Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
Advertisements

Termíny pro školní rok 2013/2014: Předání zadání MP žákůmod do Určení oponentů MP ředitelem školy Odevzdání MP koordinátorkám.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Bibliografická a rešeršní činnost
Závěrečná fáze výzkumu
Jak psát seminární práci
Formální stránka práce
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Maturita 2015.
Žákovské práce ZŠ ŠVERMOVA.
Seminární prací žák prokazuje schopnost:  vyhledávat a třídit informace,  pracovat s odbornou literaturou a internetem,  porozumět danému tématu, 
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI 7. února 2013.
Bakalářské praktikum.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Pokyny pro vypracování maturitní práce
Management a rozvoj obcí
Diplomový seminář září 2014.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Textový editor opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
MINIMATURITY
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Tereza Konečná /0 Obálka 2/1 Obálka Titulní list/patitul 2/2.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod do studia.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Absolventská práce.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Metodologie bakalářské a diplomové práce
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
PREZENTACE PRO STUDENTY TŘETÍCH ROČNÍKŮ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA EMILA KOLBENA V RAKOVNÍKU Ročníkové práce.
Portfolio podkladů z odborné praxe Pokyny pro žáky Ing. Jana Macháčková, Ing. Mgr. Šárka Čepelková.
PREZENTACE PRO STUDENTY TŘETÍCH ROČNÍKŮ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA EMILA KOLBENA V RAKOVNÍKU Ročníkové práce.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
M ETODIKA ZPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ PRÁCE 1 Účel práce; 2 Zadání, vedoucí práce, konzultant a oponent; 3 Termín odevzdání a rozsah práce; 4 Etapy zpracování.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE je určena pro žáky 9. tříd Hlavním cílem je naučit se využívat získané poznatky v praxi, vhodně doplnit učivo základní školy a ověřit získané.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
Seminář Bakalářská práce
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Pravidla pro tvorbu výukových PowerPointových prezentací
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
První zpracování odborných zdrojů Tématické rešerše
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Zadání seminární práce Marketingový mix vybraného sportovního produktu
Finanční správa zkouška
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2017/2018
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE pokyny ke zpracování
Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2018/2019
Transkript prezentace:

Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015

Cíl seminární práce Seminární prací žák prokazuje schopnost: vyhledávat a třídit informace, pracovat s odbornou literaturou a internetem, porozumět danému tématu, zpracovat zvolené téma v písemné formě i ve formě stručné prezentace, dodržovat formální stránku seminární práce,   DOKÁZAT, ŽE DO ŠKOLY NECHODIL ZBYTEČNĚ.

Podrobnosti k ZSP ZSP žák zpracuje samostatně pod metodickým dohledem vedoucího práce. Na zpracování ZSP má žák 7 až 9 týdnů. Ke zpracování ZSP využívá různé informační zdroje, které však v seminární práci musí uvést.

Výběr tématu seminární práce Téma seminární práce si žák, výjimečně skupina žáků, volí z nabídky vypsané jednotlivými vyučujícími. Ve výjimečných případech může žák po dohodě s konzultantem téma upravit, případně navrhnout vlastní. Témata jsou k dispozici na webových stránkách školy v oddíle Seminární práce.

Témata ZSP Viz webové stránky školy.

Jak vybírat téma Vyberte si téma, které vás zajímá, nebo téma, o němž již máte určité znalosti. Ty vám usnadní počáteční orientaci. Pokud svou silnější stránku spatřujete v praktické činnosti, vyberte si téma, v němž budete provádět pokusy, výzkumy nebo budete něco vyrábět. S vedoucím práce konzultujte a ujasněte si obsahovou náplň a cíle ZSP. Důležité je vybrat si téma tak, aby pro vás práce byla přínosná a zároveň vás zaujala.

Téma mám vybráno, co dál? Co nejdříve si po dohodě s vedoucím seminární práce zadejte téma a vyplňte přihlášku. Přihlášku odevzdejte od 23.3. do 3.4.2015 zástupci ředitelky Mgr. Danielu Raszkovi denně od 7.40 do 7.55 a o velké přestávce.

Vzor přihlášky k ZSP

Postup při zpracování ZSP Konzultujte s vedoucím seminární práce (termín schůzky je nutné dohodnout předem). Vyhledávejte v informačních zdrojích (nestačí internet, je třeba čerpat i z literatury, časopisů, slovníků, apod.). Zpracujte úkol, výzkum, plňte další úkoly podle zadání. Napište ZSP podle zásad formální úpravy.

Postup při zpracování ZSP - 2 Připravte prezentaci své práce. Připravte upoutávku na svou ZSP, např. formou nástěnky. Před komisí a publikem prezentujte výsledky zjištěné v rámci ZSP.

Časový harmonogram 23.3. – 3.4.2015 – výběr témat, podávání přihlášek, 23.3. – 22.5.2015 – konzultace, získávání informací, zpracování ZSP, 22.5.2014 – odevzdání ZSP v tištěné formě vedoucímu práce (konzultantovi), 23.5. – 7.6.2014 – hodnocení ZSP konzultanty, případné závěrečné úpravy,

Časový harmonogram 10.6.2015 – příprava prezentace a upoutávky, 10.6.2015 – hodnocení upoutávky žáky 8. ročníku, 11.6.2015 – prezentace ZSP před komisemi, 16.6.2015 – prezentace nejlepších ZSP rodičům, učitelům a dalším hostům, 18.6.2015 - prezentace nejlepších ZSP žákům 8. ročníku.

Hodnocení ZSP Hodnoceno bude: ZSP v písemné formě - posoudí vedoucí práce, prezentace výsledků ZSP - zhodnotí komise, kterou budou tvořit učitelé, vedení školy a zástupci žáků, kritéria hodnocení budou upřesněna.

Hodnocení ZSP – písemná forma Věcná správnost, souhlas zadání a obsahu práce (10b) Míra samostatnosti a tvůrčí činnosti žáka, zapracování připomínek vedoucího práce, originalita přístupu ke zpracování tématu, uvedení zdrojů informací ap.(10b) Úroveň písemného zpracování (logická struktura textu, formální zpracování písemnosti – dodržování zásad psaní na PC, citací apod.) (10b) Pozdní odevzdání práce (-5b)

Hodnocení prezentace ZSP a upoutávky Viz webové stránky školy

Formální úprava seminární práce Práce bude napsána na kancelářský papír formátu A4 vždy na jedné straně. Použijte písmo Times New Roman o velikosti 11 nebo 12 bodů, řádkování jednoduché. Zarovnávejte oboustranně, všechny okraje 2,5 cm. Pro zvýraznění textu se doporučuje používat výhradně jeden způsob, např. pouze tučné písmo či pouze podtržené atd. V celém textu musí být dodržena jednotná grafická úprava.

Formální úprava seminární práce Pokud budete čerpat z odborné literatury, časopisů, internetu apod., je nutné uvést odkazy na odbornou literaturu nebo internetovou adresu podle zásad pro citování informačních pramenů. V příloze uveďte seznam použité literatury.

Rozsah seminární práce Tištěná forma má mít asi 3 strany (mohou být rozdíly podle zvoleného tématu a podle dohody s konzultantem). Prezentace nesmí přesáhnout 7 minut.

Co na závěr? PŘEJEME HODNĚ ÚSPĚCHŮ A RADOSTI PŘI REALIZACI ZÁVĚREČNÉ SEMINÁRNÍ PRÁCE