3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář - možnost získání dotací na rozvoj zemědělství prostřednictvím Obecně prospěšné společnosti pro Český ráj ; ;
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Téma: Ekonomická problematika zemědělských podniků
Prezentace pro projekt : Pelhřimovsko za vzděláním Podnikatelské příležitosti venkova " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Dotace pro oblast chmelařství z Programu rozvoje venkova
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do venkovských oblastí Seminář pro žadatele z území MAS 21, o.p.s. k 1. výzvě Strategického.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
ČSOB a dotace pro podnikatele
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Příprava rozpočtu a řízení projektu Prusinovice, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Pravidla pro žadatele I.1.1. Modernizace zemědělských podniků.
Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, Dotace pro venkov.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele Program rozvoje venkova 1. výzva
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Přehled preferenčních kritérií
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele, , Nýrsko
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ

Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl Fiche: - rozvoj stávajících hospodářských činností - vytvoření nových pracovních míst - diverzifikace ekonomických aktivit

Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Výše dotace: 60% Minimální/maximální způsobilé výdaje: Kč / Kč

Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Oblasti podpory (typy aktivit) 1)rekonstrukce a modernizace objektu či přestavba objektu na provozovny určené pro zakládání a rozvoj existujících mikropodniků (rozšíření, přestavba, inovace) - stavební materiál, stavební práce, rozvody, přípojky základních inženýrských sítí ve vztahu k provoznímu příslušenství, technické zařízení budov, 2)nová výstavba budov a ploch pro zakládání a rozvoj existujících mikropodniků (stavební materiál, stavební práce, rozvody, přípojky základních inženýrských sítí ve vztahu k provoznímu příslušenství, technické zařízení budov) 3)úprava povrchů v areálu podnikatelské provozovny (odstavná stání, úprava povrchů pro skladové hospodářství v oblasti výroby, řemesel, obchodních a jiných služeb)

Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Oblasti podpory (typy aktivit) 4)nákup strojů, výrobních zařízení a technologie sloužící k zakládání a rozvoji mikropodniků 5)nákup vybavení provozovny v souvislosti s projektem (základní nábytek) 6)pořízení výpočetní techniky 7)nákup budov, strojů, technologií, zařízení dílen, provozoven, hardware, software

Fiche 3: Zvýšení hodnoty tradičních regionálních produktů Hlavní opatření: I – Přidávání hodnoty zemědělských a potravinářských produktů Cíl Fiche: - zlepšení zpracování a marketingu tradičních výrobků a produktů - zvýšení konkurenceschopnosti a ekonomické výkonnosti výrobců potravin

Fiche 3: Zvýšení hodnoty tradičních regionálních produktů Výše dotace: 50% Minimální/maximální způsobilé výdaje: Kč / Kč

Fiche 3: Zvýšení hodnoty tradičních regionálních produktů Oblasti podpory (typy aktivit) 1)technologické investice vedoucí ke zlepšení zpracování zemědělských a potravinářských produktů, 2)investice do zařízení přímo souvisejících s finální úpravou, balením a značením výrobků ve vztahu ke zvyšování kvality včetně technologií souvisejících s dohledatelností výrobků a včasného upozornění na nebezpečné potraviny 3)investice ke zlepšování a monitorování kvality zemědělských a potravinářských produktů (včetně provozních laboratoří a výdajů na související hardware a software) 4)investice spojené s vývojem a aplikací nových zemědělských a potravinářských produktů, postupů a technologií v zemědělsko-potravinářské výrobě 5)investice spojené se skladováním druhotných surovin vznikajících při zpracování zemědělských a potravinářských produktů (s výjimkou odpadních vod)

Fiche 3: Zvýšení hodnoty tradičních regionálních produktů Oblasti podpory (typy aktivit) 6)modernizace zařízení na skladování zpracovávaných/zpracovaných surovin a výrobků, včetně expedičních skladů zpracovatele 7)výdaje na projektovou dokumentaci - zpracování projektu dle závazné osnovy, podnikatelský záměr, studie proveditelnosti, marketingová studie, zadávací řízení 8)technická dokumentace - dokumentace ke stavebnímu řízení, odborné posudky ve vztahu k životnímu prostředí, položkový rozpočet 9)výstavba, rekonstrukce a stavební investice do zpracovatelského provozu, včetně nezbytných manipulačních ploch na pozemku žadatele, popř. na pronajatém pozemku,

Fiche 4: Podpora zemědělských podniků Hlavní opatření I.1.1. – Modernizace zemědělských podniků Cíl Fiche: - zlepšení ekonomické výkonnosti podniků prostřednictvím lepšího využití produkčních faktorů - zvýšení konkurenceschopnosti

Fiche 4: Podpora zemědělských podniků Výše dotace: -60 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace na investice pořízené mladými zemědělci ve znevýhodněných oblastech -50 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace na investice pořízené ostatními zemědělci ve znevýhodněných oblastech, - 50 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace na investice pořízené mladými zemědělci v jiných oblastech než znevýhodněných oblastech, - 40 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace na investice pořízené ostatními zemědělci v jiných oblastech než znevýhodněných oblastech. Minimální/maximální způsobilé výdaje: Kč / Kč

Fiche 4: Podpora zemědělských podniků Oblasti podpory (typy aktivit) 1)investice do zemědělských staveb (rekonstrukce a výstavba nových staveb - využití brownfield upřednostňováno), včetně nezbytných manipulačních ploch, pro živočišnou a rostlinnou výrobu 2) investice do techniky a technologií pro živočišnou a rostlinnou výrobu, včetně pořízení a obnovy závlahových zařízení -

Fiche 4: Podpora zemědělských podniků Oblasti podpory (typy aktivit) -stáje pro krávy, jalovice, býky, boudy pro telata, plemenní býci v produkci, pastevní areály včetně doprovodných staveb, stáje pro prasnice, dochov selat, výkrm prasat, plemenní kanci, stáje pro ovce, koně a kozy, dojírny pro krávy, ovce, kozy, haly pro chov drůbeže -jímky na kejdu, hnojiště, stavby pro skladování krmiv a steliv, ostatní zem. stavby (objekty) jinde neuvedeny -Nákup nemovitostí, sila a horizontální haly pro skladování obilovin a olejnin, sklady pro ovoce a zeleninu, sklady pro chmel -zpracování biomasy a bioplynu, nosné konstrukce trvalých kultur, skleníky, rolníky, kontajnerovny, další zahradnické stavby