Vítám Vás u prezentace na téma:. I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Laserová tiskárna barevná
Advertisements

Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Inkoustové tiskárny.
Přídavná zařízení.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Tiskárny 1. část Výstupní zařízení.
Tato prezentace byla vytvořena
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_059 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Tiskárny.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Základní pojmy počítačové grafiky
Rozdělení podle principu tisku
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Tiskárny (1) Tiskárny jsou výstupní zařízení sloužící pro výstup údajů z počítače v tištěné podobě Prostřednictvím tiskárny je možné data ucho- vaná.
Informatika - Tiskárny akademický rok 2013/2014
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
POČÍTAČOVÝ TISK.
Laserové tiskárny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.5 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Tiskárny Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT Ročník: 3.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 2.
VY_32_INOVACE_E3-02 POČÍTAČOVÝ TISK AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: POČÍTAČOVÝ TISK Časová náročnost:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 1
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
Tiskárny Josef Maleček učo:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_060 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje na obdobném principu jako kopírka – využívá fotoelektrických vlastností polovodičů (selenu), který je nanesen.
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Podle principu tisku se dělí na:
Jehličkové tiskárny Kateřina Szokeová.
TISKÁRNY SIMONA LESCHINGEROVÁ 4.Z. TISKÁRNY 4 JEHLIČKOVÉ TISKÁRNY 4 LASEROVÉ TISKÁRNY 4 TRYSKOVÉ TISKÁRNY 4 BAREVNÉ TISKÁRNY 4 VOSKOVÉ TISKÁRNY.
TISKÁRNY.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Rastrová.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Inkoustová tiskárna
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Laserová tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/14 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Laserová tiskárna Základní přehled
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
XEROX LASEROVÉ TONERY A INKOUSTOVÉ NÁPLNĚ „ALTERNATIVNÍ ŘEŠENÍ”
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Multifunkční tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/16 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
PC Výstupní periferie.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Tiskárny.
Inkoustové tiskárny.
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Laserová tiskárna
Výstupní hardware.
Transkript prezentace:

Vítám Vás u prezentace na téma:

I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy je možné nebo vhodné použít počítač, a proto se často musíme vrátit k tradič- ním metodám a svěřit výsledky své práce na papír.

Tiskárnu je možné připojit k jakémukoliv počítači nejčastěji přes paralelní (LPT) a v některých případech i USB port.

Díky své minimální pořizovací ceně jsou dnes nejrozšířenější právě inkoustové tiskárny. Za rozumnou cenu totiž nabízí opravdu kvalitní barevný a často i fotorealistický tisk ve vysokém rozlišení DPI, ovšem také s vyššími náklady na jednu stránku.

Výrobci záměrně snižují cenu tiskárny na úkor dražších inkoustů, které se poměrně rychle spotřebují a zákazník je nucen kupovat nové. Na druhou stranu, pokud se tiskárny používá opravdu jenom občas, nabízí širokou paletu funkcí za výhodnou cenu.

Vedle dražšího provozu patří k nevýhodám inkoustových tiskáren také ještě větší nároky na kvalitu používaného papíru, protože každý papír má jinou savost a potom může dojít k tomu, že se inkoust nepříjemně rozpíjí.

Při rozpití inkoustu je výtisk jakoby rozmazaný a nevy- padá pěkně. Je to patrné zejména při tisku větších ba- revných ploch, na které se samozřejmě spotřebuje více inkoustu, který má pak větší tendenci se rozpíjet.

Pro tisk se používá speciální hlava, která nanáší na papír mikroskopické kapičky inkoustu ze zásobníku zvaného cartridge. Barevný obraz pak vzniká soutiskem čtyř barev základní palety CMYK, takže v každé inkoustové tiskárně musí být alespoň čtyři zásobníky.

Velká část nových tiskáren je má pěkně oddělené a pokud některý dojde dřív než ostatní, je možno ho snadno vyměnit. Naopak většina starších a ty nejlevnější modely nových tiskáren mají zásobníky oddělené jen částečně, takže v jednom větším zásobníku je často používaná černá barva a ve druhém pak zbytek palety CMY.

Samozřejmě když dojde jedna ze složek v kombinovaném zásobníku, je třeba ho vyměnit celý a zbytečně se tak zbavujete části ostatních barev.

Při výběru nové tiskárny je proto třeba pečlivě zvážit, zda se vyplatí krátkodobě ušetřit za nejlevnější model se spojenými zásobníky, nebo připlatit a koupit kvalitnější typ se zásobníky oddělenými.

Velmi kvalitní výrobky nabízí firma HP, v těsném závěsu ji následudjí Canon, Epson a Lexmark.

Doufám, že se Vám moje prezentace líbila a poskytla Vám potřebné informace o inkoustových tiskárnách!