Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení."— Transkript prezentace:

1 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let

2 FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení pro péči o duševně nemocné. Prvním střediskem byla Želiv, kde fungovalo chráněné bydlení a chráněné dílny. K rozdělení “federálního” Fokusu a vzniku FOKUSU Vysočina jako samostatného právního subjektu došlo v roce 1992.

3 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V roce 1995 se služby přesunuly do Havlíčkova Brodu a Pelhřimova, kde se zpočátku rozvíjely hlavně programy pracovní rehabilitace - chráněné dílny. Tato dvě střediska se postupně rozvíjela, důraz se posunoval na práci s uživateli v jejich přirozeném prostředí.

4 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Od roku 1998 do roku 2005 provozoval FOKUS Kontaktní centra, která zajišťovala široké spektrum drogových služeb v regionech Havlíčkův Brod a Pelhřimov.

5 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V roce 2001 a 2002 zakládá FOKUS Vysočina spolu s dalším neziskovými organizacemi v kraji Vysočina Dobrovolnická centra. Ta zajišťují rozvoj dobrovolnických programů v regionech Havlíčkův Brod, Pelhřimov a Chotěboř (2004).

6 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Od roku 2004 rozšířil FOKUS Vysočina svou činnost do Chotěboře převzetím tehdy městského Denního stacionáře pro osoby s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením. Krátce nato zde vznikly také terénní služby určené duševně nemocným.

7 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V září 2005 vzniká nové středisko poskytující služby osobám s duševním onemocněním v Hlinsku. Součástí tohoto střediska je od začátku i dobrovolnický program.

8 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V únoru 2006 došlo díky grantu z prostředků Společného regionálního operačního programu (SROP) k rozšíření služeb o Tým podpory v zaměstnávání, který se specializuje na zvýšení zaměstnatelnosti osob se zdravotním handicapem v regionech Havlíčkův Brod a Pelhřimov.

9 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V roce 2007 skončila podpora tohoto projektu z programu SROP a služba byla zaregistrována jako tým podpory v zaměstnávání (sociální rehabilitace) a byla zahrnuta do sítě sociálních služeb.

10 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Od roku 2007 poskytuje FOKUS Vysočina podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách tyto sociální služby: sociální rehabilitace (H. Brod, Pelhřimov, Chotěboř, Hlinsko), chráněné bydlení (H. Brod, Pelhřimov), sociálně terapeutické dílny (H. Brod, Pelhřimov), denní stacionář (Chotěboř), osobní asistence (Chotěboř).

11 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Vedle služeb zaměřených na zlepšení sociálních dovedností poskytuje FOKUS i služby zacílené na integraci do pracovního procesu. Provozuje sedm chráněných dílen, ve kterých zaměstnává převážně osoby s duševním onemocněním, případně i s jiným zdravotním postižením. Práce v dílnách má přímou návaznost v programech podpory v zaměstnávání, které již probíhají na otevřeném trhu práce.

12 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let Od 1. ledna 2010 je část našich služeb – sociální rehabilitace a sociálně terapeutické dílny - financována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

13 FOKUS Vysočina v průběhu 20 let V roce 2011 plánujeme poskytovat služby ve stávajícím rozsahu a kvalitě.


Stáhnout ppt "FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení."

Podobné prezentace


Reklamy Google