AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
prezentace jede sama prosím nic nemačkejte
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2013 Rockový svět –
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
GENESIS.
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
The Rolling Stones.
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Unikátní metalová skupina
Linkin Park.
Nyní má kapela čtyři členy.
Luboš „Dědek“ Hnát © 2013 Rockový svět –
Vývoj populární hudby ve světě v letech
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Guns N´Roses.
The Rolling Stones.
Rolling Stones Rocková legenda.
Populární hudba ve světě v letech
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Tato skupina vznikla v roce 2006 František Soukup – skladba, text, produkce, klávesy Jakub Prachař – skladba, text, kytara Vojtěch Dyk – zpěv Jan Maxián.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
Shakira.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Lukáš Chromý Gymnázium Židlochovice Prima 2014/2015
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Obsah O Simple Plan Členové Ukázka. Obsah O Simple Plan Členové Ukázka.
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
EGO Michal Straka.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Vytvořila: Anna Veselá
Pitbull.
Mikuláš Francán.
Mandrage Plzeňská skupina Mandrage se skládá z pěti kluků:Víťa Starý, Pepa Bolan, Coopi Michal , Frantiček Bořík a Mates Vorda. Oficiální vznik této.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
P!nk.
Rockabilly-psychobilly krnovská kapela
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Justin Bieber.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Michal Brabec.
The Rolling Stones AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině první singl (zpěv: Dave Evans) a v únoru 1975 první album High Voltage (Vysoké Napětí) . V létě stejného roku se také ustálila sestava skupiny v následující složení: Angus Young - sólová kytara, Malcolm Young - rytmická kytara (oba stály u zrodu kapely, jsou to bratři , narodili se v Glasgow ve Skotsku), Bon Scott - zpěv (také Skot), Mark Evans (baskytara), Phill Rudd (bicí).

Rock ‘n‘ Roll od roku 1975 do r. 1983 a od roku 1995 dodnes

In The beginning V roce 1963 se William a Margaret Youngovi přestěhovali do Austrálie s osmi ze svých devíti dětí. Usadili se v Sydney, v Novém Jižním Walesu. Hned po přesunu rodiny Youngovi do této australské metropole George Young založil kapelu Easybeats s Harry Vadou (vlastním jménem Johannes Jacob Hendrickus Vandenberg). Kapela si rychle udělala dobré jméno na sydneyské scéně a stala se významnou kapelou šedesátých let. V roce 1966 se kapela přesunula do Velké Británie, kde vstoupili do povědomí místních. Nicméně, v roce 1970 se Easybeats rozešli, Vanda a Young se vrátili do Sydney, kde pracovali pro Teda Alberta v jeho nové firmě Albert Productions. Ale úspěch Easybeats měl velký dopad na bratry George Younga, Anguse a Malcolma.

Název skupiny, AC/DC, objevila Malcolmova sestra Margaret na zadní části vysavače. "AC/DC, to má něco společného s elektřinou," říká. Zkratka pro střídavý/stejnosměrný proud je elektrikářský pojem. V Británii je AC/DC slangovým výrazem pro bisexuály. Kapela však odmítá, že by někdo z nich byl na oboje pohlaví. První vystoupení AC/DC se odehrálo na Silvestra roku 1973, v malém sydneyském klubu Chequers. Hráli coververze Rolling Stones, Chucka Berryho a Beatles.

High Voltage

High Voltage V lednu 1975 AC/DC nahráli své debutové album "High Voltage"(Vysoké napětí) v sestavě Angus Young, Malcolm Young, Bon Scott, George Young (bas. kytara), Tony Currenti (bicí). Nahrávání zabralo deset dní a skončilo v únoru. Takže hudba byla zaznamenána a zbývalo jen, aby se Bon ponořil do svého zápisníku a napsal nějaké texty. "High Voltage" mělo v Austrálii okamžitý úspěch. První singl z alba, "Baby Please Don't Go", klasická bluesová skladba Joe Williamse, vstoupila do australské hitparády v březnu. V červnu 1975 kapela vydala singl "High Voltage", původně napsaný pro stejnojmenné album, ale nebyl včas dokončen a tak byl vydán až později. Jeho vydání se krylo s vystoupením v melbournské festivalové hale. Koncert AC/DC byl snímán čtyřmi kamerami a záběry z nich byly použity na videoklip k onomu singlu.

Členové

Angus Young (49) sólová kytara Členem od 1973

Brian Johnson (56) Zpěv Členem od 1980

Malcolm Young (51) Rytmická kyrara Členem od 1973

Phil Rudd Bicí členem od 1975 do r. 1983 a od roku 1995 dodnes

Cliff Williams Basová kytara Členem od 1977

THE END