Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference o kvalitě ovzduší v Ostravě 12. dubna 2010
Advertisements

Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Akční plán pro Moravskoslezský kraj na rok 2011
Jak se vám dýchá?.
NAŘÍZENÍ VLÁDY 351/2002, kterým se stanoví emisní stropy pro některé látky znečišťující ovzduší a způsob přípravy a provádění emisních inventur a projekcí.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
MŽP odbor ochrany ovzduší
Nařízení vlády č. 352/2002 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší.
Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Aktuální informace o připravované.
CÍLE A HLAVNÍ ZMĚNY V NÁVRHU NOVÉHO ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ SENÁT Parlamentu České republiky Výbor pro územní rozvoj, veřejnou zprávu a životní prostředí.
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Problematika kvality ovzduší Moravskoslezského kraje a činnost krajského úřadu Zpracoval: Ing. Marek Bruštík Datum:
Návrh nového zákona o ochraně ovzduší z pohledu provozovatele zdrojů znečišťování ovzduší Senát PČR, 16.února 2010 Petr BARANEK Ředitel pro životní prostředí,
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Vývoj kvality ovzduší v České republice
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Operační program Životní prostředí
Aktivní přístup kraje z hlediska ochrany ovzduší , Clarion Congress Hotel Ostrava náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Novela zákona o ochraně ovzduší Připravena na základě poslanecké iniciativy poslanců: Pavla Drobila Kristýny Kočí Pavola Lukši Jakub Achrer, OOO MŽP 20.
Znečištění ovzduší Ročárková, Pachmanová.
Projektový záměr Inovace Státní Imisní Sítě a nástrojů hodnocení kvality ovzduší (ISIS) Jan Macoun, Český hydrometeorologický ústav
Žilová, Stoklasová, Pavlíková 3.O
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Krajina a životní prostředí
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Hodnocení životního prostředí ČR v kontextu The European Environment: State and Outlook 2015 Tereza Ponocná CENIA, česká informační agentura životního.
LEGISLATIVNÍ OPATŘENÍ CHRÁNÍCÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA PŘED NEPŘÍZNIVÝMI VLIVY STAVEB Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Mgr. Robert Skeřil, Ph.D. Český hydrometeorologický ústav pobočka Brno V YHODNOCENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V J IHLAVĚ ZA ROKY
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Krajský úřad Zlínského kraje
Nový zákon o ochraně ovzduší
Operační program životní prostředí
PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP
„Take a Breath! – Adaptation Actions to reduce adverse health impacts of air pollution“ „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
ÚZEMNÍ PROGRAM SNIŽOVÁNÍ EMISÍ A IMISÍ ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ ZLÍN – ZLÍNSKÝ KRAJ ČHMÚ, pobočka Brno
Národní program snižování emisí České republiky
Emise TZL společnosti ArcelorMittal Ostrava
„Územní program snižování emisí a imisí znečisťujících látek do ovzduší Zlínského kraje“ řešitelské pracoviště ČHMÚ pobočka Brno.
Transkript prezentace:

Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Podtitul: Je potřeba a je možné zlepšit kvalitu ovzduší ve Středočeském kraji? Ing. Jiří Morávek Ascend, s.r.o. Korunní 18, 120 00 Praha 2 e-mail: moravek@ascend.cz Ing. Jiří Morávek

Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Struktura prezentace Úvod (emise a imise, zdroje znečišťování ovzduší) Emisní a imisní situace Středočeského kraje Vlivy na kvalitu ovzduší v obcích Možnosti obcí ke zlepšení stavu ovzduší Možné zdroje financování Co nás čeká? Výhled legislativní úpravy Ing. Jiří Morávek

Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Úvod do problematiky Emise – znečišťující látky vypuštěné do ovzduší ze zdrojů znečišťování ovzduší regulace zejména přes emisní limity a emisní stropy Imise – úroveň znečištění ovzduší regulace zejména přes imisní limity a další typy limitních hodnot Stacionární zdroje emisí Energetické zdroje (elektrárny a teplárny + lokální topeniště) Technologické zdroje (průmyslové a zemědělské provozy) Spalovny odpadů Fugitivní zdroje (např. neupravené plochy) Mobilní zdroje emisí Silniční a nesilniční dopravní prostředky se spalovacím motorem (včetně stavebních, zemědělských a lesnických strojů) Přenosná zařízení se spalovacími motory Ing. Jiří Morávek

Proč chráníme vnější ovzduší ? Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Proč chráníme vnější ovzduší ? Znečišťující látky mají negativní vliv na lidské zdraví a na životní prostředí Problémové znečišťující látky z pohledu kvality ovzduší jsou: Menší prachové částice (PM10 a PM2.5) Troposférický ozón (vzniká z oxidů dusíku a těkavých organických látek) Polycyklické aromatické uhlovodíky (PAH) Těžké kovy (olovo, arsen, kadmium, nikl) Hlavní znečišťující látky z pohledu emisí jsou: Oxidy dusíku NOX Oxid siřičitý Těkavé organické látky Amoniak Ing. Jiří Morávek

Emisní situace - Středočeský kraj Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Emisní situace - Středočeský kraj U tuhých znečišťujících látek (TZL), oxidu siřičitého (SO2), oxidu uhelnatého (CO) a těkavých organických látek (VOC) od 2003 klesající trend, u oxidů dusíku (NOX) a amoniaku (NH3) stagnace. V případě TZL, NOX a CO dochází k poklesu podílu stacionárních zdrojů a nárůstu podílu mobilních zdrojů na celkových krajských emisích. Zdrojová struktura v případě SO2, NH3 a VOC zhruba (s výkyvy) konstantní. Zdrojová struktura emisí se u všech sledovaných látek liší od republikového průměru; podíl emisí TZL, NOX a CO z mobilních zdrojů je znatelně vyšší než republikový průměr. Původ je v enormní dopravní zátěží území Středočeského kraje, kterým prochází veškeré pozemní spojení s hlavním městem a velmi významný podíl tranzitní nákladní dopravy v severojižním i západovýchodním směru. Největší zdroje emisí ve Středočeském kraji: ČEZ a.s., Elektrárna Mělník, Energotrans a.s., Elektrárna Mělník a ECK Generating, s.r.o., Elektrárna Kladno Ing. Jiří Morávek

Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji Středočeský kraj patří v rámci ČR mezi středně až více zatížené kraje. Nejvýznamnějším problémem kraje je nedodržování limitů pro PM10 a B(a)P Cílový imisní limit pro ozón je, stejně jako v celé ČR, překračován na většině území kraje. V malém rozsahu jsou zjišťovány nadlimitní hodnoty pro oxid dusičitý a arsen. Kvalita ovzduší je dlouhodobě nejhorší na Kladensku a v Berouně, významnější problémy se dále objevují v Mladé Boleslavi a v Příbrami. Ing. Jiří Morávek

Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji v r. 2006 Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji v r. 2006 Zdroj: ČHMÚ denní průměry PM10 Ing. Jiří Morávek

Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji v r. 2006 Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji v r. 2006 Zdroj: ČHMÚ roční průměr PM10 Ing. Jiří Morávek

Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji v r. 2006 Zdroj: ČHMÚ roční průměr B(a)P Ing. Jiří Morávek

Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji v r. 2006 Zdroj: ČHMÚ roční průměr NO2 Ing. Jiří Morávek

Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji v r. 2006 Zdroj: ČHMÚ roční průměr As Ing. Jiří Morávek

Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji v r. 2006 Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Kvalita ovzduší ve Středočeském kraji v r. 2006 Zdroj: ČHMÚ oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší - OZKO Ing. Jiří Morávek

Co nejvíce ovlivňuje ovzduší v obcích a co s tím lze dělat ? Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Co nejvíce ovlivňuje ovzduší v obcích a co s tím lze dělat ? Problémy: zejména částice PM10, dále benzo(a)pyren a ozón Příčiny: zejména lokální topeniště a doprava Opatření: Změna způsobu vytápění * Úspory a efektivnější využívání energie * Vymístění dopravy z obcí (obchvaty) Zvýšení plynulosti dopravy v obci * Úprava a pravidelný úklid potenciálně prašných ploch Rozvoj zeleně * * Opatření vedou zároveň k omezení emisí oxidu uhličitého Ing. Jiří Morávek

Možnosti obcí ke zlepšení stavu ovzduší Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Možnosti obcí ke zlepšení stavu ovzduší Kompetence obcí vyplývají především z § 50 zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší (v platném znění), k němuž bylo vydáno 13 prováděcích předpisů Kompetence a možnosti obcí jsou spíše omezené – zejména ve vztahu k povolování a regulaci zdrojů Obec může ovlivnit zejména výši emisí z vytápění veřejných budov a budov provozovaných výhradně za účelem podnikání a dále emise VOC z malých provozů užívajících organická rozpouštědla (např. lakovny či chemické čistírny) a emise TZL z ostatních zdrojů (např. skládky sypkých materiálů) Emise z těchto zdrojů může i zpoplatnit Obec na druhé straně v podstatě nemá přímou možnost ovlivnit způsob vytápění domácností; nejlepším řešením proto je zajistit a občanům nabídnout možnost alternativního způsobu vytápění (CZT, plynofikace) Ing. Jiří Morávek

Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Možnosti obcí ke zlepšení stavu ovzduší Seznámit se s Krajským programem snižování emisí Středočeského kraje a Integrovaným krajským programem ke zlepšení kvality ovzduší Středočeského kraje a s navazujícím Programovým dodatkem – vazba na finanční zdroje! Seznámit se s kvalitou ovzduší v obci a specifikovat zdroje a další faktory, které na ni mají největší vliv (informace lze získat na portálu ČHMÚ nebo ve Věstníku MŽP s vymezením OZKO) Informovat občany o stavu ovzduší, o vlivu jednotlivých faktorů, seznámit je se zdravotními riziky, plynoucími ze znečištěného ovzduší a vysvětlovat jim nutnost omezování emisí Věnovat vysokou pozornost vydávání stanovisek dle ustanovení § 50, odst. 1, písmeno a) (kolaudační řízení u malých zdrojů) Pracovat uvážlivě v oblasti kontrol a případných sankcí, přednostně se zaměřit na ty zdroje, jejichž vliv na kvalitu ovzduší v obci je prokazatelně významný Ing. Jiří Morávek

Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Možnosti obcí ke zlepšení stavu ovzduší Využívat možnosti vyměření poplatku a při stanovování výše poplatku z malých spalovacích zdrojů se orientovat zejména podle příspěvku zdroje k emisím tuhých znečišťujících látek (TZL) a k imisní zátěži okolí Pokud je kvalita ovzduší skutečným problémem je vhodné zvážit přípravu místního programu ke zlepšení ovzduší, stejně tak je tento program vhodný, pokud se obec chystá ve větší míře čerpat podporu z prioritní osy 2 OPŽP Zákaz spalování některých paliv je (energetické hnědé uhlí, proplástky, atd.) je spíše deklaratorní, neboť tato paliva již nejsou v běžné distribuční síti Ing. Jiří Morávek

Možné zdroje financování - OPŽP Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Možné zdroje financování - OPŽP Operační program Životní prostředí. Problematiky ochrany ovzduší se přímo dotýká Prioritní osa 2 – Zlepšování kvality ovzduší a snižování emisí a nepřímo také Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání zdrojů energie, prioritně zaměřena na omezování emisí skleníkových plynů Informace o možnostech podpory a vyhlašovaných výzvách k podávání žádostí na stránce www.opzp.cz. Je vhodné je průběžně sledovat! Výzva k podávání žádostí o podporu v rámci Prioritní osy 2 bude vyhlášena v období říjen až listopad 2008 Výzva k podávání žádostí o podporu v rámci Prioritní osy 3 bude vyhlášena v období leden až únor 2009 Ing. Jiří Morávek

Možné zdroje financování - OPŽP Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Možné zdroje financování - OPŽP Oblast podpory 2.1 – Zlepšení kvality ovzduší Snížení imisní zátěže ze zdrojů v objektech nenapojených na CZT, Snížení příspěvku k imisní zátěži obyvatel omezením emisí z energetických systémů včetně CZT, Snížení imisní zátěže omezením prašnosti z plošných zdrojů Oblast podpory 2.2 – Snižování emisí rekonstrukce spalovacích zdrojů s instalovaným výkonem větším než 5 MW za účelem snížení emisí NOx a prachových částic, rekonstrukce nespalovacích zdrojů za účelem snížení emisí NOx nebo prachových částic nebo instalace dodatečných zařízení pro záchyt emisí NOx nebo prachových částic u stacionárních nespalovacích zdrojů, záměna technologií a technická opatření na zdrojích vedoucích k odstranění či snížení emisí VOC do ovzduší technická opatření na zdrojích vedoucích k odstranění či snížení emisí NH3 do ovzduší Ing. Jiří Morávek

Možné zdroje financování Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Možné zdroje financování Středočeský kraj má svůj vlastní Krajský fond životního prostředí. V oblasti ochrany ovzduší a klimatu je podpora v současné době zaměřena na spolufinancování projektů, podpořených v rámci Operačního programu Životní prostředí Podporu projektů v oblasti místní dopravní infrastruktury, které mohou významně přispět ke zlepšení kvality ovzduší, lze získat prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Čechy Informace lze získat na webové stránce kraje. Doporučujeme průběžně sledovat! Ing. Jiří Morávek

Co nás čeká? (změny v legislativě) Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Co nás čeká? (změny v legislativě) Nová legislativa ES V platnost vstoupila nová směrnice pro kvalitu ovzduší, která navíc obsahuje regulaci PM2.5 připravuje se nová směrnice o národních emisních stropech pro rok 2020 - přinese zpřísnění stávajících hodnot Česká republika již obdržela první dopis EK ohledně porušování legislativy ES Nový zákon o ochraně ovzduší a nové prováděcí právní předpisy Návrh je ve stadiu diskuse, letos by měl být předložen vládě. Vedle povinné transpozice nové směrnice ES je předpokládána změna v přístupu ke zdrojům, které bude možné více regulovat v závislosti na kvalitě ovzduší, a zároveň se připravuje stanovení podmínek na všechny malé spalovací zdroje Vzhledem k tomu, že prováděcí právní předpisy jsou téměř kompletně připraveny nově, nebudou se zásadně měnit, spíše zjednodušovat Ing. Jiří Morávek

Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje Děkuji za pozornost Ing. Jiří Morávek