Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„Váš kraj, Váš rozpočet“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„Váš kraj, Váš rozpočet“"— Transkript prezentace:

1 „Váš kraj, Váš rozpočet“

2 Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“
Občané JMK mají již potřetí možnost aktivně se podílet na přípravě rozpočtu kraje. Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu zpracován a v souladu s právními předpisy zveřejněn 15 dní před projednáváním v zastupitelstvu kraje. Své připomínky mohou uplatňovat buď písemně, anebo ústně přímo při zasedání zastupitelstva. Cíl projektu: rozšíření možnosti zapojení občanů do přípravy návrhu rozpočtu Jihomoravského kraje. Projekt umožňuje občanům Jihomoravského kraje vyjádřit své priority, kterým by se měl Jihomoravský kraj podle jejich názoru v roce 2015 věnovat, již ve fázi přípravy návrhu rozpočtu.

3 Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“
Forma zapojení občanů do projektu: internetový dotazník zveřejněný na webových stránkách Jihomoravského kraje ( dotazník lze vyplnit prostřednictvím počítače i mobilní techniky (chytré telefony, tablety, apod.)

4 Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“
Obsah dotazníku: 10 oblastí, v každé z nich je uvedeno 5 konkrétních aktivit. Občan vybírá z padesáti aktivit, maximálně může zvolit 10 aktivit. Občan může vznést i konkrétní podnět k návrhu rozpočtu. Pro lepší orientaci bude mít občan k dispozici informace o schváleném rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2014.

5 Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“
Oblasti, z nichž vybírá občan své priority: Rozvoj venkova a zemědělství Doprava a dopravní obslužnost Školství, tělovýchova a zájmová činnost Kultura a památková péče Regionální rozvoj Zdravotnictví Ochrana životního prostředí Sociální služby Požární ochrana, integrovaný záchranný systém a bezpečnost Zajištění chodu krajského úřadu a samospráva, propagace JMK

6 Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“
Identifikační údaje: Občané v dotazníku vyplní základní identifikační údaje: název obce, kde má občan trvalé bydliště, případně vlastní nemovitost, poštovní směrovací číslo obce, ová adresa (nepovinný údaj). Identifikační údaje se rozšiřují o nové kategorie, umožňující kvalitnější a podrobnější vyhodnocení dotazníku: věk, nejvyšší dosažené vzdělání, pohlaví. Pokud občan uvede ovou adresu, obdrží odpověď hejtmana Jihomoravského kraje s informacemi o způsobu zpracování a vyhodnocení dotazníku a zveřejnění výsledků dotazníkového šetření.

7 Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“
Zpracování a vyhodnocení dotazníků: Zpracovány a vyhodnoceny budou pouze dotazníky občanů, kteří mají bydliště nebo vlastní nemovitost na území Jihomoravského kraje, (tj. dotazníky s uvedením obce a PSČ z Jihomoravského kraje). Výsledky dotazníkového šetření a konkrétní podněty k návrhu rozpočtu budou předány Radě Jihomoravského kraje, která se jimi bude v rámci přípravy rozpočtu zabývat. Vyhodnocení preferencí občanů, kteří se zapojili do dotazníkového šetření, bude zveřejněno na internetových stránkách Jihomoravského kraje.

8 Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“
Harmonogram realizace projektu: – hlasování občanů zveřejnění preferencí občanů na internetových stránkách kraje RJMK projedná zprávu o výsledcích dotazníkového šetření včetně konkrétních podnětů občanů k návrhu rozpočtu zveřejnění návrhu rozpočtu JMK na rok 2015 na úřední desce a webových stránkách kraje schválení rozpočtu JMK na rok 2015


Stáhnout ppt "„Váš kraj, Váš rozpočet“"

Podobné prezentace


Reklamy Google