Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Doktorské studijní programy v biomedicíně

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Doktorské studijní programy v biomedicíně"— Transkript prezentace:

1 Doktorské studijní programy v biomedicíně

2 Webové stránky DSPB http://pdsb.avcr.cz/index.html Oborové rady
Různé požadavky na absolvování kurzů Nabídky kurzů na webových stránkách oborových rad Různé požadavky na počet publikací potřebných pro státní doktorskou zkoušku, resp. obhajobu

3 Co musí doktorand absolvovat?
1. rok – do 2 měsíců sestavit Individuální studijní plán (včetně osnovy) - schvaluje školitel a Oborová rada – evidence SIS Každý rok – roční hodnocení (co bylo v plánu a co je splněno) – školitel A,B,C, předseda OR schválení postupu do dalšího ročníku. C = ukončení studia Pozor deadliny! V průběhu studia Absolvovat předepsané, či doporučené kurzy Složit zkoušku z anglického jazyka (zkouška na úrovni B2 se povětšinou uznává) Složit Státní doktorská zkoušku pro danou OR (většinou zapotřebí absolvování 3 kurzů, zkouška z AJ, publikace in extenso, literární přehled) Obhajoba dizertační práce (Státní doktorská zkouška, 1-3 publikace s IF – liší se dle OR)

4 Stipendijní řád Došlo k navýšení stipendií. Pro UK - stipendium Kč měsíčně. Konkrétní výši stanoví v rámci tohoto rozmezí, v souladu s vnitřním předpisem fakulty, děkan. Možnosti navýšení stipendia: Po úspěšném složení státní doktorské zkoušky se stipendium navyšuje o Kč měsíčně. Další navýšení až o měsíčně je možné např. za vědeckou či studijní činnost. Stanoví vnitřní předpis fakulty. Za vynikající výsledky může děkan studentovi jednorázově přiznat mimořádné doktorandské stipendium, a to až do výše Kč jednorázově. V případě, že pravidelné hodnocení konstatuje neplnění některých částí individuálního studijního plánu bez závažných důvodů, může děkan na návrh školitele nebo oborové rady studentovi individuálně snížit doktorandské stipendium až o 50 %.

5 Možnost zvýšení příjmů
Studentské granty GAUK (Grantová agentura Univerzity Karlovy) Max. 3-letý projekt za max. 300 tis. ročně Projekty SVV (Specifický vysokoškolský výzkum) – podpora vědecké práce studentů, možnost mimořádných stipendií Další možnosti závisí na školiteli Granty GAČR Granty AZV Institucionální financování (na UK – Progres)

6 Pojmy, které byste měli znát
Medline – PubMed Impact Factor - ve scientometrii představuje průměrný počet citací průměrné publikace v daném vědeckém či odborném časopisu. Výpočet za předchozí 2 roky. or=SESSION+NOT+ACTIVE SCI – Science Citation Index &search_mode=GeneralSearch&SID=N1z6SGatLQJinIAgqW5&preferencesSaved = H-index (Hirsch index) - ve scientometrii udává, kolik článků daného autora dosahuje citovanosti vyšší, než je pořadové číslo článku dle počtu citací.


Stáhnout ppt "Doktorské studijní programy v biomedicíně"

Podobné prezentace


Reklamy Google