Struktura zápisu porady

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Písemnosti při organizaci a řízení firmy
Advertisements

Písemnosti při řízení a organizaci podniku
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Schůze, porady a jejich řízení
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
POTVRZENÍ O ZAMĚSTNÁNÍ
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období –
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Struktura zápisu porady a měsíční plán porad Vypracovali: Gebhart, Benešová, Sinkulová.
Ivana Francová, SOU Liběchov
Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO. HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_01_04 Zpracovala:Mgr. Petra Velebová Datum:20.
Struktura zápisu z porad
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Přehled vnitropodnikových písemností
Kateřina Fořtová, Jan Ládek, Lenka Hybšová, Klára Stádníková
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o.
Struktura obchodního dopisu
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Struktura zápisu porady Plán porad
Příprava zapisovatelů na SZZ
Struktura zápisu porady
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Struktura zápisu porady
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 12. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
PROTOKOL Kejdová,Klouček,Kolář,Mráček. Protokol, zápis o úředním jednání původně pro zápisy o sborovém, úředním jednání později se název rozšiřuje pro.
Schůzka k projektu Postdoc I. Zahraniční stáže, konference Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
PLNÁ MOC (ZMOCNĚNÍ) Jde o zmocnění, udělené k určitému úkonu nebo k určitému jednání. Ten, kdo dává plnou moc, se nazývá zmocnitel – zastoupený (může být.
Rozhodovací procesy.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Pozvánka na poradu Pracovní porady jsou určitou formou týmové práce. Pracovní porady jsou buď předem připraveny a termín jejich konání je znám dopředu,
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Příprava šablon obchodní korespondence
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Pracovní smlouva - co musí a nemusí obsahovat
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
Téma 13: Finanční plánování
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_HOSTINY_OBJEDNAVKA_HOSTIN_PREZENTACE_05 Název školyStřední škola služeb,
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Písemnosti při organizaci a řízení podniku IV
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Příkaz ředitele.
Zásady psaní směrnice:
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Novinky v předškolním vzdělávání
VY_32_INOVACE_08_PEK_431_Kop
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Struktura zápisu porady Jan Ládek, Kateřina Fořtová, Klára Stádníková

Pracovní porady jsou určitou formou týmové práce Jsou buď předem připraveny a termín jejich konání je znám dopředu, tzv. plánované, nebo se svolávají při řešení nějaké naléhavé situace, tzv. operativní. Dle okruhu účastníků dělíme porady na: porady vedení organizace, provozní porady, porady účetních apod.

Pozvánka na poradu Pozvánky na porady a zápisy jsou jedním z nástrojů, jak porady zefektivnit a zkrátit jejich trvání. Na běžné porady se posílají pozvánky zpravidla cca týden předem, na důležitější jednání a konference s měsíčním předstihem. U konferencí s mezinárodní účastí se pozvánky rozesílají ještě dříve, resp. se používá i dvoustupňová pozvání.

V pozvánce musí být uvedeno: pořádající organizace název akce a její účel den, datum a doba začátku (většinou se zvýrazňuje) místnost (při externích poradách přesná adresa budovy, poschodí, číslo dveří) program jednání (jména referentů – s uvedením připravených (zasílaných) materiálů, pokud jsou vypracovány, nejlépe s časovým limitem na jednotlivé projednávané body a s uvedením jména pracovníka, který bod předkládá nebo o něm bude referovat apod.) plánovaná doba trvání další informace (dopravní spojení, způsob stravování, zajištění ubytování, kdo hradí cestovné,… místo a datum vyhotovení pozvánky jméno a funkce pracovníka, který poradu svolává (za jméno se u rozmnožených pozvánek uvádí zkratka v. r. a podpis se již neuvádí, pokud nejde o osobní pozvánku)

Zápis z porady Je písemným dokladem o průběhu schůze, porady, konference. Údaje v něm uvedené jsou východiskem pro další jednání. Cílem zápisů z porad a jednání je objektivní a výstižné zaznamenání skutečnosti a vytvoření písemného dokladu, z kterého jednoznačně vyplývá kdy a kde k jednání došlo, kdo byl účastníkem, co bylo předmětem jednání a k jakým výsledkům nebo závěrům se dospělo.

Zápis musí obsahovat: záhlaví – označení organizace název písemnosti: Zápis z porady, číslo zápisu druh porady a datum jejího konání údaje o přítomných, omluvených a hostech (buď se vyjmenují – při malém počtu účastníků, nebo se k zápisu přikládá prezenční listina) program porady   stručný obsah jednotlivých bodů jednání uložené úkoly, jména odpovědných pracovníků a termíny splnění uložených úkolů, pokud je známo, vede se i termín příští porady datum a místo vyhotovení zápisu jméno zapisovatele jméno a funkce pracovníka, který poradu vedl

Druhy zápisů Stručný zápis: jsou zde zachyceny jednotlivé body jednání, rozhodnutí, ke kterému schůze dospěla, a úkoly z ní vyplývající. Podrobnější zápis: Uvádějí se v něm jména diskutujících, stručný obsah referátů a diskusních příspěvků. Pokud účastníci porady požádají o zaprotokolování připomínky, zapíše se její doslovné znění. Věcný zápis: obsahuje stručný záznam průběhu nebo obsahu jednání, závěry a myšlenky účastníků bez doslovného znění a bez uvedení jména osob, které je pronesly.

Doslovný zápis: se zhotovuje při jednáních v parlamentu, při významných konferencích a jiných závažných jednáních. zápis se stenografuje souběžně s jednáním, stenografové se při psaní střídají. současně se pro kontrolu pořizuje zvukový záznam. používá se tam, kde je zápis důkazním materiálem a záleží na zaznamenání přesné formulace a zachycení každého slova řečníka, který na jednání vystoupil. písemný přepis, zvláště je-li pořízen z magnetofonového záznamu, bývá ověřován účastníky jednání nebo vybranými zástupci, kteří jeho správnost potvrdí podpisem.

Schvalování, rozesílání a evidence zápisů Zápisy se pořizují co nejdříve, pokud možno v den porady nebo nejpozději následující den. Zápisy zhotovené sekretářkou schvaluje obvykle předseda porady. Schválené zápisy, včetně prezenční listiny se rozmnoží a rozesílají účastníkům porady, případně dalším orgánům. Zápisy z porady se v organizacích pořadově číslují a zakládají do pořadače označeného Porady. Sledování zápisů umožňuje vedoucím pracovníkům kontrolovat plnění úkolů a udržovat si přehled o činnosti jednotlivých útvarů.

Prezenční listina obsahuje: záhlaví – označení pořádající organizace název písemnosti: Prezenční listina druh porady datum, místo konání porady jména účastníků, popř. organizace a místo pro podpisy, kontaktní adresu, telefon, e-mail předtištěná jména, popř. funkce pracovníků, místo pro podpis – jsou známa jména pracovníků názvy pozvaných oddělení, místo pro podpis – pokud nejsou známa jména pracovníků nejsou předtištěna jména pracovníků – při velkém počtu účastníků, kteří nejdříve hůlkovým písmen napíšou své jméno a poté se podepíšou

Prezenční listina Další uspořádání se liší podle povahy porad: Zúčastňuje-li se jednání stálý okruh účastníků, bývají předtištěna jejich jména, popř. i funkce. Do rubriky se připojí jen podpis.  Někdy se na prezenční listině uvádějí pouze názvy pozvaných organizací nebo složek, protože není známo, kdo je bude zastupovat. Pro schůze a jednání s proměnlivým okruhem účastníků se zhotovují prezenční listiny bez předtištěných jmen nebo názvů organizací.

Prezenční listina může mít podobu: tabulky jednoduchého formuláře: při návrhu formuláře je třeba zvolit širší řádkování, např. 1,5 – 2 nebo vynechat prázdný řádek – vznikne dostatečné místo pro vlastnoruční podpis. Vhodné je také připravit linky pro podpis.

Použitá literatura: Obchodní korespondence (E. Fleischmannová, O. Kuldová, R. Šedý) Administrativní technika (Ing. J. Kříž, doc. Ing. R. Zuzák, Ph.D.) http://projekty.sosptu.cz/obk/porada_z.html