1 Prof. Ing. Jindřich Soukup, CSc. proděkan pro zahraničí vztahy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování vysokých škol
Advertisements

Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
Přijímací řízení.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Celofakultní shromáždění
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
DĚKANSKÝ PROGRAM Daniel Stavárek Karviná, 25/02/2015.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
Plénum ČKR1 Priority RVŠ Teze programového prohlášení Rady vysokých škol.
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Hodnocení kvality VŠ 15. seminář Podpora výuky a učení se na VŠ Jak podpořit kvalitní vysokoškolské.
Personální strategie mezinárodní firmy
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Systém zajišťování kvality na UK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Vědeckovýzkumný informační systém
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Doktorské studium na FLD
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
IP Alena Kopáčková (DFP)
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Transkript prezentace:

1 Prof. Ing. Jindřich Soukup, CSc. proděkan pro zahraničí vztahy

2 Agenda proděkana Spolupráce s prorektorem pro mezinárodní vztahy a informační systémy a prorektorem pro strategii Spolupráce na zpracování strategických dokumentů VŠE a FPH (Dlouhodobý záměr a jeho roční aktualizace, Institucionální plán apod.) Výjezdy studentů do zahraničí (výběr studentů, learning agreements apod.) Nostrifikace Jednání se smluvními partnery o mezinárodních projektech v oblasti vzdělávání Podíl (v součinnosti s ředitelem mezinárodních studijních programů) na rozvoji mezinárodních studijních programů (oborů) Zahraniční stáže a výměny akademických pracovníků s důrazem na rozvoj kvalifikace prioritně mladých pracovníků Rozhodování o použití prostředků určených v rozpočtu fakulty na mezinárodní vztahy (včetně čerpání odpovídající části Stipendijního fondu)

3 Výzvy Mezinárodní mobilita (27 % ukazatele K) Zvýšit počet cizinců ve studijních programech (2 %) Získávat další samoplátce do studijních programů (3 %) Navyšovat počet studentů vyslaných v rámci mobilitních programů (11 %) Zvyšovat počet studentů přijatých v rámci mobilitních programů (11 %) Stabilizace a rozvoj mezinárodních studijních programů Získat mezinárodní akreditaci a pravidelně se účastnit mezinárodních žebříčků EQUIS Financial Times U-ranking Mezinárodní vědecké projekty (5 % v rámci vědeckého výkonu) Podporovat zahraniční stáže a výměny akademických pracovníků

4 Cíle a jejich naplňování Mezinárodní mobilita Cizinci ve studijním programu: používat kritéria srovnatelná s ostatními fakultami VŠE Samoplátci ve studijním programu: viz mezinárodní programy Studenti vyslaní v rámci mobilitních programů: příprava studentů na výběrové řízení; „free movers“ s podporou FPH; rozvoj mobility učitelů (společné studijní programy, výzkumné projekty) Studenti přijatí v rámci mobilitních programů (visiting professors; přijatí studenti (OZS) = rozvoj kurzů v cizích jazycích nabízených fakultou)

5 Cíle a jejich naplňování Mezinárodní akreditace a žebříčky EQUIS: v průběhu akademického roku 2014 – 2015 Financial Times: každoročně Mezinárodní studijní programy Stabilizace stávajících mezinárodních studijních programů (MGUUP) Připravit Double degree (doktorský program) Připravit program MBA v anglickém jazyce (ve spolupráci s ISBM) Mezinárodní vědecké projekty Zahraniční stáže a výměny akademických pracovníků jako jejich podpora Informační systém Průběžné informace vedoucím kateder a vyhodnocování informací na kolegiích děkana Web fakulty a VŠE

6 Doc. Ing. Hana Mikovcová, Ph.D. proděkanka pro pedagogickou činnost

7 Agenda proděkanky Přijímací řízení (podmínky přijímacího řízení, organizace přijímacího řízení, odhady počtů přijatých, autoremedury, organizace DOD, Gaudeamus, spolupráce s PR při získávání uchazečů) Studijní plány a předměty (příprava akreditačních spisů, aktualizace studijních plánů, spolupráce s proděkanem pro vědu při tvorbě edičního plánu, vyhodnocování evaluací předmětů) Organizace studia na FPH (řízení studijního oddělení, stipendijní komise, uznávání předmětů, vyřizování žádostí studentů)

8 Výzvy Zvýšit počty uchazečů Zlepšit atraktivitu tradičního oboru FPH Zlepšit atraktivitu předmětů Stanovit nepodkročitelné nároky na kvalitu absolventa

9 Cíle a jejich naplňování Akreditace PE a EQUIS Připravit podklady pro národní a mezinárodní akreditaci Postupně se připravovat na budoucí institucionální akreditaci Získat vyšší počty kvalitních uchazečů Připravit (ve spolupráci s proděkanem pro praxi a PR) PR přijímacího řízení Realizovat novou podobu DOD Účastnit se národních i mezinárodních veletrhů pomaturitního vzdělávání Realizovat „spanilé jízdy“ po středních školách (využít i naše současné studenty) Vyzkoušet „přijímačky nanečisto“

10 Cíle a jejich naplňování Prověřit ve spolupráci s proděkany a AS FPH vnitřní předpisy fakulty (vyhláška o přijímacím řízení, stipendijní vyhláška, disciplinární řád, vyhláška o mimořádném studiu, statuty…) Rozhodnout o garantech oborů, VS a předmětů (ve spolupráci s vedoucími kateder), posílit jejich roli, vyžadovat od nich poskytnutí zpětné vazby studentům Přehodnotit koncepci a strukturu vedlejších specializací Vyhodnocovat výsledky předmětových anket a rozhodnout o případné reakreditaci předmětů Důsledně dodržovat sylaby předmětů a prověřovat, zda studenti skutečně získali znalosti a dovednosti uvedené ve výstupech z učení Zajistit kvalitu výuky s podporou Pedagogického centra Zajistit srovnatelnou úroveň kvalifikačních prací Otevřít mimořádné studium zejména pro neúspěšné uchazeče o NMS

11 Doc. Ing. Mgr. Martin Lukeš, Ph.D. proděkan pro vědu, výzkum a doktorské studium

12 Agenda proděkana Doktorské studium Publikační výstupy Vědecké projekty Habilitační a profesorské jmenovací řízení

13 Výzvy Doktorské studium Malý zájem o DS Nedostatečné vědecké zaměření DS Vědecké kompetence zaměstnanců Přehled o špičkových časopisech a state of the art, cizí jazyky (zejm. AJ), metodologie a statistika, academic writing Publikační činnost Kvalitní publikační činnost (pro většinu) na okraji zájmu Financování vědy a výzkumu Obtížné získávání vědeckých projektů Nejasné ocenění výstupů vědecké činnosti Zlepšování kvalifikační struktury Od roku 2009 žádný nový profesor

14 Cíle Nárůst publikační činnosti v impaktovaných časopisech a Scopusu o 100 % oproti stavu roku 2013 Publikace v impaktovaných časopisech v oboru s IF > 1 (alespoň 3 články v roce 2017) Růst příjmu z mezinárodních vědeckých projektů Růst příjmu za publikace v RIVu (při nezměněných podmínkách) 3 noví prof., 5 nových doc. CEBR alespoň ve SCOPUS Akreditace Ph.D. studia pro obor Arts Management

15 Cesty k naplnění cílů – podpora Podpora školitelů ve vedení disertačních prací Trénink a podpora doktorandů směřující k větší metodologické a publikační kvalitě, financování nákladů více odlišeno dle kvalitativní stránky / potenciálního přínosu Zřízení podpůrného vědeckého centra – asistence v psaní projektů, metodologii, zprostředkování kontaktů atd. Změny ve způsobu doktorského studia – větší důraz na metodologii a statistiku, větší důraz na disertační práci, průběžná kolokvia min. jednou ročně, důraz na výsledky Podpora spolupráce zejména s F4 (statistika a ekonometrie) Finanční podpora CEBRu (dlouhodobá za předpokladu dosažení SCOPUS) Získávání talentů

16 Cesty k naplnění cílů – odměňování Rozdělení peněz na vědu (IGA2): 50 % osobní odměny za vědecké výstupy (ceněné RIVem) 30 % na strategické projekty 20 % projektové centrum, vědecká školení, režie vědy Odměna AP s titulem doc. a prof. i na základě publikační činnosti jejich doktorandů Hodnocení doktorandů na základě jejich publikační činnosti, zřetelné odlišení formou mimořádných stipendií Odměny za podávání projektů Financování nových projektů fakultou na základě splnění předchozích závazků týkajících se publikační činnosti Výběr projektů v IGA na základě hodnocení kvality podávaného projektu (potenciál kvalitních publikací)

17 Doc. Ing. Miroslav Karlíček, Ph.D. proděkan pro spolupráci s praxí a PR

18 Agenda proděkana Management firemní spolupráce Podpora a koordinace fakultní komerční činnosti Řízení vztahů s absolventy fakulty Public relations

19 Cíle/vize Posun pedagogické i vědecko-výzkumné činnosti fakulty směrem k požadavkům praxe Zlepšení propagace pedagogické a vědecko-výzkumné činnosti fakulty Zvýšení uplatnitelnosti absolventů fakulty na trhu práce Zvýšení finanční i nefinanční podpory firemních partnerů Získávání nejkvalitnějších absolventů středních škol

20 Dílčí cíle a jejich naplňování Management firemní spolupráce Vytvoření transparentního systému firemních partnerství Systematické zvyšování provázanosti výuky a vědecko-výzkumné činnosti s praxí Koordinace spolupráce s firmami Vytvoření systému pracovních nabídek pro studenty Podpora a koordinace fakultní komerční činnosti Rozvoj fakultní konzultační, výzkumné a školící činnosti Vytvoření dlouhodobé koncepce fakultních institutů

21 Dílčí cíle a jejich naplňování Řízení vztahů s absolventy fakulty Vytvoření dlouhodobé koncepce absolventských komunit Podpora „networkingových“ a „mentoringových“ projektů pro absolventy Dlouhodobá práce s absolventy Public relations Vytvoření a sjednocení systému propagace na FPH (web, sociální média, propagační materiály, plazmy, nástěnky atp.) Systematická komunikace s managementem firem Systematická komunikace s absolventy středních škol a jejich rodiči Media relations