorovatelem a příslušnými průmětnami. Ve většině případů vystačíme se zobrazením na tři navzájem kolmé průměty.

4 Pravoúhlé promítání Pohled shora Pohled zepředu Pohled zleva Obr. 1

5 Pravoúhlé promítání Obr. 2

6 Pohledy Pohled zepředu – Hlavní pohled (Nárys)
Jedná se o hlavní pohled, je to ten, který obsahuje nejvíce informací o zobrazovaném předmětu. Při určování jednoduchých předmětů nám tento pohled, společně s příslušnými značkami může stačit Pohled z leva (Bokorys) Pohled shora (Půdorys)

7 Zkus si do svého sešitu načrtnout jednotlivé pohledy těles na obrázku

8 Zdroje: Obr. 1 – MAKSIM. Technické kreslení [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr 2 – AUTOR NEUVEDEN. Technické zobrazování 2D [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 3 - FREIBERGOVÁ, Dana. Pravoúhlé promítání [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Mošna, František a kol. Praktické činnosti - Práce s technickými materiály. Praha: Fortuna, 2001, ISBN


Stáhnout ppt "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"

Podobné prezentace


Reklamy Google