S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,7.10.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Kariérové poradenství
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Organizační struktura
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Pohled zaměstnavatelů na současný systém OV Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Polytechnické vzdělávání v praxi
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Organizační struktura
EdTRANS transition from school to work
Setkání kariérových poradců
Kariérové poradenství a podnikavost
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Cíle, obsah a prostředky polytechnického vzdělávání
Transkript prezentace:

S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,

SPOLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY Spolupráce se sociálními partnery je založena na oficiálním vztahu, na základě kterého se spolupracuje na dosažení vzájemných závazků a splnění společných úkolů při předem dohodnutých vzájemných službách a očekáváních a při sdílení společného prospěchu i rizika. Spolupráce je trvalou součástí současných i budoucích aktivit školy a je rámcově vymezena v části III. Oblasti spolupráce. Spolupráce napomáhá připravovat a realizovat školskou vzdělávací politiku tak, aby tato reflektovala potřeby trhu práce a smysluplné potřeby každého vzdělávaného jednotlivce.

SPOLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY Oblasti spolupráce Škola 1. bude vytvářet podmínky pro součinnost všech smluvně spolupracujících subjektů při tvorbě či inovaci školních vzdělávacích programů reflektujících potřeby jednotlivce i trhu práce; 2. bude vytvářet programy dalšího profesního vzdělávání pro dospělé dle požadavků a potřeb spolupracujících organizací; 3. bude realizovat kariérové poradenství pro žáky a absolventy školy se znalostí potřeb lidských zdrojů spolupracujících firem;

SPOLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY Škola 4. bude informovat širokou laickou i odbornou veřejnost o formách a výsledcích vzájemné spolupráce prostřednictvím svých webových stránek a dalších dostupných médií; 5. umožní propagaci personální politiky a potřeby lidských zdrojů spolupracujících firem.

SPOLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY Spolupracující podnikatelské subjekty dle svých kapacitních možností 1) budou poskytovat témata seminárních ročníkových a maturitních prací zaměřených do oblasti jejich výrobních programů; 2) budou participovat svými odbornými stanovisky a formou externí evaluace při tvorbě či inovaci školních vzdělávacích programů a školou připravovaných vzdělávacích opor; 3) budou umožňovat odborné exkurze vybraných skupin žáků nebo pedagogů ve svých zařízeních;

SPOLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY 3) budou umožňovat s ohledem na jejich situaci výkon povinné odborné stáže realizované v souladu se školním vzdělávacím programem žákům školy; 4) budou názorově participovat na přípravě zadání maturitních zkoušek zejména v oblasti praktických odborných zkoušek ; 5) budou umožňovat s ohledem na jejich aktuální situaci výkon odborné stáže učitelům odborných předmětů v zájmu zvýšení a rozšíření jejich odborných kompetencí;

SPOLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY 6) budou umožňovat s ohledem na jejich aktuální situaci výkon odborné stáže učitelům odborných předmětů v zájmu zvýšení a rozšíření jejich odborných kompetencí; 7) budou participovat na přípravě mezinárodních odborných stáží žáků školy financovaných prostřednictvím evropských fondů; 8) budou participovat na přípravě školou či jinými státními organizacemi vyhlašovaných odborných soutěží a olympiád;

SPOLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY 9) budou propagovat mezi svými zaměstnanci studijní programy školy; 10) budou spolupracovat se školou na aktivitách napomáhajících zvýšit zájem o technické a přírodovědné obory u žáků základních škol a jejich rodičů; 11) budou škole poskytovat nefinanční projektové partnerství.

S OCIÁLNÍ PARTNEŘI ŠKOLY

Děkuji Vám za pozornost. Jarmila Gabrielová Střední průmyslová škola strojnická Vsetín