PREZENTACE KANDIDÁTA NA REKTORA UJEP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Advertisements

Přijímací řízení.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Vlastní hodnocení školy
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Dlouhodobé záměry, výroční zprávy a hodnocení činnosti F. Ježek Komise pro strategie a rozvoj 15. června 2006.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Rektor Zdroj:
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vlastní hodnocení školy
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
RVŠ a financování výzkumu, vývoje a inovací 17. září 2009 Karolinum RVŠ pokládá za neproduktivní další diskusi k tématu VaVaI bez navýšení finančních prostředků.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Jakub Fischer kandidát na předsedu RVŠ pro období
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Vize úspěšné univerzity Stanislav Novák „Demokracie vyžaduje charakter a vzdělanost“ Martin Černohorský.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Soukromé vysoké školy do Akreditaci získalo celkem41 SVŠ reálně působí40 SVŠ 1 SVŠ se spojila s VVŠ.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Prof. RNDr. Zdeněk Stuchlík, CSc kandidát na funkci děkana FPF SU
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Plénum ČKR1 Priority RVŠ Teze programového prohlášení Rady vysokých škol.
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Prof. Ing. Vilém Podrázský, CSc. – představení kandidáta nar , Havlíčkův Brod, ČR, ženatý, bezdětný Zaměstnání, akademické funkce: 2003, 2006,
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Kandidát na rektora JU prof. Ing. Miloslav Šoch, CSc., dr. h. c., 2016.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Systém zajišťování kvality na UK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fond rozvoje sdružení CESNET
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
PHmax ve středním vzdělávání
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Transkript prezentace:

PREZENTACE KANDIDÁTA NA REKTORA UJEP Prof. Dr. Ing. František Holešovský

Hlavní cíle: Vytvoření koncepce a strategie výstavby Kampusu UJEP a uvolňování objektů. Zefektivnění všech složek vedení univerzity. Zvýšení kvality informací a vzájemné komunikace mezi vedením a součástmi UJEP. Podpora rozvoje pedagogické a vědecké úrovně všech součástí UJEP. Vytvoření Fakulty zdravotnických studií.

ŽIVOTOPIS Prof. Dr. Ing. Holešovský František – Nar. 1950, vyučen automechanikem v AZNP Mladá Boleslav, po SPŠ absolvoval studium na ČVUT v  Praze v  oboru Strojírenská technologie. Do roku 1985 pracoval jako dispečer, mistr a vedoucí výroby. Od roku 1989 na Pedagogické fakultě Univerzity J.E.Purkyně v Ústí nad Labem, v roce 1994-95 byl proděkanem pro rozvoj a mimořádné formy studia PF, od listopadu 1998 byl jmenován ředitelem Ústavu techniky a řízení výroby UJEP, v roce 2001 byl krátce ve funkci prorektora UJEP pro studium a pedagogiku, od roku 2006 děkan Fakulty výrobních technologií a managementu . V roce 1997 na TU v Liberci ukončil doktorské studium složením rigorózní zkoušky a obhajobou dizertační práce „Význam časové závislosti řezné síly při broušení rotačních ploch“. Na VŠB TU v Ostravě roku 2001 předložil a obhájil habilitační práci a byl jmenován docentem. Na podzim 2007 úspěšně zakončil profesorské jmenovací řízení na VŠB TU v Ostravě. Ve svém výzkumu se zaměřuje na oblast broušení, zejména na vztah vstupních a procesních parametrů k integritě broušené plochy a oblast dynamické únosnosti povrchu. Prof. Holešovský se aktivně zúčastnil řady konferencí v ČR i zahraničí, ve své oblasti je uznávaným odborníkem v ČR i v zahraničí. Je autorem řady odborných článků, autorem a spoluatorem několika monografií, publikací a dalších odborných statí, řešil více jak 30 externích projektů. Je autorem 4 úspěšně akreditovaných studijních programů. Prof.Dr.Ing.František Holešovský je členem Společnosti pro obráběcí stroje, předsedou České společnosti strojírenské technologie, členem a předsedou komisí SZZ a členem komisí doktorského studia na ČVUT v Praze, ZČU v Plzni, TU v Liberci a UTB ve Zlíně, členem redakčních rad odborných časopisů v ČR i zahraničí, zakladatelem kongresu ICPM .  

INVESTICE

INVESTICE Kampus, provedení analýzy udržitelnosti, rozbor financování, koncepce a strategie výstavby projednání s městem, s krajem, MŠMT a vládou. Určení jednoho zodpovědného pracovníka za výstavbu (přijetí). Koncepce prostorového zabezpečení fakult před výstavbou (dokončením) kampusu včetně analýzy využití uvolňovaných budov.

INVESTICE Vytvoření strategie výstavby kampusu, určení reálného harmonogramu a s tím řešení souvisejících činností (uvolňování budov, stěhování, vliv na průběh výuky atd.). Zajištění reálného způsobu financování. Včasné a transparentní provádění výběrových řízení a kontrol průběhu výstavby.

INVESTICE V souladu s harmonogramem výstavby a dislokací, financování jiných nezbytných činností po analýze optimálního postupu. Odprodej areálu Vaňov a využití prostředků ke zhodnocení kolejí a k výstavbě kampusu. Podpora přístrojového, výukového a tech-nického vybavení výuky.

VZDĚLÁVACÍ ČINNOST

PEDAGOGICKÁ ČINNOST Určení dlouhodobé koncepce univerzity jako univerzity výukové s výzkumnými prvky. Dosažení stanovených parametrů univerzity, analýza stavu, opatření k dosažení cíle. Stanovení strategie a postupných kroků pro zajištění uvedené pozice univerzity ve spolupráci s vedením fakult, VR a AS.

PEDAGOGICKÁ ČINNOST Koncepce studijních programů součástí UJEP včetně personálního zabezpečení, strategie zabezpečení a koncepce součástí podle novely VŠ zákona. Stanovení počtu studentů na jednotlivých součástech UJEP vzhledem k novému systému rozdělování finanční dotace z MŠMT. Vytvoření funkční strategie a koncepce univerzity na základě detailního vyhodnocení DZ 2006-2010, možností univerzity a aktuálních vnějších podmínek.

PEDAGOGICKÁ ČINNOST Stabilizace Ústavu zdravotnických studií a jeho transformace na Fakultu zdravotnických studií společně s vedením ústavu. Akreditace nových studijních programů a oborů zvláště potřebných pro rozvoj regionu a jedinečných v ČR. Reakreditace studijních programů a oborů, které jsou potřebné pro region a které vykazují zájem studentů. Podpora programů a oborů vykazujících znaky excelence. Akreditace doktorských studijních programů tak, aby každá fakulta měla akreditován alespoň 1 program.

VĚDECKÁ, VÝZKUMNÁ A TVŮRČÍ ČINNOST

VĚDA, VÝZKUM A TVŮRČÍ ČINNOST Koncepce a strategie VaV a tvůrčích činností. Určení prioritních oblastí univerzity v oblasti základního a aplikovaného výzkumu, strategie financování. Vyvážená prezentace a popularizace činnosti všech složek univerzity na veřejnosti. Výrazná podpora tvůrčí činnosti se znaky excelence, činnosti potřebné pro region a zvyšující kvalitativní pozici univerzity.

INTERNACIONALIZACE

INTERNACIONALIZACE hodnocení zkoušek. Úplná implementace systému ECTS včetně hodnocení zkoušek. Zvýšení počtu zahraničních studentů zejména v doktorských studijních programech. Zlepšení systému zahraničních pobytů pro studenty. Vyhledání a navázání prioritní spolupráce se zahraničím v oblasti výzkumu a tvůrčích činností.

STUDENTI A UNIVERZITA

Ve spolupráci se SKAS: Analýza počtu zvláštních studentů a propado- vosti, zjištění důvodů neúspěšného ukončování studia. Zlepšení kvality stravování, ať už výstavbou centrální menzy nebo rychlým řešením pestrosti jídel, rozsahu a způsobu odběru stravy.

ŘÍZENÍ

ŘÍZENÍ Analýza (audit) činností složek rektorátu včetně vedení univerzity a jejich optimalizace vzhledem k pracovní náplni. Snížení počtu prorektorů o jednoho s návratem ke 3 prorektorům. Audit činnosti CI a jeho optimalizace vzhledem k požadavkům rektorátu a potřebám součástí UJEP.

ŘÍZENÍ Revize současných předpisů univerzity a zavedení chybějících předpisů k podpoře činnosti – Směrnice o ochraně duševního vlastnictví (revize směrnice 4/2009), Směrnice o ochraně důvěrných informací atd. Vytvoření servisu pro součásti k vypracování přihlášek vynálezů, užitných vzorů a dalších. Vytvoření systému cíleného předávání informací o vyhlašovaných projektech, grantových soutěžích a zahraničních pobytech.

ŘÍZENÍ V návaznosti na DZ MŠMT připravit metodiku rozdělování rozpočtu uvnitř UJEP na léta 2012-2015. Zefektivnění zahraničních cest vedení univerzity, výsledky těchto cest budou prezentovány na kolegiu rektora. Provedení analýzy stravování pro UJEP; vedení UJEP nebude privilegováno přidělováním stravenek Sorbit, bude zprůhledněn systém stravování a provedena změna systému pro zvýšení rozsahu a kvality jídel v menze pro všechny zaměstnance a studenty.

ŘÍZENÍ Kariérní řád, motivační kriteria, otázka systematizace pracovních míst, podpora a udržení mladých talentovaných akademických pracovníků. Kvalitní a vyvážená prezentace jednotlivých součástí univerzity, jejich výsledků jak v pedagogické, tak ve výzkumné a tvůrčí činnosti. Zlepšení činnosti PR UJEP. Vytvoření podmínek a pomoc pro dosažení výrazného kvalitativního růstu všech součástí UJEP.

DĚKUJI ZA POZORNOST