BIO ZEMĚDĚLSTVÍ TERCIE Pánková Veronika Švédová Kateřina Součková Barbora Muzikantová Eliška.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ
Advertisements

BIOPOTRAVINY V ČESKÉ KUCHYNI
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Ekologický program pro každého
Další prostředky spotřebitelské orientace I.
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
Výběr vhodného plemene: Plemena přizpůsobená prostředí, nejlépe místní. Plemena odolná proti nemocem, parazitům, stresu a se snadnými porody.
Není značka jako značka
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
ARMOR Tiskové kazety nové generace. Představení skupiny ARMOR a společnosti ARMOR s.r.o. Skupina ARMOR - vznik 1922 ve Francii (Nantes) - dnes 16 obchodních.
PESTICIDY Pesticidy jsou chemické prostředky, které se užívají k zamezení ztrát na kulturních rostlinách, zásobách potravin i krmiv. Podle biologické účinnosti.
Bio a Ekologické zemědělství
DOPRAVA VYPRACOVALA: VERONIKA STEINOVÁ C1.B. Co je doprava Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty,
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Vznik a složení půdy Vznik půdy
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
Výživové směry Ing. A. Říhová.
Biopotraviny ve školním stravování
PaedDr.Pavla Kelnarová ZŠ Valašská Bystřice
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Bio není jenom zrní.
UGO.
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
BIOPOTRAVINY.
LÉČIVÉ KOUPELE Přidejte se a začněte prodávat. Jak to funguje??? Koupíte produkty za zlomek ceny, prodáte je za vyšší cenu. (samozřejmě dostanete informace)
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Kontrola a certifikace v ekologickém zemědělství
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
VÝROBA POMAZÁNKY Autor: Mgr. Věra Vlková Škola: Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
VÝCHOVA SPOTŘEBITELE EKOLOGICKY ŠETRNÉ POTRAVINY.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Gymnázium pro 21. století Autor: Mgr. Radek Malý Název materiálu:Velkochovy Označení materiálu:
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP50 Název školy.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a problémy životního prostředí EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál.
Ekoznačky. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské.
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Potrava
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Zdravý životní styl Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
BIO – výzkumná zpráva listopad 2008.
Konzervárenská výroba
DOVOLENÁ Fornůsková, Luběnová 8. A.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obrázek dostupný z: ZVÍŘATA Obrázek dostupný z:
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Biopotraviny.
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Obecná bezpečnost vybraných druhů potravin
Alternativní směry ve stravování
Transkript prezentace:

BIO ZEMĚDĚLSTVÍ TERCIE Pánková Veronika Švédová Kateřina Součková Barbora Muzikantová Eliška

Biopotraviny produkty ekologického zemědělství produkty ekologického zemědělství splňují přísné normy splňují přísné normy

Jak BIO poznáme? Zelená zebra-záruka pro zákazníky Zelená zebra-záruka pro zákazníky

Proč jíst BIO? Minimum nebezpečných látek Minimum nebezpečných látek Soulad s přírodou Soulad s přírodou Zvířata v přirozených podmínkách Zvířata v přirozených podmínkách Při výrobě potravin se nepoužívají cizorodé přídavné látky Při výrobě potravin se nepoužívají cizorodé přídavné látky

BIO nerovná se zdravá strava Důležitější je pestrá strava Důležitější je pestrá strava Avšak zařazení do jídelníčku je výhodné Avšak zařazení do jídelníčku je výhodné

Je BIO opravdu BIO? Jak to, že se biobanán z Číny nezkazí při převozu? Jak to, že se biobanán z Číny nezkazí při převozu?

Máme šanci „na to mít“? BIO je dražší než běžné výrobky BIO je dražší než běžné výrobky

BIO alkohol BIO gin, whisky nebo rum? BIO gin, whisky nebo rum?

Konec Konec Děkujeme za pozornost Děkujeme za pozornost Vypracovali: Vypracovali: Muzikantová Eliška Muzikantová Eliška Švédová Kateřina Švédová Kateřina Součková Barbora Součková Barbora Pánková Veronika Pánková Veronika Čerpáno z: Čerpáno z: Magazín MF dnes Magazín MF dnes