Souhrnné informace o realizaci projektů v rámci Institucionálního rozvojového plánu 2012 na Teologické fakultě Jihočeské univerzity Doc. ThDr. Rudolf Svoboda,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Návrh komunitního plánu na rok
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Představení zajímavých projektů OPVK
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Biologické centrum AV ČR, v. v. i. Hospodaření instituce Úprava rozpočtu.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Vnitřní oponentní řízení rozvojových projektů ZČU za rok 2011 INKLUZE-11: Systém podpory znevýhodněných studentů: Podpora integrace zdravotně handicapovaných.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Rozvoj sociálních služeb v Pardubickém kraji Evaluace projektu rozvoj metod sociální práce a tvorba kritérií efektivity služeb.
Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fond rozvoje sdružení CESNET
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
IP Alena Kopáčková (DFP)
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Institucionální program
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Intenzivní podpora škol
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Transkript prezentace:

Souhrnné informace o realizaci projektů v rámci Institucionálního rozvojového plánu 2012 na Teologické fakultě Jihočeské univerzity Doc. ThDr. Rudolf Svoboda, Th.D. proděkan pro rozvoj

Teologická fakulta Projekty IRP realizované v roce 2012 PONázev projektuGarant projektu Náklady projektu 1 Vnitřní systém hodnocení výsledů VaV na TF JU Mgr. Michal Opatrný, Dr.theol ,- 3 Podpora mobilit studentů a akademických pracovníků na TF JU Mgr. Leona Šťastná ,- 4 Propagace studijních oblastí teologie, filosofie, sociální a charitativní práce a volnočasové pedagogiky doc. ThDr. Rudolf Svoboda, Th.D ,- 5 Rozvoj sítě klinických pracovišť TF JU a vytváření nového modelu spolupráce Mgr. Magdalena Ehrlichová ,- 6 Rozvoj přístupového a výukového systému pro efektivní TF v r Ing. Jindřiška Hledíková ,36 Celkem dotace ,36

Teologická fakulta Cíle a indikátory_PO 1 Globální cíl: vytvoření Kariérního a motivačního řádu pro akademiky TF JU – tento cíl byl naplněním jednotlivých dílčích cílů splněn k Indikátory: naplněny – analýza stávající situace ve VaV na TF JU – 4 návštěvy spolupracujících institucí – diskusní setkání nad návrhem kariérního a motivačního řádu pro akademiky TF JU – Kariérní a motivační řád TF JU pro akademiky

Teologická fakulta Cíle a indikátory_PO 3 Globální cíl: zvyšování konkurenceschopnosti JU, zvyšování povědomosti o TF JU resp. o JU v zahraničí, zlepšování mezinárodní spolupráce VŠ – tento cíl byl skrze jednotlivé výjezdy studentů i akademických pracovníků k splněn Indikátory: naplněny – Počet studentských výjezdů: 6 (původní hodnota 4) – Počet studentoměsíců: 15 – Cílové země: Rakousko, Německo, Velká Británie, Belgie – Počet výjezdů ak. pracovníků: 4 – Počet měsíců: 5,5 – Cílové země: Německo, Rakousko

Teologická fakulta Cíle a indikátory_PO 4 Globální cíl: Globálním cílem je zlepšení propagace jednotlivých studijních oblastí na TF JU. – tento cíl byl k splněn Indikátory: naplněny – 4 sady propagačních materiálů pro studijní oblasti – teologie, religionistika, sociální a charitativní práce, volnočasová pedagogika – 6 zapojených odborníků (4 původně) – 200 oslovených institucí zasláním propagačního materiálu; vytvořeny databáze kontaktů pro výše zmíněné studijní oblasti

Teologická fakulta Cíle a indikátory_PO 5 Globální cíl: rozšíření sítě klinických pracovišť TF JU a rozvoj spolupráce s těmito pracovišti – tento cíl byl postupným naplněním dílčích cílů k splněn Indikátory: naplněny – 8 (6) uzavřených smluv s pracovišti pro oblast sociální – 6 uzavřených smluv s pracovišti pro oblast pedagogiky – 1 návrh modelu vzájemné komunikace pro zajištění studentské praxe – 26 (12) návštěv institucí, se kterými byla uzavřena smlouva – 1 manuál pro studenty – 2 diskusní setkání pro zástupce fakulty a klinických pracovišť

Teologická fakulta Cíle a indikátory_PO 6 Globální cíl: přehledné a bezpečné zázemí výuky a rozšíření materiálně technické základny pro realizaci vzdělávání – postupným naplněním dílčích cílů byl globální cíl k splněn Indikátory: naplněny se schválenými změnami – přístupový systém ve 4 podlažích budovy TF – 17 (20) učeben vybavených přístupem – 5 (3) místností vybavených AV technikou – 90 osob využívajících přístupový systém (+ studenti)

Teologická fakulta Provedené změny v projektech_I PO 1 – v průběhu projektu došlo k mírné změně ve využití finančních prostředků, částka 2 000,- Kč byla využita na překladatelské služby PO 3 – původně nezávazně plánované studentské pobyty se neuskutečnily, ale na základě výběrových řízení byli vybráni další studenti, kteří absolvovali pobyt na zahraniční instituci – změnou studentů došlo i ke změně cílových destinací ke změně cílové destinace došlo u akademického pracovníka Mgr. Františka Štěcha, Th.D., který v dubnu 2012 dostal nabídku z TU Dortmund pro zpracování habilitační práce na této instituci PO 4 – kontakt s institucemi původně plánováno 24 cest proběhl ově a telefonicky, ušetřené finance byly využity na přípravu a tisk propagačních materiálů se zapojením nové vizuální identity univerzity

Teologická fakulta Provedené změny v projektech_II PO 5 – v projektu došlo ke změnám, které neměli vliv na cíle ani na stanovené indikátory projektu. Byla převedena částka ,- Kč z položek mzdy a odvody pojistného do položky odměny - převod částky schválen Vzhledem k pozdějšímu schválení financí ze strany ministerstva došlo k úpravě harmonogramu. PO 6 – změna v indikátorech – schválena , v průběhu realizace projektu došlo ke změně v indikátorech z původně plánovaných 3 učeben vybavených AV technikou, bylo touto technikou vybaveno 5 místností. 1 z původně plánovaných místností byla vybavena již v roce 2011 z jiných zdrojů a při změně místnosti bylo zjištěno, že místo interaktivní tabule bude lépe vyhovovat plátno a projektor, také snížením původně plánované ceny techniky díky VŘ bylo možno počet místností pro vybavení navýšit.

Teologická fakulta Využitelnost výstupů v budoucnosti_I PO 1 – Kariérní a motivační řád pro akademiky TF JU byl vydán jako opatření děkana, tím je zajištěna jeho platnost i v následujících letech pro jeho platnost nejsou další finanční prostředky třeba PO 3 – osobním kontaktem jednotlivých akademických pracovníků a studentů s lidmi na cílových institucích došlo k prohloubení vazeb a vytvoření vazeb na osobnější bázi, další interakce mezi naší fakultou a institucemi bude probíhat v rámci dalších dotačních programů a zahraniční spolupráce naší fakulty. Zlepšením jazykových schopností studentů došlo k zvýšení konkurenceschopnosti naších studentů na trhu práce, a u akademiků došlo k zvýšení konkurenceschopnosti fakulty v možnosti nabízet výuku i zahraničním studentům

Teologická fakulta Využitelnost výstupů v budoucnosti_II PO 4 – propagační materiály jsou vytvořeny tak, aby mohly být používány minimálně v letech tím je zajištěna udržitelnost na další 3 roky PO 5 –smlouvy o klinickém pracovišti jsou uzavřeny na dobu neurčitou. Nově navázané kontakty umožňují TF JU být v užším kontaktu s realitou praxe. Již v tomto roce byly na základě konkrétního zájmu organizací otevřeny společné projekty mezi fakultou a organizacemi, do jejichž zpracování jsou zapojeni i studenti TF JU v rámci jejich praxí či přípravy závěrečných prací. Nastavené podmínky vzájemného kontaktu bude fakulta schopna zajistit ze svých prostředků. Díky práci na projektu jsme zaznamenali nové a potřebné aspekty rozvoje studentské praxe směrem ke vzdělávání a podpoře konzultantů, kteří se věnují vedení praxe studenta na pracovišti. Na tuto oblast bychom se do budoucna rádi zaměřili, např. formou řešení nových projektů.

Teologická fakulta Využitelnost výstupů v budoucnosti_III PO 6 – Přístupový systém je součástí celouniverzitního systému, záruční lhůta je 3 roky, je zajištěn centrální servis preventivní i následný. AV technika – případný servis bude zajištěn z neinvestičních prostředků fakulty. Obnovení technického zázemí po 5-8 letech zajistí fakulta buď vlastními investičními prostředky nebo jinými dostupnými finančními zdroji.

Teologická fakulta Shrnutí_I Celkem přiděleno prostředků: – ,- Kč Celkem využito prostředků: – ,36 Kč Ušetřené peníze převedeny: – prostředky na „investice“ ve výši Kč ,- byly převedeny na základě dohody na projekt č. IRP12D09/REK CŽV – Ušetřené prostředky na „neinvestice“ ve výši Kč ,64 byly převedeny na projekt IRP12 D34/REK s názvem Celouniverzitní aktivity vedoucí k posílení efektivity podpůrných procesů

Teologická fakulta Shrnutí_II Stanoveny indikátory byly naplněny v některých případech překročeny Ke změně indikátorů došlo v projektu IRP12D35/TF – změna byla schválena Indikátor v projektu IRP12 D23/TF byl naplněn jiným než původně plánovaným způsobem

Děkuji za pozornost