Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Zuzana Drhová, Zelený kruh
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Strategický plán rozvoje města Tišnov Úvodní prezentace
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Michal Musil 10. listopadu 2011
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Zdaňování stálé provozovny - aktuální pohled Finanční správy ČR
Veřejné projednání koncepce Ústí nad Labem, Palác ZDAR STRATEGIE ROZVOJE MĚSTA Ústí nad Labem 2015 – 2020 POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce Aktuální informace o projektu
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Informace o stavu prací na II. plánovací cyklus Zpracovali: Ing. Mgr. Michal Pravec, Ing. Martin Pytloun.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Posuzování vlivů na ŽP Veronika Tomoszková
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Posuzování vlivů na ŽP Veronika Tomoszková
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Posuzování vlivů záměrů a koncepcí na životní prostředí
Posuzování vlivů na ŽP Jana Dudová.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad Labem,

Posouzení vlivů koncepce na ŽP (SEA) Legislativní základ - Zákon č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na ŽP (ČR) - (Directive 2001/42/ES – SEA (EU)) Obligatorní i dobrovolné kroky

Cíle procedury SEA Vyhodnotit vlivy koncepce na ŽP (Naturu 2000, veřejné zdraví) Doporučit zmírňovací opatření, varianty řešení, apod. Doporučit úpravy Koncepce již v době jeho přípravy (Ex ante) Umožnit zapojení veřejnosti – klíčových aktérů (informace, připomínky) Zlepšit kvalitu zpracovávané koncepce, eliminovat konflikty

Jednotlivé kroky procedury SEA (1) Obligatorní - stanovené předpisy - vymahatelné - nezbytné minimum dle zákona Dobrovolné - zlepšují šance dosažení cílů - nevymahatelné (doporučené) - metodika (další kroky i rozšíření povinných kroků) - Hlavní rozdíl: rozšířené zapojení veřejnosti (informace, připomínky)

Jednotlivé kroky procedury SEA (2) Informace o přípravě zpracování Koncepce (P) – viz prezentace p. Sýkory Úvodní seminář (P) Zpracování oznámení (P), předložení oznámení KÚ (P) Zjišťovací řízení (zveřejnění a připomínkování oznámení), závěry (KÚ) Zpracování Vyhodnocení (SEA report) o vlivech na ŽP (SEA tým) Veřejné projednání Vyhodnocení a Koncepce (P) Závěrečné stanovisko ke Koncepci (KÚ)

Postup v aktuální fázi Informování veřejnosti a klíčových aktérů - Úvodní seminář - Internetová stránka SMUL ( - rozesílání informací dle ového seznamu adresátů Spolupráce s pořizovatelem i zpracovateli Strategie Žádost o stanovisko k vlivu na lokality Natury 2000 Zpracování a předložení oznámení Úvodní veřejný seminář

Očekávání: impulsy, připomínky, návrhy, doporučení Formy vznášení připomínek - na úvodním semináři - prostřednictvím u - v reakci na zveřejnění oznámení Nakládání s připomínkami - vypořádání (registrace, zapracování, zdůvodnění nezařazení) – SEA tým - předání všech připomínek pořizovateli – SEA tým - předání všech připomínek KÚ - P

Harmonogram Úvodní seminář – září 2007 Fakultativní možnost vznášení připomínek – září 2007 Zveřejnění oznámení – říjen 2007 Možnost vznášení připomínek k oznámení – říjen 2007 Závěry zjišťovacího řízení - listopad 2007 Zpracování a zveřejnění vyhodnocení (SEA report) – listopad 2007 Obligatorní veřejné projednání – prosinec 2007/leden 2008 Stanovisko KÚ ke koncepci – leden 2008

Hlavní adresy Informace www. env.cz, www. Připomínky Dotazy