Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obecná bezpečnost vybraných druhů potravin

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obecná bezpečnost vybraných druhů potravin"— Transkript prezentace:

1 Obecná bezpečnost vybraných druhů potravin
Doplňky stravy

2 Doplněk stravy je definován potravina, jejímž účelem je doplňovat běžnou stravu a která je koncentrovaným zdrojem vitaminů a minerálních látek nebo dalších látek s nutričním nebo fyziologickým účinkem, které jsou obsaženy v potravině samostatně nebo v kombinaci.

3 DS, které jsou koncentrovaným zdrojem vitamínů a minerálních látek: obvykle se nacházejí ve stravě a jsou konzumovány jako její součást. Doplňky stravy, které obsahují jiné látky, než jsou vitamíny a minerální látky: aminokyseliny, enzymy, prebiotika a probiotika, esenciální mastné kyseliny, rostliny a rostlinné extrakty, nezařazené bioaktivní látky.

4 Zákon o obecné bezpečnosti výrobků
Bezpečným výrobkem je výrobek, který za běžných nebo rozumně předvídatelných podmínek užití nepředstavuje po dobu stanovenou výrobcem nebo po dobu obvyklé použitelnosti nebezpečí, nebo jehož užití představuje pro spotřebitele vzhledem k bezpečnosti a ochraně zdraví pouze minimální nebezpečí při užívání výrobku, přičemž se sledují z hlediska rizika pro bezpečnost a ochranu zdraví spotřebitele. Bezpečným výrobkem je i bezpečná potravina, pokud splňuje kritéria bezpečnosti: nepřítomnost krátkodobých ani dlouhodobých účinků na zdraví.

5 Zákon o regulaci reklamy
Reklamou se rozumí oznámení, předvedení či jiná prezentace, šířená zejména komunikačními médii: petiodický tisk, neperiodické publikace, rozhlasové a televizní vysílání, audiovizuální produkce, počítačové sítě, nosiče audiovizuálních děl, plakáty a letáky. Reklama nesmí podporovat chování poškozující zdraví nebo ohrožující bezpečnost osob nebo majetku, jakož i jednání poškozující zájmy na ochranu životního prostředí.

6 Analýza Informace o produktu Tvrzení o produktu
Název, zařazení, cílová skupina, dostupnost, reklama Tvrzení o produktu Co je tvrzení? Autorizovaná a neautorizovaná zdravotní tvrzení. Prezentace v pátek, už v 8:00 hod!


Stáhnout ppt "Obecná bezpečnost vybraných druhů potravin"

Podobné prezentace


Reklamy Google