Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou."— Transkript prezentace:

1 Projekt FUTURA Kateřina Koutská

2 Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou politiku EUROPEUM  Cheval, s.r.o.  Projekt FUTURA je zaměřen na podporu informování o nabídce dalšího vzdělávání v hl. m. Praze. Cílem projektu je zlepšení přístupu pražské veřejnosti ke kvalitním informacím o možnostech dalšího vzdělávání.  Projekt je financován z Evropského sociálního fondu, státního rozpočtu a rozpočtu hlavního města Prahy v rámci Jednotného programového dokumentu pro cíl 3 – opatření 3.2. „Rozvoj dalšího vzdělávání“

3 Aktivity projektu FUTURA (1) Výzkumné sociologické studie mapující postoj obyvatel Prahy k dalšímu vzdělávání  kvantitativní studie (dotazníkové šetření 1 tis. respondentů)  kvalitativní studie (focus groups mezi poskytovateli a uživateli kurzů dalšího vzdělávání)

4 Aktivity projektu FUTURA (2) Medializace článků o dalším vzdělávání v Praze  články popisující výsledky výzkumných šetření  obecné trendy v dalším vzdělávání  servisní články v oblastech zjištěného nejvyššího zájmu  Tištěná média a internetové portály zabývající se tématem vzdělávání  Euractiv.cz

5 Ukázka publikovaného článku

6 Kariérové poradenství  Konzultace s personalisty – psychology o budoucím směřování kariéry a motivace pro účast na dalším vzdělávání  Velmi úspěšná aktivita, velký zájem ze strany uživatelů Ve spolupráci s personální agenturou Axios Aktivity projektu FUTURA (3)

7 Aktivity projektu FUTURA (4) Příručka pro uživatele „Vzdělávání na doživotí“  Zprostředkovává praktické informace o: situaci dalšího v rámci celoživotního vzdělávání zájmové vzdělávání rekvalifikace rady personalistů pro pracovní pohovory příběhy účastníků dalšího vzdělávání  Během měsíce července distribuce obyvatelům hl. města Praha, úřady práce, školní zařízení, apod.

8 Aktivity projektu FUTURA  zveřejněny informace o projektu  publikované články  připravujeme portál integrovaného vyhledávání informací o dalším vzdělávání Internetové stránky projektu

9 Děkuji Vám za pozornost! Kateřina Koutská koutska@respekt.cz Navštivte nás na stránkách www.respektinstitut.cz


Stáhnout ppt "Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou."

Podobné prezentace


Reklamy Google