Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD"— Transkript prezentace:

1 KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
3. setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji Systémový projekt MPSV Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD Milan Klára je metodička aktivity! ;-)

2 Základní informace Termín realizace: Počet zapojených krajů: 12 Počet zapojených pracovišť OSPOD: 120 v Ústeckém kraji se zapojilo aktivně zapojilo 15 z 16 OSPODů Projekt je zaměřen na posílení kapacit na pracovištích orgánů sociálně-právní ochrany dětí v oblasti síťování a vytváření sítí služeb pro ohrožené děti a rodiny na lokální úrovni, dále na zajištění kvalitních statistických dat nutných pro výkon sociálně-právní ochrany dětí, nastavení celoživotního vzdělávání a zvyšování kvalifikace pracovníků SPOD a na podporu a rozvoj náhradní rodinné péče s důrazem na pěstounskou péči. Aktivita 3 Celoživotní vzdělávání Aktivita 2 Monitorování a řízení kvality Aktivita 4 Náhradní rodinná péče Aktivita 1 Podpora a rozvoj služeb Milan Přímé a aktivní zapojení krajů v průběhu celé realizace projektu. Nepřímé zapojení krajů, sdílení výstupů, připomínkování, dílčí pilotní ověřování v krajích.

3 Klíčová aktivita 1- podaktivity, cíle:
Podpora lokálních síťařů (LS) pro zapojené OSPOD, kraje Definice a vytvoření této lokální pozice, možnosti implementace pozice do systému Průběžné metodické vedení lokálních síťařů Zajištění sdílení zkušeností, propojování aktérů, podpora komunikace v síti služeb Analýza lokálních sítí služeb, vytváření modelu minimální sítě služeb 1. Podpora síťování služeb na lokální úrovni Analýza preventivních služeb pro ohrožené rodiny a děti v ČR Analýza systémů preventivních služeb v zahraničí, vč. příkladů dobré praxe Vytvoření modelu preventivních služeb v ČR – syntéza obou analýz 2. Preventivní služby na podporu rodiny – 2018 Analýza inovativních přístupů a služeb pro ohrožené rodiny a děti Vytvoření metodik k vytipovaným potřebným službám Pilotní ověření vytipovaných služeb na vybraném území 3. Inovativní služby na podporu rodiny Zapracování výstupů podaktivit do systému – pilotní oblasti Přenos dobré praxe napříč kraji v ČR 4. Implementace výstupů do systému – v pilotních územích Klára Projekt je 3 letý!!

4 Výstupy aktivity Model minimální sítě služeb, metodika pro vytvoření minimální sítě služeb Metodika lokálního síťování a práce a vedení lokálních síťařů Interaktivní katalog jevů a služeb Analýza preventivních služeb pro ohrožené rodiny a děti v ČR Analýza systémů preventivních služeb v zahraničí, vč. příkladů dobré praxe Model systému preventivních služeb na podporu rodiny v České republice včetně návrhu systémového ukotvení těchto služeb Analýza inovativních přístupů a služeb pro ohrožené rodiny a děti

5 Děkuji za pozornost, budeme se těšit na spolupráci
Interaktivní katalog: katalog.pravonadetstvi.cz Výstupy projektu na: Prezentovala: Mgr. Světla Veselá Nová Zpracovala: Mgr. Klára Joklová Projektový


Stáhnout ppt "KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD"

Podobné prezentace


Reklamy Google