Osobní dopisy Jsou písemnosti, které zasílá významná osobnost nebo vedoucí pracovník svým spolupracovníkům, podřízeným nebo jiným známým osobnostem při.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Adresy na obálkách Adresy na dopisních papírech
Advertisements

Příprava dopisu Kvalitu a vzhled předtisku dopisních papírů pro obchodní a úřední písemný styk stanovuje norma ČSN Dopisní papíry pro obchodní.
Dopisy fyzických osob právnickým osobám
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výuková centra Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/
Normalizovaná úprava obchodního dopisu
© Letohradské soukromé gymnázium o.p.s. Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/ Výuková centra © Letohradské soukromé gymnázium o.p.s.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
VY_32_INOVACE_08_PEK_421_Kop
VY_32_INOVACE_08_PEK_441_Mus
Struktura obchodního dopisu a obchodní smlouvy
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Skladba HTML dokumentu
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Vodorovné odvolací údaje
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
SPRÁVNÍ DOKUMENTY ŽÁDOST
Ivana Francová, SOU Liběchov
Hromadná korespondence
Adresy odesilatele v obchodní korespondenci
PROSTĚ SDĚLOVACÍ STYL Psané útvary.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_01_04 Zpracovala:Mgr. Petra Velebová Datum:20.
Struktura obchodního dopisu
Struktura obchodního dopisu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Adresy a odvolací údaje
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK256.
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Tělo obchodního dopisu Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školy Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební, Kolín II, Pražská.
Obchodní písemnosti Obchodní písemnosti Ing. Ludmila FRIDRICHOVÁ, Ph.D. Materiály vznikly za podpory grantu FRVŠ 3102/2006.
Osobní dopisy – úprava Střední odborná škola Otrokovice
Typy dopisů korespondence
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Dopis – úřední Dopis - osobní
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK224.
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Úprava adres Pro úpravu adres platí tyto zásady všechny údaje se píšou v 1. pádě všechny řádky začínají od jednotné levé svislice používá se jednoduché.
Obchodní korespondence
Zvláštní úpravy a obsah obchodního dopisu Odstavce Podle obsahu se text člení do odstavců. Mezi odstavci se vynechává jeden řádek Ivana Francová, SOU Liběchov.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Struktura obchodní smlouvy a obchodního dopisu
Příprava šablon obchodní korespondence
Obchodní dopisy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_62_INOVACE_6017 NázevPsaní adres na obálku Téma hodinyPsaní adres PředmětZáklady.
Dopis 6. ročník Michaela Hantková. Charakteristika osobního dopisu Písemná zpráva osobě blízké Psán vlastní rukou Speciální papír – dopisní, obálka Odesílá.
OSOBNÍ DOPISY OSOBNÍ DOPISY - CHARAKTERISTIKA  NEFORMÁLNÍ, NEOFICIÁLNÍ  CITOVĚ ZABARVENÉ  VYJADŘOVÁNÍ V NÁZNACÍCH  STYL MLUVENÝCH PROJEVŮ – i nespisovné.
ADMINISTRATIVNÍ STYL.  na obálku se adresa příjemce píše vpravo, adresa odes i latele do levého horního rohu  PSČ (pokud není možné do předtištěných.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl - psané útvary Název sady:Funkční styly pro 2. ročník,
PÍSEMNÁ A ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE VY_32_INOVACE_KORESPONDENCE.01
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
NÁLEŽITOSTI OBCHODNÍHO DOPISU 2
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
ÚŘEDNÍ DOPIS (formální dopis)
Transkript prezentace:

Osobní dopisy Jsou písemnosti, které zasílá významná osobnost nebo vedoucí pracovník svým spolupracovníkům, podřízeným nebo jiným známým osobnostem při zvláštních příležitostech, jako je: životní jubileum - svatba - narození dítěte uvedení do funkce - pozvání na významnou událost - kondolence při úmrtí blízké osoby

Ředitelé organizací, starostové měst, předsedové družstev a jiní vedoucí pracovníci mají pro svou korespondenci dopisní papíry, na nichž je předtištěna jejich funkce a název organizace, případně firemní znak Konkrétní jméno se dopisuje na předtisk

Druhy osobních dopisů - Blahopřejné - Zvací - Kondolenční - Děkovné - Omluvné

Zvláštnosti úpravy osobních dopisů Součástí data je i uvedení místa odeslání, měsíc se vypisuje slovy Jestliže uvádíme spisovou značku, píšeme ji až pod datum Dopis musí mít vždy oslovení

V textu se používá řádkování 1 ½ Mezi oslovením a textem, mezi odstavci a mezi posledním řádkem textu a pozdravem se řádkuje dvakrát Nové odstavce se odrážejí od levé svislice

Podpis je vždy vlastnoruční Jmenovka se nevypisuje strojem Na dopis nikdy nedáváme razítko Poznámka o přílohách je umístěna od levé svislice

Adresa příjemce Píše se od levé svislice Neuvádíme v ní PSČ Umisťuje se až pod dopisem vlevo dole Má-li dopis více stran, číslujeme je

Stylizace osobních dopisů Musí být zvlášť pečlivá Nepoužíváme zbytečné fráze Používáme pěkný jazyk Nikdy nesmíme připustit žádnou chybu Nikdy nesmíme zkomolit jméno či splést funkci osoby, ani jiné osobní údaje

K napsání osobního dopisu používáme zpravidla papír v bílé nebo jemně pastelové barvě Papír má být těžší, křídový nebo ruční Ve stejné kvalitě musí být i obálka, ve které dopis posíláme