Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu 3. Zásady Programu prevence kriminality na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
ZÁSADY pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci „Strategie prevence kriminality na léta 2004 až 2007“ pro rok 2006.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Krajský program prevence kriminality Karlovarského kraje pro rok 2011 (dále jen „Program PK“) vychází z : Strategie prevence kriminality na léta 2008.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Program prevence kriminality 2012 – systém hodnocení projektů systém hodnocení projektů Pracovní seminář pro obce Zpracovala: Petra Havláková,
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Pracovní seminář pro obce k problematice prevence kriminality
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Praha říjen Poskytování dotací z Programu prevence kriminality chyby v žádostech a dobrá praxe odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra.
Interdisciplinární zasedání Mgr. Iva Fürbacherová Odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Praha Z Á S A D Y Z Á S A D Y pro poskytování dotací Program prevence kriminality 2014 odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Vyhodnocení Programu prevence kriminality Výzvy kola Programu prevence kriminality –1. řádné – ukončeno v únoru 2013 –2. pro obce spolupracující.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Seminář k výběrovému řízení 2018
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu 3. Zásady Programu prevence kriminality na rok Pracovní jednání pro pracovníky II. obcí, zajišťující agendu prevence kriminality

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výzva pro předkládání žádostí o dotaci do Programu prevence kriminality na rok 2014 bude zveřejněna na stránkách Ministerstva vnitra:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program prevence kriminality na rok 2014 (PPK 2014)  vychází ze Strategie PK v ČR na léta 2012 – 2015  významnou prioritou pro rok 2014 jsou projekty zaměřené na: zvýšení bezpečnosti v sociálně vyloučených lokalitách (SVL) a jejich okolí, snížení počtu spáchaných protiprávních skutků v SVL, prevence rasově motivovaných sporů a extremistických projevů včetně alternativních a inovativních způsobů zapojení obyvatel SVL do zlepšení jejich bezpečnostně sociální situace  podmínky PPK 2014 upravují Zásady pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci PPK 2014  počet projektů, které mohou žadatelé podávat není omezen

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zásady PPK 2014  dotaci nelze poskytnout na: -projekty z oblasti primární prevence na školách a ve škol. Zařízeních -projekty protidrogové prevence -projekty z oblasti zvýšení bezpečnosti v dopravě

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zásady PPK 2014 Povinnosti pro žadatele – obec/kraj: -pověřen í pracovn í ka odpovědn é ho za prevenci kriminality (PK) -zřízení a zajištění činnosti pracovn í skupiny/komise PK -m í t zpracovanou platnou Koncepci PK (kraj) a nebo Koncepci PK/Pl á n komplexn í ho ře š en í probl é mu na svém území, platný na 2 – 4 roky (obce) – musí platit v roce, kdy se žádá o dotaci -garance finančn í spolu ú časti žadatele na celkových n á kladech projektu ve vý š i min. 10%

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zásady PPK 2014 Žádost musí obsahovat povinné přílohy: -Program žadatele a dílčí projekty (žádosti) -Bezpečnostní analýzu a vyjmenování hlavních bezpečnostních problémů, které budou v rámci projektu řešeny s odkazem na priority stanovené ve Strategii nebo Koncepci prevence kriminality kraje/obce, -doklad o schválení projektu/ů (programu) zastupitelstvem nebo radou kraje či obce, -u projektů z oblasti situační prevence souhlasné stanovisko Policie ČR, -u projektů situační prevence týkajících se kamerových systémů jsou součástí zpracované tzv. Rozšiřující podmínky, -u projektů sociální prevence z oblasti podpory sportovních hřišť garanci žadatele o zajištění sociální práce s cílovou skupinou projektu, včetně jejího popisu, -u projektů s cílovou skupinou rizikových a/nebo ohrožených dětí doložit písemné souhlasné stanovisko místně příslušného orgánu sociálně-právní ochrany dětí (dále jen „OSPOD“), že projekt a jeho aktivity jsou součástí kontinuální práce s těmito dětmi a jsou v souladu s přístupy a postupy uvedeného OSPODu, -u projektu Asistent prevence kriminality vyjádření k plnění požadovaných náležitostí, -u projektu na zřízení Speciální výslechové místnosti (SVM) je nutno doložit stanovisko Expertní skupiny SVM.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zásady PPK 2014 Finanční limity pro nejčastěji požadované projekty Vybudování městského kamerového dohlížecího systému (dále jen „MKDS“) – I. etapa (zahájení) max Kč; v případě měst s počtem obyvatel nad 70 tisíc - max Kč. Rozšíření MKDS o kamerové body max Kč; v případě měst s počtem obyvatel nad 70 tisíc - max Kč; je žádoucí, aby MKDS byly propojeny mezi obcí a Policií ČR. Vybavení sportovních hřišť a plácků - max Kč,

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zásady PPK 2014 Finanční limity pro nejčastěji požadované projekty Odměny za práci nutnou k realizaci projektu včetně případných daní a odvodů: a)soci á ln í ch, pedagogických, nepedagogických pracovn í ků a obdobných profes í ve vý š i max. 250 Kč /1 hodinu vykonan é pr á ce, b)psychologů, psychoterapeutů, odborných lektorů, supervize a obdobných vysoce specializovaných činnost í ve vý š i max. 500 Kč/1 hodinu vykonan é pr á ce. Pozn. Maximálně však v limitu stanoveném pro DPP zákoníkem práce, tj. 300 hodin v kalendářním roce nebo u DPČ v limitu max. 800 hodin / rok. Příspěvek na náklady na pobyty max. 400 Kč/ 1 osobu/1 den (bez dopravy). Příspěvek na mzdy asistentů prevence kriminality v maximální výši Kč hrubé mzdy včetně sociálního a zdravotního pojištění, které má zaměstnavatel povinnost za zaměstnance hradit (tzv. super hrubá mzda) pro jednoho asistenta na plný úvazek na jeden měsíc.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zásady PPK 2014 Praktické záležitosti: Žádost musí obsahovat min. 2 kritéria efektivity dle přílohy č. 12 Zásad. Žádost o změnu rozpočtu je možné zaslat na OPK MV nejpozději do daného roku (nutné získat nové rozhodnutí). Vyhodnocení projektů – do se předkládá přímo na OPK MV a příslušnému KÚ elektronicky na vědomí, má část: a) finanční b) věcnou Investiční dotace – OPK MV pořádá pro úspěšné žadatele školení.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zásady PPK 2014 Praktické záležitosti: Žádost - písemně: 1 originál + 1 kopie (vše v kroužkové vazbě bez použití eurofolií, očíslované stránky) - elektronicky: CD/DVD (všechny přílohy naskenované jednotlivě ve formátu pdf/word, žádost také ve formátu excel) Název projektu ve znění: např. Ostrava – fotopasti Podpisy na žádostech (čitelně jméno, příjmení, funkce): statutární zástupce obce a ředitel místně příslušného ÚO PČR + razítka Povinnost respektovat strukturu a číslování odrážek u tzv. Rozšiřujících podmínek pro MKDS

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zásady PPK 2014 – Postup shrnutí 1.Všechny žádosti/projekty budou do určeného data shromaždovány na KÚ. 2.Všechny projekty budou zkontrolovány z hlediska splnění požadovaných formálních náležitostí a doložení požadovaných příloh. 3.Pracovní skupina PK MSK provede základní věcné hodnocení dle hodnotícího formuláře a vytvoří pořadník doporučených projektů (dle dosaženého počtu bodů). 4.Předložené žádosti krajů a obcí následně posoudí Hodnotící komise Republikového výboru pro prevenci kriminality (dále jen „RVPPK“) a navrhuje výši poskytnutí dotace. Při svém posuzování přihlédne k doporučení krajů. 5.S přihlédnutím k doporučení hodnotící komise dotace schvaluje RVPPK. 6.Vyrozumění o schválení či neschválení dotace na projekty kraje nebo obcí sděluje žadateli odbor prevence kriminality Min. vnitra písemně. Důvody neschválení projektu se nesdělují.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Harmonogram realizace PPK 2014 TermínGesceAktivita nejpozději OPK MVZveřejnění výzvy k podávání žádostí do PPK na rok 2014 na web. stránkách Min. vnitra. do obceObce zasílají svoje žádosti o dotaci na příslušný KÚ. únor/březen 2014 krajeKraje (pracovní skupina PK) posuzují žádosti obcí (jednotlivé projekty) dle kritérií pro hodnocení. do krajeKraj zasílá seznamy posuzovaných projektů na OPK MV – seznam obsahuje přehled všech žádostí (doporučené i nedoporučené). duben/květen 2014 OPK MVOznámení výsledků na webu OPK MV a také písemně úspěšných žadatelům, kteří získali dotaci.