Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Cíl a identifikace výzvy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Výzva k předkládání žádostí
Bc. Magdalena Zábranská
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Polytechnické vzdělávání v praxi
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních

Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení  vytvoření a pilotní ověření obsahu dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků pro práci se žáky se speciálními vzdělávacími potřebami k podpoře inkluzívního vzdělávání:  vytvoření a pilotní ověření obsahu a způsobu realizace dalšího vzdělávání:  speciální pedagogové – logopedi ve školství  komunikační kompetence a prevence poruch vývoje řeči  školní metodici prevence  kariérové poradenství

Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení  ověřování a rozšiřování různých forem vzdělávání k výkonu specializovaných činností v oblasti environmentální výchovy,  ověřování a rozšiřování dalších inovativních akcí DVPP v oblasti EVVO, např. doplňková školení pro proškolené koordinátory EVVO,  odborné semináře, praxe a stáže k EVVO,  pilotní akce s cílem aktualizace standardu DVPP

Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení  podpora spolupráce škol a zaměstnavatelů:  při vzdělávání učitelů odborných předmětů a učitelů praktického vyučování  při realizaci odborných stáží a exkurzí učitelů odborných předmětů a praktického vyučování

Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení  vzdělávání řídících pracovníků škol a školských zařízení v oblasti rozvoje kompetencí, projektového řízení, osvojení metod a nástrojů řešení problémů, rozhodování, organizování a Time managementu, finančního řízení a dalších; včetně tvorby manuálu pro účinné používání nástrojů v praktickém řízení škol a školských zařízení

Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení  celková výše alokace:  Kč  minimum a maximum výše finanční podpory:  Kč Kč  trvání výzvy:  16. června – 15. října 2008

Rovné příležitosti dětí a žáků  Rozvoj poradenství, propracování a rozšíření nabídky asistenčních, speciálně pedagogických a psychologických služeb pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami  začleňování žáků se speciálními vzdělávacími potřebami do hlavního vzdělávacího proudu  vytvoření nabídky speciálních vzdělávacích aktivit pro osoby s nejtěžšími formami zdravotního postižení, které nevyužívají služeb sociálních zařízení a nejsou schopny zaměstnání ani v chráněných pracovištích

Rovné příležitosti dětí a žáků  Prevence rasismu a xenofobie prostřednictvím podpory multikulturní výchovy a vzdělávání:  multikulturní výchova a vzdělávání pro účinnou prevenci rasismu a xenofobie; pro podporu integrace národnostních menšin

Rovné příležitosti dětí a žáků  Podpora neformálního vzdělávání a kompetencí v něm získaných. Zdokonalování systému vzdělávání pracovníků nestátních neziskových organizací a středisek volného času, vytváření vzdělávacích modulů uznatelných jako součást dalšího vzdělávání  Zvyšování kompetence pedagogických pracovníků pro odstraňování bariér bránících rovnému přístupu všech jedinců ke vzdělávání

Rovné příležitosti dětí a žáků  celková výše alokace:  Kč  minimum a maximum výše finanční podpory:  Kč Kč  trvání výzvy:  16. června – 15. října 2008

Zvyšování kvality ve vzdělávání  V rámci aktivit budou podporovány pouze projekty zaměřené na:  inovaci a implementaci školních vzdělávacích programů (ŠVP pro ZV) s akcentem na dovednosti žáků ve čtení a zlepšení čtenářské gramotnosti žáků a schopnosti porozumět psanému textu.  zpracování a ověřování podpůrných materiálů - pro práci učitele a inspektorů ČŠI k využití integrace předmětů a průřezových témat, k účinnému rozvoji čtenářských dovedností.  zpracování testovacích materiálů pro zjišťování úrovně čtenářských dovedností pro oblast základního vzdělávání

Zvyšování kvality ve vzdělávání  podporu zavádění výuky cizího jazyka formou CLIL (obsahově a jazykově integrované vyučování) a výuky cizích jazyků napříč předměty 2. stupně ZŠ a nižšího stupně víceletých gymnázií; zpracování metodického postupu a vytvoření metodických materiálů  podporu zavádění moderních trendů ve výuce jazyků a jejich praktické aplikace s využitím Společného evropského referenčního rámce pro jazyky a Evropského jazykového portfolia  zajištění jazykového metodického vzdělávání vedoucích předmětových komisí v základním vzdělávání a inspektorů ČŠI se znalostí cizího jazyka na úrovni B2  podporu méně vyučovaných cizích jazyků  evropské jazykové portfolio (EJP)

Zvyšování kvality ve vzdělávání  vytváření informačního a komunikačního systému v počátečním vzdělávání a rozvoj portálových služeb

Zvyšování kvality ve vzdělávání  hodnocení výsledků vzdělávání žáků ZŠ  nabídka standardizovaných evaluačních nástrojů pro hodnocení na konci 1. a 2. stupně ZŠ v oblasti základního vzdělávání, včetně evaluačních nástrojů pro skupinu žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, vývoj nástrojů k naplnění banky testových úloh a DVPP v oblasti využívání evaluačních nástrojů. Projekt poskytne informace pro koncepční a strategická rozhodnutí MŠMT a krajů.  hodnocení škol zřizovatelem (Projekt bude zasahovat školy různých zřizovatelů v rámci daného regionu.)

Zvyšování kvality ve vzdělávání  vývoj materiálů, metodik pro EVVO nadregionálního významu, rozšiřování metod aktivního učení v EVVO, včetně praktických činností a výuky mimo školu (v komunitě, v terénu).  tvorba učebnic, celostátních metodických materiálů k výuce ekologicky zaměřených předmětů, celostátně využitelných databází k EVVO.  vzdělávací projekty a výukové programy EVVO realizované ve školách a školských zařízeních na území více krajů.  nadregionální projekty zaměřené na metodiku ekologizace provozu škol a školních pozemků.  nadregionální projekty zaměřené na spolupráci škol s veřejnou správou, neziskovými organizacemi a dalšími partnery v udržitelném rozvoji komunit.  vytváření a rozvoj nadregionálních sítí škol a jejich partnerů zaměřených na počáteční vzdělávání v oblasti EVVO a nadregionálních systémů metodické pomoci školám v EVVO

Zvyšování kvality ve vzdělávání  celková výše alokace:  Kč  minimum a maximum výše finanční podpory:  Kč Kč  trvání výzvy:  ?? – ?? 20??

Bude kraj žadatelem?  hodnocení škol zřizovatelem (exkluzivní žadatel)  vytváření informačního a komunikačního systému v počátečním vzdělávání a rozvoj portálových služeb (exkluzivní žadatel)  podpora méně vyučovaných cizích jazyků (?)  podpora spolupráce škol a zaměstnavatelů: při vzdělávání a při realizaci odborných stáží a exkurzí učitelů odborných předmětů a praktického vyučování (?)

Informační a vzdělávací portál  Potřebujeme informační a vzdělávací portál? (Nebo je to jen snaha sjednotit nesjednotitelné?)  Co od něj očekáváme? (Pokud první odpověď byla „ano“.)  Co vše by měl umět? (A přitom jsme s tím uměli zacházet a byli schopni to využívat.)  Naplníte cíle projektu společně s námi? (Sami to nemůžeme zvládnout.)  dotazník na skolstvi.kraj-lbc.cz sběr údajů do 11. července

Podpora spolupráce škol a zaměstnavatelů  Je smysluplné řešit záměr na geografické bázi? (Jednodušší je řešit jedno odvětví.)  Je možné uspět v konkurenci? (A máme ji vytvářet vůči jiným projektům?)  Budeme řešit všechna zaměření odborného vzdělávání? (Nebo projekt rozdělíme?)  Poskytnete učitele? (Jak často? Na jak dlouho?)  dotazník na skolstvi.kraj-lbc.cz sběr údajů do 11. července

DĚKUJI za odpovědi a dotazy