Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP50 Název školy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP50 Název školy."— Transkript prezentace:

1 Ing. Lenka Bombera Piskačová

2 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP50 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět OBP Tematický okruh Zákon o potravinách a tabákových výrobcích Téma Zákon o potravinách a tabákových výrobcích Ročník 4. Jméno autora Ing. Lenka Bombera Piskačová Datum tvorby 19.8.2012 Anotace Žáci se seznámí s předmětem zákona o potravinách a tabákových výrobcích, základní pojmy

3 * Předmět úpravy: * - účelem zákona je stanovit povinnosti podnikatelů při výrobě potravin a tabákových výrobků a jejich uvádění do oběhu * Pojmy: * Potraviny – látky, které jsou určené ke spotřebě člověkem * Zdravotně nezávadné potraviny – splňují chemické, fyzikální a mikrobiologické požadavky na zdravotní nezávadnost.

4 * Přídavné látky – nepoužívají se samostatně, přidávají se do potravin při výrobě, např. „éčka“ * Pomocné látky – látky, které se přidávají při výrobě v nepatrném množství a mají zejména technologický význam * Látky kontaminující – do potraviny se dostanou neúmyslně při výrobě, balení, skladování. Nepoživatelné * Datum použitelnosti – datum ukončující dobu, po kterou si potravina zachovává specifické vlastnosti (zdravotní nezávadnost ).

5 * Datum minimální trvanlivosti – datum vymezující minimální dobu, po kterou si potravina zachovává specifické vlastnosti. * Tabákové výrobky – cigarety, doutníky, tabák


Stáhnout ppt "Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP50 Název školy."

Podobné prezentace


Reklamy Google