Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště."— Transkript prezentace:

1 Projekt Volunteering

2 Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště sv. Jiří 13, Praha 6.

3 Poslání: Posláním tohoto projektu je pomoci nemocným a potřebným spočívající v návštěvách primárně dětských domovů, nemocnic, léčeben a domovů důchodců a taky objevení hodnoty nezištní pomoci těm, kteří to potřebují.

4 Cíle na období od 31. 10. 2009 do 31. 8. 2010: - Návštěva vybraných zařízení minimálně jednou týdně. - Rozšíření základny dobrovolníků a jejich aktivní zapojení do organizace projektu. - Účast každého dobrovolníka dvakrát měsíčně. - Zorganizování min. dvou přednášek o dobrovolnictví. - Víkendový výlet pro účastníky projektu. - Udržování projektu po systémové stránce (vždy aktuální dokumentace, web, propagační materiály). - Týdenní workcamp pro zájemce na východu Slovenska, příp. pohraniční části s Ukrajinou.

5 Kdo se může zůčastnit? Zůčastnit se mohou studenti středních a vysokých škol (ale nejen oni) ochotní pomáhat a věnovat svůj čas a úsilí druhým. Kde se bude projekt odehrávat? Léčebná, pečovatelská, nápravná, sociální a výchovná zařízení v Praze a jejím bezprostředním okolí. Kdy se bude projekt odehrávat? V akademickém roce 2009/2010 v soboty od 10:00 do 13:00 hod.

6 Kontakty: Michal Odehnal tel.: +420 728 314 875 Vladimír Škerko tel.: +420 607 996 242 projekt.volunteering@gmail.com www.volunteering.cz www.ucnabaste.cz

7 Zařízení: POHODA – společnost pro normální život lidí s postižením Domov sv. Karla Boromejského

8 POHODA Nestátní nezisková organizace - občanské sdružení Motto: "Každý se může svobodně rozvíjet a jeden druhému má pomáhat, aby byl šťasten tak, jak po tom touží. " (Karel Čapek)

9 Poslání: POHODA poskytováním sociálních služeb podporuje normální, důstojný a plnohodnotný život občanů s mentálním a kombinovaným postižením, případně organickým postižením mozku v místní komunitě. Jde o služby, které maximálně posilují jejich soběstačnost a vlastní kompetence a respektují jejich osobnost, názory a individuální potřeby.

10 V Pohodě budeme dělat Organizování zábavno-kulturních programů

11 Organizování výletů

12 Budeme chodit na kávu, na čaj a učit se o jejich přípravě

13 Domov sv. Karla Boromejského

14 Ve světě starých a nemocných lidí budeme…pomáhat při rehabilitaci

15 pomáhat při ergoterapii

16 připravovat kulturní programy

17 pomáhat při jídle

18 chodit na procházky

19 …a v neposledním řade….dělat lidem společnost

20 Naše nejbližší akce

21 Volunteering Přidej se…. Někdo tě čeká


Stáhnout ppt "Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště."

Podobné prezentace


Reklamy Google