Informační systém Benefit7

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Povinné přílohy žádosti Informační semináře pro žadatele Hradec Králové, Ostrava, Olomouc,
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Informační systém Benefit7+
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Květen 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Informace o 5. výzvě k podávání žádostí individuálních projektů do SROP Povinné přílohy v rámci opatření.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava 2. kolo výzvy SROP Povinné přílohy k žádosti.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Povinné přílohy k žádosti.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava 3. kolo výzvy SROP Povinné přílohy k žádosti.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Druhy kontrol projektu:
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Informační systém Benefit7 pro vyplňování a podávání elektronické žádosti o podporu projektu z ROP JV Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

Další požadavky Pro správnou funkci aplikace Benefit7 musí být v internetovém prohlížeči zapnut JavaScript Prohlížeče, které nepodporují JavaScript, lze použít pouze pro prohlížení žádostí, nelze však vyloučit problémy s grafikou a formátem webových stránek. Nesmí být nastavené vlastní styly vzhledu stránek ani nesmí být zapnutá žádná nastavení, která jakýmkoliv způsobem mění vzhled nebo styly písma. V opačném případě nelze vyloučit problémy s grafikou a vzhledem webových stránek. Pro tisk žádostí musí být na počítači nainstalovaný Adobe Acrobat Reader verze 6 nebo vyšší.

BENEFIT7 – www.jihovychod.cz

BENEFIT7 – Výzvy

BENEFIT7 – Identifikace žádosti

BENEFIT7 – Nápověda

BENEFIT7 – Přístup k žádosti

BENEFIT7 – Projekt 1/2

BENEFIT7 – Projekt 2/2

BENEFIT7 – Dopady a místa realizace 1/2

BENEFIT7 – Dopady a místa realizace 1/2

BENEFIT7 – Popis projektu

BENEFIT7 – Personální zajištění projektu

BENEFIT7 – Žadatel projektu

BENEFIT7 – Adresa žadatele

BENEFIT7 – Osoby žadatele

BENEFIT7 – Zkušenosti žadatele

BENEFIT7 – Partner projektu

BENEFIT7 – Harmonogram projektu

BENEFIT7 – Hodnoty indikátorů

BENEFIT7 – Rozpočet projektu 1/2

BENEFIT7 – Rozpočet projektu 2/2

BENEFIT7 – Přehled financování

BENEFIT7 – Finanční plán

BENEFIT7 – Prioritní téma

BENEFIT7 – Zadávací řízení

BENEFIT7 – Horizontální témata

BENEFIT7 – Publicita

BENEFIT7 – Přílohy projektu

BENEFIT7 – Čestná prohlášení

BENEFIT7 – Závěr

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Žádost a povinné přílohy Květen 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

Žádost - povinné přílohy Žádost obsahuje: tištěný výstup elektronické žádosti vyplněné v programu BENEFIT7 (žádost je podepsána statutárním zástupcem, popř. pověřenou osobou) 1x v originále, 1x v kopii; povinné a další přílohy žádosti ve stanoveném rozsahu 1x v originále/ověřené kopii a 1x v kopii;

Žádost - BENEFIT7 adresa BENEFIT7 je: http://www.eu-zadost.cz Uživatelská příručka BENEFIT7 je v seznamu dokumentace potřebné k dané výzvě na adrese: http://www.jihovychod.cz/cs/pro-zadatele/aktualni-vyzvy

Formální úprava Označením rozlišit paré originál a paré kopie Žádost všechny strany tištěného výstupu elektronické žádosti budou pevně spojeny Povinné přílohy všechny přílohy musí být očíslovány podle seznamu příloh generovaného z BENEFIT7; pokud není příloha relevantní, vyznačí se v BENEFIT7 jako nerelevantní a již se nepřikládá

Povinné přílohy v tištěné formě (originál/kopie) elektronicky: v případě staveb nebo stavebních částí položkový rozpočet ve formátu .ORF, .XLS finanční a ekonomickou analýzu (eCBA) - studie proveditelnosti, tabulka finančního zdraví a fotodokumentace prokazující stav před začátkem realizace projektu (umožňuje-li to typ projektu) jsou součástí eCBA při rozsáhlejší fotodokumentaci doporučujeme doložit jako samostatnou přílohu na CD

Povinné přílohy Závazný vzor podoby stavebního rozpočtu Sloupec „Rozpočet“ – Položka se vztahuje k názvu rozpočtu, z něhož jsou položky čerpány (např.: SO 01, SO 02).

Povinné přílohy – BENEFIT7

Povinné přílohy Doklad o zajištění zdrojů spolufinancování kraje, obce, příp. organizace zřizované nebo zakládané kraji či obcemi: při předložení žádosti: čestné prohlášení s odkazem na usnesení zastupitelstva o záměru předložit projekt a zajistit zdroje financování minimálně na první dvě etapy projektu včetně vlastního podílu. nejpozději před podpisem Smlouvy: výpis z usnesení zastupitelstva o zajištění finančních prostředků pro minimálně dvě etapy projektu či v hodnotě vlastního podílu (je-li tento vyšší)

Povinné přílohy Doklad o zajištění zdrojů spolufinancování NNO, MSP atd. při předložení žádosti: čestné prohlášení žadatele o disponibilitě dostatečným množstvím finančních prostředků na krytí nákladů spojených s realizací předkládaného projektu, minimálně na dvě etapy projektu (pokud je projekt etapový) či na hodnotu vlastního podílu (je-li tento vyšší) před podpisem Smlouvy bude žadatel vyzván k doložení již prokazatelných dokumentů (např. výpisy z účtů ne starší 30 dnů od doručení výpisu na příslušné pracoviště OIP, úvěrové smlouvy, závazné úvěrové přísliby apod.)

Povinné přílohy Doklad o majetkoprávních vztazích k místu realizace projektu jednoznačně vyjasněny majetkoprávní vztahy k nemovitostem spojených s projektem (pokud žadatel není vlastníkem dotčených nemovitostí) doložit smlouvu zaručující udržitelnost projektu minimálně po určenou dobu pěti let od data ukončení realizace projektu písemný souhlas pronajímatele (spoluvlastníka) s realizací projektu existenci jakéhokoliv závazku k nemovitosti uvést a prokázat, že neohrozí realizaci projektu (např. doklad druhé smluvní strany o řádném splácení kupní ceny objektu, poskytnutého úvěru)

Povinné přílohy Prokázání právní formy žadatele obce, kraje, malí a střední podnikatelé – není nutné dokládat svazky obcí – smlouva o vytvoření svazku obcí, doklad o registraci (doklad vydaný příslušným orgánem) organizace zřízené obcí, krajem – zřizovací listina právnické osoby s účastí samosprávy, organizace založené obcí, krajem – zakládací listina nestátní neziskové organizace – zakladatelská smlouva nebo zakládací listina, smlouva či zřizovací listina podle druhu organizace (neplatí pro občanská sdružení), výpis z příslušného rejstříku (u obecně prospěšných společností, nadací a nadačních fondů a církevních právnických osob), stanovy s označením dne registrace na ministerstvu vnitra (pouze občanská sdružení)

Povinné přílohy prokázání statutárního zástupce organizace při podpisu smlouvy, a to v případě, pokud nelze z veřejné databáze ověřit osobu statutárního zástupce (obchodní rejstřík, živnostenský rejstřík) prokázání předmětu činnosti (podnikatelé v cestovním ruchu) Nemá-li podnikatel v aktuální elektronické databázi uvedeno podnikání v cestovním ruchu, dokládá osvědčení, že aktuálně podniká v cestovním ruchu

Podrobný rozpočet projektu Podrobné rozpočty pro jednotlivé položky a podpoložky projektu do úrovně např. kusů, ve formátu .ORF, .XLS další aktivity v projektu, jež nejsou detailně popsány v BENEFIT7 dokládá se vždy u stavebních a technologických činností (obsahuje krycí list rozpočtu-rozlišení VRN a ZRN, rekapitulaci, položkový rozpočet, výkaz výměr); u novostaveb, nástaveb, přístaveb a obdobných staveb žadatel uvádí navíc i agregovanou cenu za m3 obestavěného prostoru, u staveb i cenu za m2 plochy budov a m2 plochy území včetně výpočtu měrných jednotek

Podrobný rozpočet projektu určit způsobilé a nezpůsobilé výdaje, včetně procentního poměru těchto výdajů velikost a určení investičních a neinvestičních výdajů velikost a určení způsobilých aktivit z ostatních oblastí podpory zahrnutých do žádosti, včetně procentního poměru těchto výdajů ke způsobilým velikost a určení výdajů na části projektu omezené pravidly programu včetně procentního poměru těchto výdajů ke způsobilým

Povinné přílohy Projektová dokumentace vybrané části projektové dokumentace v podrobnostech dokumentace pro stavební povolení (příp. ohlášení stavby pokud nevyžadují stavební povolení) dle Stavebního zákona souhrnná technická zpráva situace stavby půdorysy jednotlivých podlaží a střechy, řezy výkresy přípojek a komunikací s napojením na veřejné rozvodné sítě a komunikace koordinační situace stavby zpracovaná na podkladě snímku z katastrální mapy s vyznačením hranic pozemků a jejich parcelních čísel pokud se dokumentace nezpracovává => jednoduchý výkres se zřejmými aktivitami včetně situace stavby

Povinné přílohy Územní rozhodnutí, územní souhlas rozhodnutí s nabytím právní moci nebo územní souhlas + žádost o stavební povolení s podacím razítkem zodpovědného stavebního úřadu v případě spojení územního a stavebního řízení doložit sdělení stavebního úřadu o spojení územního a stavebního řízení + žádost o stavební povolení s podacím razítkem zodpovědného úřadu je-li územní rozhodnutí nahrazeno veřejnoprávní smlouvou, pak se dokládá platná veřejnoprávní smlouva v případě sloučeného územního souhlasu s provedením ohlášené stavby se dokládá tento doklad

Povinné přílohy Stavební povolení, ohlášení stavby o stavební povolení musí být zažádáno při registraci projektu stavební povolení s nabytím právní moci doložit nejpozději při podpisu smlouvy pokud není vyžadováno stavební povolení (ohlášení) musí být vyznačeno v doloženém územním rozhodnutí (souhlasu) doložit čestné prohlášení, že není na práce v rámci projektu vyžadováno žádné rozhodnutí či povolení

Povinné přílohy Doklady prokazující finanční zdraví žadatel je povinen vyplnit elektronicky tabulku finančního zdraví ve finanční a ekonomické analýze projektu, zveřejněné na adrese: www.jihovchod.cz/cba a řídit se pokyny zveřejněnými na adrese: ww.jihovychod.cz/financni další doklady nedokládají: kraje a obce a jimi zřizované nebo zakládané organizace dobrovolné svazky obcí právnické osoby s účastí samosprávy dopravci v závazku veřejné službu (1.2, 1.3) MSP (3.1, 3.2, 3.3)

Povinné přílohy Doklady prokazující finanční zdraví ostatní žadatelé předkládají opisy daňových přiznání k dani z příjmů společně s povinnými přílohami (např. rozvaha, výkaz zisku a ztráty) za poslední 2 roky hospodaření ověřené finančním úřadem, ne starší 60 dnů ověření je požadováno na tzv. „poslední známou daňovou povinnost“ ve smyslu § 46, odst. 1 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů Nestačí tedy pouze podací razítko na první straně daňového přiznání!

Povinné přílohy Prohlášení objektu za nemovitou kulturní památku pouze pokud je relevantní objekt musí být zapsaný v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky potvrzení od referátů kultury příslušného krajského úřadu nebo úřadu obce s rozšířenou působností

Povinné přílohy Znalecký posudek v případě, že součástí projektu je nákup nemovitostí (pozemků, staveb), dokládá se při registraci také znalecký posudek dle zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku posudek nesmí být starší 60 měsíců před datem registrace

Povinné přílohy Souhlas zřizovatele s projektem V případě, kdy je žadatelem příspěvková organizace, musí tato doložit souhlas svého zřizovatele s projektem.

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Žižkova 89, 586 01 Jihlava www.jihovychod.cz Kontakty oblast Benefit7: Mgr. Ljubomir Džingozov Odbor řízení ROP tel. 532 193 521 dzingozov@jihovychod.cz Konzultace projektových záměrů pro VYS: Ing. Erika Šteflová vedoucí Odboru implementace projektů Jihlava tel. 532 193 600 steflova@jihovychod.cz Konzultace projektových záměrů pro JMK: Ing. Jan Karásek vedoucí Odboru implementace Brno projektů Brno tel. 532 193 505 karasek@jihovychod.cz