SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
Návrh komunitního plánu na rok
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
Dobrovolnické centrum při Farní Charitě Litomyšl
Sociální služby SOZ.
Přinášíme světlo do života potřebným
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
TyfloCentrum ČR, obecně prospěšná společnost
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Finanční možností svépomocných skupin
Sociálně rehabilitační centrum
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
1 Dobrovolnictví v sociálních službách Mgr. Jindřiška Návarová.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Sdružení Podané ruce, o.s.
2014.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Denní centrum SVÍTÁNÍ, o.p.s.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Diakonie Církve bratrské KONTAKT: Michaela Veselá Koněvova 151/24, Praha 3 – Žižkov tel.: ,
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sociálně terapeutické dílny
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII

Slezská diakonie je nestátní nezisková organizace, která poskytuje své služby v sociálně - zdravotní oblasti. Svou činnost zakotvuje na praktické realizaci biblických zásad lásky a služby lidem potřebným a lidem v nouzi. V centru pozornosti Slezské diakonie stojí lidé s postižením, senioři, lidé bez domova a všichni ti, kteří se dostali do nejrůznějších těžkých životních situací.

O dobrovolnictví ve Slezské diakonii  Tradice dobrovolnictví ve Slezské diakonii sahá daleko před rok 1990  V roce 2003 vznik Dobrovolnického centra v Českém Těšíně  V roce 2009 vznikla pobočka Dobrovolnického centra v Ostravě  Program Dobrovolníci ve střediscích Slezské diakonie je akreditován a finančně podporován Ministerstvem Vnitra ČR.  Koordinování dobrovolnictví pro oblast Ostrava, Havířov je podpořeno Magistrátem města Ostravy.

Činnosti dobrovolníků  Individuální práce s uživateli služeb  Pomoc s vedením klubu, aktivit,…  Společnost při rozhovorech  Pomoc při organizování, vedení akcí, výletů,…  Pomoc v oblastech hygieny, stravování,…  Pomoc s administrativou  Dílčí pomoc při rekonstrukcích, drobnějších úpravách, opravách  Pomoc s estetickou výzdobou střediska  Pomoc s propagací  Pomoc při výrobě pomůcek  Pomoc při pracích na zahradě,…  další…..

Benjamín, denní stacionář  Posláním denního stacionáře Benjamín v Krnově je podpořit dospělé lidi s mentálním a kombinovaným postižením v aktivním prožívání dne mezi svými vrstevníky. V průběhu poskytování služby klademe důraz na individuální potřeby klienta, za pomocí vzdělávacích, terapeutických, rehabilitačních a volnočasových činností podporujeme a rozvíjíme jeho dovednosti. V průběhu poskytování služby klademe důraz na individuální potřeby klienta, za pomocí vzdělávacích, terapeutických, rehabilitačních a volnočasových činností podporujeme a rozvíjíme jeho dovednosti.  Cílovou skupinou střediska Benjamín jsou lidé s mentálním a kombinovaným postižením od ukončení povinné školní docházky, s vyšší mírou závislosti na pomoci druhé osoby.

Dobrovolníci ve středisku Slezské diakonie Benjamín, denní stacionář  V roce 2010 mělo uzavřenou smlouvu se střediskem Benjamín 46 dobrovolníků  Za rok 2010 vykonali cca 3143 hodin dobrovolnické činnosti  Široké spektrum dobrovolníků co se týče věku, zkušeností i profesí

Dobrovolníci v denním stacionáři

Dobrovolníci fungující s klienty denního stacionáře odpoledne

Připravujeme i podpůrné a motivační akce pro dobrovolníky

Děkuji za pozornost Bc. Veronika Fofová vedoucí střediska Benjamín, denní stacionář