Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124."— Transkript prezentace:

1 S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_10 _INOVACE_ZBO32 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ZBOŽÍZNALSTVÍ Tematický okruh Potravinářské zboží Téma CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY – OPAKOVÁNÍ Ročník 1. Jméno autora Jaroslava Kapalínová Datum tvorby Duben 2013 Anotace Žáci si zde ověří své znalosti získané z prezentace cukrářské výrobky. Materiál je určen pro žáky 1.ročníku obor prodavačské práce, prodavač, do předmětu „Zbožíznalství“.

2 Cukrá Ř ské Výrobky opakování

3 1. Význam ve výživě cukrářských výrobků. 2. Z kterých částí se skládá cukrářský výrobek. 3. Které znáte druhy těst. 4. Které znáte náplně do cukrářských výrobků. 5. Které znáte polevy na cukrářské výrobky. 6. Napište 10 druhů cukrářských výrobků. 7. Vady a skladování cukrářských výrobků.

4 1. Význam ve výživě cukrářských výrobků.  MAJÍ VYSOKOU ENERGETICKOU HODNOTU  OBSAHUJÍ HODNĚ CUKRŮ A TUKŮ

5 2. Z kterých částí se skládá cukrářský výrobek.  KORPOSU –TĚSTA  NÁPLNĚ  POLEVY

6 3. Které znáte druhy těst.  LISTOVÉ  LINECKÉ  VAFLOVÉ  PÁLENÉ  ŠLEHANÉ – LEHKÉ, TĚŽKÉ

7 4. Které znáte náplně do cukrářských výrobků.  MÁSLOVÁ  ČOKOLÁDOVÁ  ŽLOUTKOVÁ  ŠLEHAČKOVÁ  PUNČOVÁ  OVOCNÁ /JAHODOVÁ, BANÁNOVÁ….  OŘECHOVÁ  KÁVOVÁ…..

8 5. Které znáte polevy na cukrářské výrobky.  ROSOLOVÁ  BÍLKOVÁ  ČOKOLÁDOVÁ  MARCIPÁNOVÁ  FONDÁNOVÁ  OVOCNÁ – JAHODOVÁ, PISTÁCIOVÁ…

9 6. Napište 10 druhů cukrářských výrobků VĚNEČEK RAKVIČKA VĚTRNÍK ROHLÍČEK KOŠÍČEK ŽLOUTKOVÝ ŘEZ MÁSLOVÝ DORT OVOCNÝ DORT HARLEKÝN ŠLEHAČKOVÝ DORT ŠTAFETKA BEZÉ ROLÁDA….

10 7. Vady a skladování cukrářských výrobků.  VADY – malý, pomačkaný, zlomený, kyselý, špinavý, oschlý, žluklý,  SKLADOVÁNÍ –  bez šlehačky- do 24hod., v chladící lednici  se šlehačkou neskladujeme /ten den prodat/

11 Autorem materiálu a jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Kapalínová KONEC


Stáhnout ppt "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124."

Podobné prezentace


Reklamy Google