Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk, 14. 3. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Dotační možnosti pro obce a města
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
Asociace pomáhající lidem s autismem APLA – JM o.s. Název projektu: Zaměstnávání lidí s autismem Roman Turský.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Evropský sociální fond v ČR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti finanční podpory z EU 08/2011 Mgr. Barbora Šolková.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Dotační možnosti pro NNO, obce a města Ústí nad Labem, 28. listopadu 2011.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Představení výzvy č. 75 k oblasti podpory 3.3 OP LZZ Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Výzva k předkládání žádostí
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,

Úvodní informace Přehled aktuálních výzev na grantové projekty: 3.3 OP LZZ Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce  cca duben – červen  přelom roku 2012 / OP LZZ Podpora aktivních politik zaměstnanosti  výzva č. 91 ( – )  přelom roku 2012 / 2013 Sledujte prosím stránky kde jsou výzvywww.esfcr.cz zveřejňovány!!!

Oblast podpory 3.3 OP LZZ Aktuální výzva na grantové projekty:  vyhlášení: duben – červen (popř. květen – červenec)  alokace: cca Kč  výše dotace na projekt: – Kč  délka projektů – max. 2 roky  územní dopad – celá ČR s výjimkou hl. m. Prahy  omezení – jeden žadatel smí předložit max. 2 projekty (odlišně zaměřené) Výzva dosud nevyhlášena, sledujte

Oblast podpory 3.3 OP LZZ Oprávnění žadatelé (a partneři):  nestátní neziskové organizace - občanská sdružení - obecně prospěšné společnosti - církevní právnické osoby  obce a organizace zřizované obcemi  místní a občanské iniciativy - volná sdružení obcí, samospráv, sociálních partnerů či neziskového sektoru  vzdělávací a poradenské organizace – převažující předmět činnost v dané oblasti

Oblast podpory 3.3 OP LZZ Cílové skupiny: A. Přímá intervence  osoby do 25 let věku (včetně mladistvích do 18 let) bez kvalifikace nebo s nízkou úrovní kvalifikace  fyzické osoby starší 50 let  etnické menšiny a osoby z jiného sociokulturního prostředí  osoby se zdravotním postižením  osoby pečující o osobu blízkou  imigranti a azylanti  veteráni válečných konfliktů Předpoklad přímého vstupu do projektu.

Oblast podpory 3.3 OP LZZ Cílové skupiny: B. Intervence po resocializaci  fyzické osoby, které se připravují na opuštění zařízení pro výkon trestu odnětí svobody  fyzické osoby po ukončení výkonu trestu odnětí svobody  osoby do 26 let věku vyrůstající bez rodin  osoby závislé na návykových látkách Předpoklad předchozí práce s cílovou skupinou, návaznost na oblasti podpory 3.1 (sociální integrace a sociální služby) a 3.2 (integrace romských komunit).

Podporované aktivity v oblasti podpory 3.3 OP LZZ:  pracovní a bilanční diagnostika  motivační kurzy  poradenství  odborné vzdělávání  rekvalifikace  zajištění odborných praxí, stáží apod.  místa na zkoušku  zprostředkování zaměstnání či umístění na existující pracovní místo  tvorba pracovních míst  aktivity vedoucí k OSVČ  podpora udržitelnosti míst (poradenství, vzdělávání) Oblast podpory 3.3 OP LZZ

Důraz je kladen na:  znalost cílové skupiny a její jednoznačné vymezení (analýza CS)  zkušenosti žadatele / parterů s CS  přímou práci se zvolenou CS  komplexnost a provázanost aktivit, vhodné zvolení aktivit s ohledem na CS  tvorbu nových pracovních míst a uplatnění na trhu práce (specifická kritéria)

Oblast podpory 3.3 OP LZZ Další výzva (poslední v tomto období):  pravděpodobně přelom 2012 / 2013  alokace cca Kč (odhad) Jedná se zatím o předběžný plán – možnost že tato výzva již vyhlášena nebude (realokace prostředků mezi oblastmi podpory). Sledujte

Oblast podpory 2.1 OP LZZ Aktuální výzva na grantové projekty:  vyhlášení: – (12 hod.)  alokace: Kč  výše dotace na projekt: – Kč  délka projektů – max. 2 roky  územní dopad – celá ČR včetně Prahy  omezení – jeden žadatel smí předložit max. 2 projekty (odlišně zaměřené) Výzva bude dostupná v nejbližších dnech na

Oblast podpory 2.1 OP LZZ Základní charakteristika výzvy:  cílové skupiny: zájemci a uchazeči o zaměstnání, zejména osoby, kterým je věnována zvýšená péče při zprostředkování zaměstnání (zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti)  žadatelé: NNO (viz výše), organizace sociálních partnerů, vzdělávací a poradenské organizace  podporované aktivity: motivační kurzy, poradenství, pracovní a bilanční diagnostika, rekvalifikace, zprostředkování zaměstnání, tvorba pracovních míst, doprovodné a podpůrné aktivity

Oblast podpory 2.1 OP LZZ Další výzva (poslední v tomto období):  pravděpodobně přelom 2012 / 2013  alokace cca Kč (odhad) Jedná se zatím o předběžné informace. Sledujte

Závěrečné informace Veškeré informace k vyhlášeným výzvám včetně jejich příloh (i harmonogram dalších výzev) lze nalézt na Dotazy, nejasnosti, konzultace:  semináře pro žadatele  časté dotazy  kontaktní osoby – ové a telefonické dotazy

Děkuji za pozornost! PhDr. Josef Vošmik Oddělení realizace programů – zaměstnanost Odbor implementace fondů EU, MPSV Prosím využívejte kontakty uvedené v jednotlivých výzvách!