Evropský sociální fond

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální politika III Strukturální fondy EU.
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
ESF v ČR RNDr. Jana Kouřilová, Ph.D. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Evropský sociální fond v ČR
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
1 Strukturální fondy a Fond koheze VŠFS – kombinované studium LS 2006/07 P1 –
Fondy EU.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Strukturální politika
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Regionální politika v České republice a Evropské unii 7 Strukturální fondy EU Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
FONDY EU Programové období
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 VŠFS – KS LS 2006/2007 Konzultace Strukturální fondy EU.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
E VROPSKÁ R EGIONÁLNÍ POLITIKA POLITIKA ÚZEMNÍ A SOCIÁLNÍ SOUDRŽNOSTI K OHEZNÍ POLITIKA Regionalistika 2.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Transkript prezentace:

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Regionální politika Strukturální fondy Evropské unie Fond soudržnosti Evropská investiční banka Jana Kouřilová Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Strukturální fondy Evropský fond regionálního rozvoje Evropský sociální fond Evropský zemědělský podpůrný a záruční fond (do r. 2006) Finanční nástroj na podporu rybolov (do r. 2006) Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Vývoj regionální politiky Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Evropský fond regionálního rozvoje (European Regional Development Fund -ERDF) Založen v r. 1975 důvody: odstranění regionálních nerovností ve Společenství podpora stabilního a trvale udržitelného rozvoje a trvalých pracovních míst Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

ERDF - oblasti podpory produktivní investice k vytvoření nebo zachování stálých pracovních míst infrastruktura transevropské sítě (TEN) regionální infrastruktura endogenní potenciál místní rozvoj malé a střední podnikání technická pomoc v období 2000-2006 v oblastech zařazených do Cíle 1 také vzdělání a zdraví obyvatelstva Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

ERDF - současnost Investiční (infrastrukturní) projekty, jako např. výstavba silnic a železnic, investice do dopravní a technické infrastruktury průmyslových zón, odstraňování ekologických zátěží, budování stokových systémů, výstavby poldrů a úpravy koryt řek, výsadba regenerační zeleně, využívání obnovitelných zdrojů energie, ekologické a energeticky efektivní sanace bytových domů, podpora inovačního potenciálu podnikatelů, podpora začínajícím podnikatelům, posilování spolupráce podnikatelů v příhraničních regionech, rozvoj a obnova sportovních areálů využitelných pro cestovní ruch, rekonstrukce kulturních památek, výstavba či oprava infrastruktury pro poskytování zdravotní péče, zavádění služeb elektronické veřejné správy, modernizace systému krizového managementu apod. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Evropský sociální fond (European Social Fund - ESF) Původní poslání - podpora mobility pracovních sil, podpora zaměstnanosti, rozvoj lidských zdrojů Oblasti činnosti: podpora víceletých Národních akčních plánů aktivní politika na trhu práce na podporu integrace soc. zařazení a rovné příležitosti systém celoživotního vzdělávání školení pro inovaci a adaptabilitu vyšší účast žen místní rozvoj / pakty teritoriální zaměstnanosti informační společnost Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

ESF - současnost Neinvestiční (neinfrastrukturní) projekty jako např. rekvalifikace nezaměstnaných, podpora začínajícím OSVČ, rozvoj institucí služeb zaměstnanosti, speciální programy pro osoby se zdravotním postižením, děti, mládež etnické menšiny a další znevýhodněné skupiny obyvatel, tvorba inovativních vzdělávacích programů pro zaměstnance, rozvoj vzdělávacích programů včetně distančních forem vzdělávání, zavádění a modernizace kombinované a distanční formy studia, zlepšování podmínek pro využívání ICT pro žáky i učitele, zvyšování kompetencí řídících pracovníků škol a školských zařízení v oblasti řízení a personální politiky, stáže studentů, pedagogů a vědeckých pracovníků v soukromém a veřejném sektoru apod. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Evropský zemědělský záruční a podpůrný fond (European Agricultural Guidance and Guarantee Fund - EAGGF) EAGGF - od roku 1962. Do r. 2006 patřila jeho podpůrná sekce mezi strukturální fondy EU s úkolem podporovat modernizaci a zlepšování struktury ekonomických aktivit v zemědělství a na venkově Záruční sekce – realizace společné zemědělské politiky. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

EAGGF EAGGF → EAGF: v současném programovacím období od roku 2007 financuje pouze aktivity společné zemědělské politiky EU. Na podporu rozvoje venkova vznikl Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova (European Agricultural Fund for Rural Development- EAFRD) Podpora rozvoje venkova se řadí do společné zemědělské politiky, nespadá do politiky HSS → EAFRD nepatří mezi strukturální fondy EU EAFRD podporuje zvýšení konkurenceschopnosti zemědělství, potravinářství, lesnictví a rozvoj venkovských oblastí. V ČR jsou z něj hrazeny projekty předložené do tzv. Programu rozvoje venkova ČR, jehož řídícím orgánem je Ministerstvo zemědělství ČR. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Finanční nástroj na podporu rybolovu (Financial Instrument for Fisheries Guidance– FIFG) založen 1994, zařazen do SF úkoly: vyvážené čerpání zdrojů v oblasti rybolovu vytvoření vyváženého konkurenčního prostředí v tomto odvětví oblasti činností: opatření k zajištění udržitelné rovnováhy nabídky a poptávky posílení konkurenceschopnosti zpracování a marketing revitalizace rybolovných oblastí Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

FIFG V současném období FIFG nahradil Evropský rybářský fond (European Fisheries Fund - EFF), který je nástrojem společné rybářské politiky EU. Hlavní cíl EFF - zajištění trvale udržitelného rozvoje evropského rybolovu a akvakultury. EFF podporuje projekty vedoucí k: vyšší konkurenceschopnosti, ochraně a zlepšování životního prostředí. Z EFF jsou financovány aktivity týkající se mořského i vnitrozemského rybolovu. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Fond soudržnosti (Cohesion Fund – CF) Založen 1993. Cíl: podporovat rozvoj celého území členského státu Z FS může čerpat členský stát, jehož HNP/obyv. je nižší než 90 % průměru EU a který vyvíjí snahu splnit konvergenční kritéria pro měnovou unii. V prvním období: Irsko, Španělsko, Portugalsko, Řecko (tzv. kohezní země), po rozšíření EU + všechny nové členské země (Rumunsko a Bulharsko až po vstupu od r. 2007) Irsko, Španělsko Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Fond soudržnosti Projekty: minimum 10 mil. Euro Pomoc FS určena na přímé financování konkrétních velkých projektů v oblasti: životního prostředí, rozvoje dopravy (transevropské dopravní sítě, podpora veřejné dopravy), nově i v oblasti energetické účinnosti a obnovitelných zdrojů energie. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Fond soudržnosti Nové členské státy 2004-2006 2000-2006: 28,212 mil. euro (v cenách r. 2004) Irsko pouze do konce roku 2003 Řecko Španělsko Irsko Portugalsko 3 388 12 357 584 Nové členské státy 2004-2006 Zdroj: vlastní graf podle http://ec.europa.eu/regional_policy/funds/procf/cf_en.htm, 15.7.2011 Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Finanční prostředky pro jednotlivé členské země EU, 2007-2013 Zdroj:http://ec.europa.eu/regional_policy/sources/docoffic/official/regulation/pdf/2007/publications/guide2007_en.pdf, 114.7.2011 Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Evropská investiční banka (EIB) ustavena 1. ledna 1958 na základě příslušných ustanovení Smlouvy o založení EHS pro: - střednědobé spolufinancování kapitál. investic, - dlouhodobé spolufinancování kapitál. investic, Cíl: Pomoc vyváženému rozvoji Evropských společenství. EIB na neziskové bázi poskytuje nebo garantuje úvěry: - v oblasti průmyslu, - infrastruktury, - telekomunikací, - ochrany životního prostředí, - energetiky. Základní kapitál EIB poskytly členské státy, nyní EIB získává většinu svých zdrojů na mezinárodních kapitálových trzích za komerční úrokovou sazbu. Finanční prostředky EIB neplynou z rozpočtu EU. Sídlo EIB v Lucemburku, zdroj: www.euroskop.cz, 14.7.2011 Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Evropská investiční banka (EIB) Základní úkoly: pomoc méně rozvinutým oblastem (Cohesion and Convergence) rozvoj dopravních, telekomunikačních a energetických sítí (TEN) ochrana životního prostředí a kvality života, podpora rozvoje měst a ochrana architektonického dědictví EU (Environmental Sustainability) rozvoj konkurenceschopnosti průmyslu a jeho integrace na evropské úrovni (Innovation) podpora malého a středního podnikání (Small and Medium-Sized Enterprises) energetická politika (Sustainable, Competitive and Secure Energy) Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Evropská investiční banka (EIB) Projekty musí: přispívat k dosahování cílů EU být ekonomicky, finančně a technicky smysluplné šetrné k životnímu prostředí měly by přitahovat další zdroje financování. Většina projektů je bankou financována do výše 50 % jejich nákladů. EIB podporuje rozvojovou pomoc (pro více než 130 zemí celého světa). V ČR působí EIB od roku 1992. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

EIB - orgány Rada guvernérů (Board of Governors) - nejvyšší orgán EIB, 27 členů - ministři (financí) členských zemí Správní rada (Board of Directors) - 28 členů - zástupci jmenovaní členskými zeměmi a 1 člen jmenován Komisí (na 5 let, možné opakovaně) Řídící výbor (Management Committee) - 9 jmenovaných členů (na 6 let, možné opakovaně) Kontrolní výbor (Audit Committee) - 3 členové a 3 pozorovatelé (na 3 roky) Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Evropský investiční fond (EIF) 1994  - cíl poskytovat pomoc malým podnikům. ČZ EU, Chorvatsko, Turecko, Island, Lichtenštejnsko, Norsko). EIB-62 %, EK-30 %, další evropské finanční instituce - 8 % akcií. Skupina EIB = EIB a EIF Evropský investiční fond neposkytuje firmám přímé půjčky, finanční podpory či investice - pracuje prostřednictvím bank a jiných finančních prostředníků (finanční prostředky od EIB nebo EU). Základní úkoly: poskytování rizikových investic malým a středním podnikům, zejména při jejich zakládání a firmám zaměřeným na technologický rozvoj přebírání záruk vůči jiným finančním institucím (ručí za půjčky malým a středním podnikům) Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Zvláštní nástroje podpory (2007-2013) Evropská komise (DG Regio) vytvořila ve spolupráci se skupinou Evropské investiční banky a dalšími finančními institucemi v rámci programového období 2007–2013 čtyři společné iniciativy s cílem dosáhnout účinnější a udržitelnější politiky soudržnosti. JEREMIE a JESSICA - prosazování nástrojů finančního inženýrství JASPERS a JASMINE- fungují jako nástroje technické pomoci. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Zvláštní nástroje podpory (2007-2013) JEREMIE : Společné evropské zdroje pro mikropodniky až střední podniky (EK a EIF). Prosazuje využívání nástrojů finančního inženýrství ke zlepšení přístupu MSP k finančním prostředkům pomocí intervencí strukturálních fondů. JESSICA : Společná evropská podpora udržitelných investic do městských oblastí (EK + EIB + Rozvojová banka Rady Evropy (CEB). Pomocí mechanismů finančního inženýrství podporuje udržitelný městský rozvoj a obnovu. JASPERS : Společná pomoc při podpoře projektů v evropských regionech je nástroj technické pomoci pro dvanáct zemí EU, které přistoupily k EU v letech 2004 a 2007, podpora při přípravě kvalitních velkých projektů spolufinancováných z finančních prostředků EU. JASMINE : Společná akce na podporu mikrofinančních institucí v Evropě. Cíl - poskytovat technickou pomoc a finanční podporu nebankovním poskytovatelům mikroúvěrů a pomoci jim zlepšit kvalitu jejich provozu, rozšiřovat služby a stát se udržitelnými. Propagace osvědčených postupů v oblasti mikroúvěrů a vznik souboru pravidel pro mikroúvěrové instituce. Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Dotazy? Děkuji za pozornost Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102