Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963
Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ICT_I_S2_05 Popis výukového materiálu Název: MS W – Odstavec Autor: Ing. Jitka Matasová Datum: Obor: L/01 Gastronomie Ročník: 1. ročník Předmět: IKT – Informační a komunikační technologie Anotace výukového materiálu (klíčová slova: označení odstavce, F8, rozložení stránky, zarovnání, odsazení) VM je koncipován v podobě powerpointové prezentace pro výuku předmětu IKT. Materiál bude používán přímo při výuce za použití interaktivní tabule či dataprojektoru s výstupem na plátno. Téma je přímo v souladu s ŠVP – práce se standardním aplikačním programovým vybavením – textový procesor, praktické úlohy. 2. Prezentace bude používána k výkladu a zároveň k procvičení daného tématu. Součástí je samostatný úkol pro žáky, který zpracují samostatně na PC a následně bude jejich práce zkontrolována. Žáci si ověří pochopení výkladu a procvičí samostatnost.

2 MS W - odstavec

3 Odstavec Je charakterizován většinou jako oddělený souvislý text bez nadpisu. Je to v dokumentu místo od jednoho „entru“ ke druhému. Je označen znakem, který se netiskne. ¶ Rychlé označení odstavce: Pro rychlé a přesné označování textu - odstavce může se používAT funkce klávesou F8 - Rozšířený výběr. (4x)

4 Odstavec Je důležité pochopit, jak Word chápe odstavce. Odstavec je pro Word vše, co je na začátku a na konci odděleno klávesou enter. Je to například nadpis, jedno slovo nebo dlouhý nepřerušovaný text na několik řádků. Podle odstavce Word formátuje text. Teď je konec odstavce. Bloky Nejprve text ve Wordu opíšeme celý a teprve pak text upravujeme. Musíme říci Wordu, který text chceme upravovat, proto ho musíme označit, tedy dát do bloku. Do bloku můžeme dát jeden znak, odstavec nebo třeba celou stránku.

5

6 Jiný způsob – odsazení zleva
Pokud ale chceme odsadit celý dokument, provádíme to v nastavení stránky – okraje.

7 Jiný způsob – odsazení zprava

8 Jiný způsob– mezery před
Pokud chceme mít mezi odstavci větší mezeru, neprovádíme ji dalším entrem

9 Jiný způsob – mezery za

10 Obecné zarovnání odstavců

11 Pro jednotlivé odstavce můžeme formátovat řádkování

12 Samostatný úkol Následující text opište do nového dokumentu a uložte do Vaší složky pod názvem „Odstavec“ „Odstavec je charakterizován většinou jako oddělený souvislý text, který nezahrnuje nadpis.“ Text 5 krát zkopírujte za sebou. Tento text bude tvořit první odstavec. Tímto způsobem vytvořte další 4 odstavce. Odstavce následovně naformátujte:

13 Samostatný úkol - zadání
První odstavec naformátujte – odsazení zprava 0,5, řádkování bude jednoduché, použijte písmo Arial Black o velikosti písma 12, tučně a tmavě modrou barvu. Druhý odstavec bude mít opět odsazení zprava 0,5 cm, ale řádkování 1,5, písmo bude Calibri o velikosti 11, zarovnání odstavce bude do bloku. Barva černá. Třetí odstavec – zkopírujte odstavec č. 2 a zadejte mezeru před o velikosti 12, barva tohoto textu bude zelená. Čtvrtý odstavec bude mít mezery před i za 0. Barva červená, kurzíva, velikost písma 10, odsazení zleva 1. Písmo Bookman Old Style

14 Řešení


Stáhnout ppt "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google