Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl."— Transkript prezentace:

1 FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl

2 Poslání Farní charita Litomyšl je nestátní nezisková organizace, která svou činností navazuje na myšlenku sociální činnosti katolické církve, jež na území českého státu působí již od středověku. Naším posláním je charita (latinsky "caritas") - aktivní, pomáhající láska. Program charity - pomoc lidem v nouzi bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti či náboženskému vyznání.

3 Statut organizace Farní charita Litomyšl má statut církevní právnické osoby; jejím zřizovatelem je Biskupství královéhradecké. Jsme členem sítě nestátních neziskových organizací, sdružených v Charitě Česká republika, která je největším nestátním poskytovatelem sociální zdravotních služeb České Republice. Charita Česká republika je členem mezinárodní sítě charitních organizací evropských zemí Caritas Europa a celosvětové sítě Caritas Internationalis.

4 Naše činnost Farní charita Litomyšl působí na Litomyšlsku od 8.února 1993. Všechny služby Farní charity Litomyšl jsou koncipovány tak, aby podporovaly setrvání potřebných lidí v jejich domácím rodinném prostředí, zachování jejich sociálních vazeb, vlastního životního stylu i zvyklostí, a pomáhaly předcházet všem formám sociálního vyloučení lidí, kteří z důvodu nemoci, věku či jiného handicapu přestávají být soběstační.

5 Naše služby Podpora setrvání seniora v rodině: A) terénní služby: Charitní ošetřovatelská služba Charitní pečovatelská služba B) pobytová služba: Respitní péče Jindra Podpora fungování rodin s dětmi: Terénní služba Sanace rodiny – registrována od února 2011

6 Další činnost Půjčovna kompenzační pomůcek Charitní šatník Kulturní služby Dobrovolnictví

7 Cílová skupina Charitní ošetřovatelská služba: -lidé, kteří mají lékařem indikovanou zdravotní péčí z Litomyšle a okolí (podle spádového území zdravotních pojišťoven). Charitní pečovatelská služba: -dospělí a senioři, kteří vzhledem ke svému věku, zdravotnímu stavu, chronickému onemocnění či postižení nejsou schopni si zajistit běžné denní činnosti v péči o sebe a svoji domácnost. -rodiny s dětmi, jejichž životní situace vyžaduje pomoc další fyzické osoby. -Služba je poskytovaná občanům z Litomyšle a z jejího okolí do vzdálenosti 10km.

8 Cílová skupina Respitní péče Jindra: -Senioři a osoby se zdravotním postižením starší 50ti let, kteří jsou závislí na pomoci druhé osoby a za běžných okolností se o ně stará rodinný pečovatel Sanace rodiny: -rodiny s dětmi z Litomyšle a spádových oblastí, kteří potřebují podporu při obnově svých zákl. funkcí, jsou ohroženy možnou ústavní výchovou nebo usilují o navrácení dětí z ústavní výchovy.

9 Uživatelé soc. služeb 2010Předpoklad 2011 Charitní pečovatelská služba 79 osob83 osob Respitní péče Jindra96 pobytů100 pobytů Sanace rodinynefungovala 15 rodin

10 DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl."

Podobné prezentace


Reklamy Google